Välkommen till Världens Resor

Ett äventyr bland kobbar och skär Brända hemman i Stockholms skärgård

Blogg & Restips

 • Viktorias bästa safariminne

  Jag är safaribiten – verkligen. Jag kan åka på safari hur många gånger som helst och jag drabbas aldrig av känslan att ”det har jag ju sett förr”. Safari är så mycket mer än djur, det är en naturupplevelse som är svår att slå. Särskilt om man bor i tält. Att det ibland inte blir så mycket sömn just på grund av detta gör inget, det går att ta igen senare, helst vid en sandstrand på ön Mafia utanför Tanzanias kust.

 • Panikresa på Inlandsbanan

  Året var 1990. Jag jobbade som lokförare i Ånge där jag då var bosatt. En helt vanlig mörk och kall morgon i början av december kom det på nyheterna: Inlandsbanan skall läggas ned, och det redan i början av 1991. Paniken infann sig! Jag som så länge tänkt åka, men ständigt skjutit upp det. Som lokförare och järnvägsintresserad var det snudd på tjänstefel att inte ha rest, speciellt som det var SJ som drev trafiken då och jag hade personalbiljetter som jag kunde använda.

Till bloggen

Information & Föreläsningar

 • Världens Resor under corona

  Datum:

  Vår verksamhet och våra kunder påverkas naturligtvis väldigt mycket under rådande coronapandemi. Du som fått en resa inställd, samt du som har en resa planerad med oss i år, får kontinuerligt information. För er som funderar på hur vi hanterar krisen och vilka villkor som gäller, vill vi berätta lite mer här:

   

 • Föreläsning: Nya Zeeland och Sydney med SvD accent

  Datum:

  Carina Lindh, bosatt på Sydön i Nya Zeeland, visar bilder och berättar om sitt andra hemland och om den kommande resan till Nya Zeeland och Sydney som vi gör i samarbete med SvDaccent. Resan går från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön.

 • Föreläsning: Vår i Japan med DN.Erbjudanden

  Datum:

  Elin Ishihara berättar om vårresan till Japan i samarbete med Dagens Nyheter. Vi börjar i den gamla huvudstaden Nara och avslutar i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i blom! 

 • Föreläsning: Japan - När körsbärsträden blommar

  Datum:

  Jörgen Fredriksson, japanolog och grundare av Världens Resor, presenterar vår samarbetsresa med SvDaccent till Japan. Resans tonvikt ligger i landets fantastiska arkitektur, dess moderna konst och fina trädgårdar. En av resans stora höjdpunkter är besöket på Japans fantastiska konstöar.  

Visa alla föreläsningar

Nyheter, restips och inspiration

Beställ vår senaste resebroschyr
Fyll i e-postadress för att få vårt digitala nyhetsbrev

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Världens Resor i korthet

 • 2253 resenärer 2019
 • 132 resor
 • 102 länder
 • 86 färdledare

Vi fortsätter att upptäcka världen och gör det på vårt eget vis. Ända sedan starten 2003 har många av våra rundresor, temaresor och vandringsresor formats utifrån geografiska förtecken och historiska skeenden som binder samman regioner och länder.

Så här vill vi resa med dig