Japandag i Stockholm

Plats: Världens Resor, Tegnérgatan 8, ingång hörnet Döbelnsgatan.

Vi ägnar en hel dag åt Japan. Inte mindre än 6 föreläsningar med våra japanexperter Lars, Elin och Jörgen. De berättar om den japanska kulturen, sevärdheter och spännande resmål. Vi bjuder på fika och våra specialister finns på plats mellan föreläsningarna för att svara på frågor.

Gratis inträde men obligatorisk anmälan. Du kan anmäla dig till max 3 föreläsningar (vill du gå på fler så ange även dessa så bekräftar vi i mån av plats).

Klicka här för att mejla din anmälan till oss på info@varldensrosr.se. Skriv i mejlet hur många personer anmälan gäller samt vilka föreläsningar du/ni önskar lyssna på. Har du frågor eller vill anmäla dig per telefon så går det bra att ringa oss på 08-669 5525.

Varmt välkommen!

Schema föreläsningar:

10.00 – 10.45 Så här går Japanresan till. Elin Ishihara
Världens Resor har 25 olika resor till Japan. Vi berättar hur du på bästa sätt förbereder dig på resan till Japan, vad behöver du tänka på att ta med dig, vett och etikett, vart resorna går och när är det bäst att åka. 

11.00 – 11.45 Vår i Japan när körsbärsträden blommar Lars Arvidsson  
Lars berättar om våra resor Under körsbärsblommen, Vår i Japan och Körsbärsblom i Tohoku. Sakura, eller körsbärsblomning, är den tid då flest svenskar besöker Japan. Vi får följa körsbärsblomningen från Nara och Kyoto till dess att den blommar i Hirosaki i norra Japan. Avresor i mars/april.  

12.00 – 12.45 Kyoto – Japans huvudstad i 1100 år Jörgen Fredriksson
Efter att Kyoto blivit Japans huvudstad år 794 påbörjade Japan en unik kulturell utveckling. Här föddes en säregen litteraturtradition med haiku i spetsen, zenbuddhistiska trädgårdar och stora geishadistrikt växte fram. Idag rymmer staden 17 världsarv bland sina 1600 tempelbyggnader. Kyoto är tvivelsutan en av världens främsta kulturstäder. Jörgen berättar allt som finns att göra i denna fantastiska stad.  

13.00 – 13.45 Tokyo – världens största stad Elin Ishihara  
Tokyo en vecka i maj eller höstlovsresa - följ med på en resa till världens största stad som bjuder på enorma kontraster med gammal och ny kultur, tempel – skyskrapor, karaoke – sumobrottning, hantverksmarknad – teknikvaruhus, här finns allt och lite till. Vi får naturligtvis följa med på marknader och till speciella restauranger. Elin som har bott i Tokyo lotsar oss runt i jättestaden. 

14.00 – 14.45 Nya resor till Japan Jörgen Fredriksson
Jörgen presenterar våra nya spännande resor till Japan. Resan Nya fynd, okända pärlor går till ställen som vi vanligtvis åker till men där vi ser helt nya saker. Här ser vi flera fantastiska nya arkitekturprojekt, kollar nya trender inom mat och dryck och mycket annat. Vår nya strövtågsresa till södra Japan går när lönnlöven skiftar färg och innehåller tio strövtåg i väldigt olika miljöer. Sommar i norra Japan tar oss till Furanos fantastiska fält med lavendelblom och olika roliga konstprojekt.

15.00 – 15.45 Okinawas övärld Lars Arvidsson 
Följ med till ett annorlunda Japan. Okinawa har en helt säregen kultur med egna mattraditioner, egen form av arkitektur, textil och musik. Okinawa har också blivit känt som karatens hemland, och att det var här som de värsta striderna mellan USA och Japan ägde rum under 2:a världskriget. Det är också ett ”paradis” med regnskogsklädda öar och fantastiska badvatten.  

Klicka här för att mejla din anmälan till oss på info@varldensrosr.se. Skriv i mejlet hur många personer anmälan gäller samt vilka föreläsningar du/ni önskar lyssna på. Har du frågor eller vill anmäla dig per telefon så går det bra att ringa oss på 08-669 5525.