Det mytomspunna Kina, föreläsning 17 jan

Datum:

Plats: Världens Resor, Tegnérgatan 8, ingång hörnet Döbelnsgatan.
Tid: Tisdag 17 januari,  kl 18.00 – 19.00
Inträde: 60 kr (inkluderar dryck och tilltugg) Föranmälan krävs, begränsat antal platser

Maila din anmälan till föreläsningen här eller ring 08-669 5525. 

Till resan klicka här

Följ med på en ny spännande rundresa i Kina, där vi får prova på fem av landets flertusenåriga traditioner. Vi reser till områden som har stor betydelse inom måleri, poesi och film. I dessa intressanta och vackra miljöer skall vi närma oss gamla kunskaper genom att själva få smaka, ta på, höra om och utöva direkt på plats. 

Bland Suzhous trädgårdar lär vi oss om fengshui och i tempelmiljön bland Wudangs dimhöljda berg praktiserar vi qigong och tai chi. I Lushan möter vi en skolad kalligraf som lär ut grunderna i kinesisk skrivkonst och i mötet med teodlande bönder i Hangzhou får vi lära hur det gröna teet blir till. När vi kommer till Nanchang besöker vi ört- och akupunktur sjukhuset där kinesisk medicin praktiseras. 

Matilda Lenell är sinolog och pratar flytande kinesiska. Hon har arbetat på Sveriges ambassad i Beijing samt forskat inom miljö i Kina. Matilda är utbildad inom kinesisk medicin och kampsport och har gjort ett långt fältarbete om fengshui bland byarna i Wuyuan. Hon berättar och visar bilder om resan.

Till resan här