Nyheter

 • Galapagos och Amazonas extra resa

  Publicerad:

  Vi öppnar upp ytterligare en avgång av vår populära resa till Galapagos och Amazonas. Avresa den 2:a december 2015.

 • Soppakademien - föredragsserie om utvecklingsfrågor i omvärlden

  Publicerad:

  Välkommen till vår nya föredragsserie om utvecklingsfrågor i omvärlden. Precis som det låter blir det soppa samt förkovring under lunchtid. Vi har bjudit in tre kunniga omvärldsbevakare och först ut är Marika Griehsel.

 • Travel Malmö, Stadionmässan 28-29 mars

  Publicerad:

  Vi finns på plats och hoppas att du kommer dit och pratar resor med oss. Jörgen Fredriksson håller flera inspirerande föreläsningar både lördag och söndag.

 • Storsatsning på Afrika, nya resor ute nu

  Publicerad:

  Vi presenterar inte mindre än nio resor till Afrika på vår hemsida. Beställ vårt tryckta nyhetsbrev med alla nya resor världen över.

 • TUR-mässan 20-22 mars i Göteborg

  Publicerad:

  Vi ställer ut på TUR-mässan och finns i monter B07.20. Vi hoppas att du kommer och pratar resor med oss.

 • NY RESA Strövtåg i Himalaya

  Publicerad:

  Följ med på en riktig drömresa till Nepal med flera härliga dagsvandringar på Himalayas sluttningar. Från Kathmandudalen med sina sju världsarv reser vi västerut till Pokhara, Buddhas födelseplats Lumbini och nationalparken Bardia.

 • Ny resa till unika Madagaskar

  Publicerad:

  Vi besöker fyra olika nationalparker där vi får se och uppleva det speciella växt- och djurlivet. Ungefär 90% av allt som lever och växer här är endemiskt, d.v.s. det finns bara på Madagaskar. Välkommen till en unik plats på jorden!

 • Ny resa med Lars Arvidsson till Japan

  Publicerad:

  Nu har du chansen att följa med en av Sveriges främsta experter på resor till Japan. I höst leder Lars Arvidsson sin 70:e resa till landet! Följ med till Lars egna smultronställen, från larmig storstad till lantlig idyll.

 • Populär textilresa till Japan

  Publicerad:

  Vår nya textilresa med Ulrika Bos Kerttu blev fullbokad på direkten. Därför öppnar vi upp ytterligare en avresa i maj 2016.

 • Sugen på japansk mat?!

  Publicerad:

  Kanske har du redan upptäckt den framgångsrika sushikrogen Sushi Sho i Stockholm som serverar högklassig japansk mat. Den drivs av Carl Ishizaki som tillsammans med Världens Resor bjuder på en häftig matresa till Tokyo i sommar! Han guidar oss till sina personliga matfavoriter i världens största stad. Vi går på matlagningskurs, besöker sakebryggeri, äter på Michelin-krog och strosar på världens största fiskmarknad.

 • Vi klimatkompenserar, 65931 kr till Respect Climate

  Publicerad:

  Sedan juli 2013 har vi bidragit med 65931 kr till projektet med energieffektiva vedspisar - Envirofit Jivan Joyti Stove. Denna moderna och effektiva spis minskar markant belastningen på klimatet. Lär dig mer här!

 • Läs Mathias reseberättelse från resan I Livingstones fotspår

  Publicerad:

  I oktober gick vår första resa till södra Afrika - I Livingstones fotspår. Mathias berättar om sin upplevelse när han var färdledare för resan som nästa gång går i oktober 2015. Hög tid att boka nu om du vill hänga med!

 • Kulturresa till Japan och Kina med Gudrun Sjödén

  Publicerad:

  I samarbete med textil- och klädföretaget Gudrun Sjödén arrangerar vi denna resa till Japan och Kina där vi låter textilkonsten löpa som en lös röd tråd genom resan.

 • Strövtåg i Kina och Hongkong, ny resa

  Publicerad:

  Följ med och upptäck Kina och Hongkong på ett nytt sätt. Pionjärresan går 15-30 oktober 2015. Under 16 dagar gör vi 10 strövtåg i Kina och Hongkong. Strövtågen är mellan 5 och 13 kilometer långa och går i måttligt kuperad terräng. I Kina vandrar vi i bambuskogar, bland tebuskar och mellan riktigt traditionella byar. I Hongkong gör vi kustvandringar som med fördel kan avslutas med ett dopp i havet.

 • Fotoutställning Möten i Vietnam

  Publicerad:

  Välkommen på vernissage lördagen den 6 december 2014 kl. 13.00 – 17.00. Galleri Aureo, Österlånggatan 12, Stockholm, ställer ut Eva Lindskogs bilder på människor och miljö i Vietnam tagna under perioden från början av 80-talet till idag. En skildring i bild av några människor och deras miljö: bergen, höglandet, skogen, slättlandet, deltat, havet, staden. Eva leder vår resa Vietnam 40 år efter freden.

 • Ny bok: Andreas och Kirgizistans hemlighet

  Publicerad:

  I denna unika dokumentär skildrar journalisten Andreas Hedfors sitt äventyr som chef för nyhetsredaktionen på Kirgizistans statsradio.

 • Världens Resor flyttar, ny adress från 3 nov

  Publicerad:

  Vi har vuxit ur våra lokaler och den 3 november går flyttlasset till vårt nya kontor och butikslokal. Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

 • 2000 kr rabatt på resor i jul

  Publicerad:

  Just nu har du chans att boka din resa över jul med 2000 kr rabatt. Gäller nybokningar på resorna till Colombia 12-31 december och Vietnam 15 december - 5 januari.

 • Varför så mycket Japan hos Världens Resor?

  Publicerad:

  Efter flera års vistelse i Japan flyttade jag hem till Sverige igen år 2000. Ett par år senare startade vi Världens Resor. I vår första katalog hade vi med EN resa till Japan med EN avgång. När ni idag knappar in här på hemsidan hittar ni inte mindre än 17 olika resor.

 • En helg fullspäckad med reseföredrag i Göteborg

  Publicerad:

  11 och 12 oktober samlas ett stort antal företag på Folkets Hus i Göteborg. Under två fullspäckade dagar kommer du att kunna välja mellan 60 olika föredrag. Välkommen till Friluftsresedagarna!

 • Peter Nyman, din ciceron i Asien

  Publicerad:

  Peter Nyman, finlandssvensk med en filosofimagister examen i bagaget och gediget intresse för gastronomi, är en av våra kanske mest mångsidiga färdledare. Vi bad Peter presentera sig själv:

 • Burma Road - en resenär berättar

  Publicerad:

  Anna Larsson reste med man och dotter på resan Burma Road i juni 2014. Se några av hennes bildminnen här.

 • Anna reflekterar i ord och bild från Etiopien

  Publicerad:

  I höst går vår första resa till Etiopien. Anna berättar om sin upplevelse när hon besökte landet tidigare i år.

 • Ny resa till Vietnam - 40 år efter freden

  Publicerad:

  Ciceron på resan är Eva Lindskog som under många år bodde i Vietnam och arbetade med internationellt bistånd.

 • Res i sommar - få 2000 kr rabatt

  Publicerad:

  Just nu får du rabatt 2000 kr på några av sommarens resor. Gäller endast nybokningar med avresa juni, juli och augusti.

 • Extra avgång Anderna

  Publicerad:

  Resan till Sydamerika med SvD accent är fullbokad. Extra avgång 15 nov - 2 dec 2014.

 • Resa till Japan med DN

  Publicerad:

  Resan tar sin början i den gamla huvudstaden Nara och avslutas i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Vi upplever firandet av momiji – lönnlövens färgskiftning.

 • Vi ställer ut på TUR-mässan i Göteborg

  Publicerad:

  Sveriges största resemässa heter TUR och går av stapeln på Svenska mässan i Göteborg 21-23 mars. Vi finns på plats så kom och träffa oss och prata resor i monter B09:27.

 • Världens Resor på Vildmarksmäsan

  Publicerad:

  Välkommen att besöka på oss Vildmarksmässan som går av stapeln 7-9 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi ställer ut tillsammans med våra syskonbolag PolarQuest, Wi-resor och Good Travel. Här blir du först att läsa vår nya katalog med 76 resor och hela 14 nyheter. Vi föreläser vid fyra tillfällen under helgen. Tävla om ett presentkort värt 4.000 kr.

 • Upplev Mongoliet och Kirgizistan

  Publicerad:

  Följ med på en unik resa som tar dig till Mongoliets vidsträckta stäpper och Kirgizistans snöklädda berg. I båda dessa fascinerande länder finns en levande nomadkultur kvar och hästen är för många den viktigaste ägodelen.

 • Litteraturresa till Ryssland

  Publicerad:

  Under en vecka följer vi i spåren av Rysslands stora författare. I Moskva följer vi Bulgakovs, Tolstojs och Tjechovs karaktärer men möter även stadens moderna författare. Efter ett besök på Pusjkins gamla gods avslutas resan i St Petersburg med kulturfestivalen ”Vita nätter”.

 • Västra Sichuan

  Publicerad:

  Med nya flygmöjligheter direkt till Chengdu har Kina fått en ny och mer lättillgänglig stad för oss européer att lära känna. Chengdu är omgivet av fantastisk natur och bara 20 mil från staden är man djupt inne i Tibet med bergstoppar på över 7000 meter, stäpper med tibetanska nomader och fantastiska strövområden. Vi erbjuder en kort resa men ett stort äventyr.

 • Sikkim och Bhutan

  Publicerad:

  Följ med på en oerhört spännande resa till Himalaya. Vi ska besöka både indiska Sikkim och det lilla kungadömet Bhutan. I Indien kommer vi att få beundra Himalayas snöklädda toppar i Sikkim och njuta av tekulturen som vuxit fram i Darjeeling. I Bhutan möter vi en av världens främsta arkitekturer i ett samhälle som gjort allt för värna om sina traditioner

 • Med DN till Himalaya

  Publicerad:

  Som prenumerant på DN har du möjlighet att följa med på en unik resa till Bhutan, Nepal och Tibet. Vi har satt ihop en resa som plockar fram guldkornen i dessa tre skilda kultursfärer.