Nyheter

 • Med Plan International till Kenya

  Publicerad:

  Det här är resan för dig som vill träffa människor, resa på landsbygden, ta del av många studiebesök och lära dig om Kenya och Plan International utvecklingsarbete på plats.

 • Ny resplan Höstvandring i östra Nepal

  Publicerad:

  I fem dagar vandrar vi i östra Nepal vid foten av världens tredje högsta berg, Kanchenjunga.

 • Ny resa till Hongkong & Macao

  Publicerad:

  Under en vecka besöker vi två av Asiens mest fascinerande städer. Här väntar fantastiska vyer, fina båtutflykter, spännande marknader och stora matupplevelser.

 • Extra avgång till Patagonien och Påskön

  Publicerad:

  Intresset för resan till Patagonien och Påskön är så stort så hösten resa är fullbokad och vi öppnar nu upp en ny avgång med datum 4-22 november. Följ med på en häftig rundresa till stora upplevelser.

 • Burma på nytt

  Publicerad:

  I veckan fullbordades det historiska maktskiftet i Burma när Htin Kyaw svors in som landets president. Vi har lanserat tre helt nya resor till Burma. Det är hög tid att packa väskan och följa med!

 • Resa till konstbiennalen i Brasilien 8-18 september

  Publicerad:

  I samarbete med Moderna Museets Vänner reser vi till Brasilien när Sao Paulo-biennalen drar igång för 32:a gången. Sverigebekanta Jochen Volz kurerar och vi kommer att få stifta bekantskap med många fantastiska brasilianska och internationellt kända konstnärer.

 • Familjeresa till Costa Rica

  Publicerad:

  Costa Rica bjuder på enastående naturupplevelser och det är lätt att komma djurlivet nära. Det blir spännande utflykter i artrik regnskog och tid för bad och snorkling vid fina stränder. 15 dagar, pris från 25 800 kr.

 • Behov av möteslokal?

  Publicerad:

  Har din förening, reseklubb eller företag behov av en lokal för möten eller bildvisningar? Kanske är vår lokal något för dig? Titta vad vi har att erbjuda i centrala Stockholm.

 • Bästa resebloggarna

  Publicerad:

  Expressen har listat de 12 bästa svenska resebloggarna just nu. På femte plats hittar vi Världens Resors färdledare Johnny Normark Friskiläs blogg Johnnybajdzjan. Kul tycker vi!

 • Resemässa lördag 6 februari, välkommen!

  Publicerad:

  Lördag 6 februari kl 10.45 slår vi upp dörrarna på Meeting Room, Alströmergatan 20 i Stockholm. Välkommen till en inspirationsdag fullspäckad med intressanta föredrag och bildvisningar. Tillsammans med Polar Quest och Wi-resor finns vi på plats för att prata resor och svara på alla dina frågor.

 • Visste du att vi gillar att vandra?

  Publicerad:

  Vi erbjuder inte mindre än 10 häftiga vandringsresor. Vi som provat blir ofta fast och väljer att fortsätta upptäcka nya resmål till fots. Prova du också och låt din nästa resa bli en vandringsresa.

 • Extra föreläsning Peru och Brasilien 20 jan

  Publicerad:

  Det har varit stort intresse för vår föreläsning om Peru och Brasilien den 20 jan. Vi har därför satt in en extra föreläsning samma kväll med start kl 19.15.

 • Världens KLUBB - vill du vara med?

  Publicerad:

  Ju fler gånger du reser med oss desto roligare blir det! Har du rest med oss två gånger eller fler så är du med i Världens KLUBB. Det innebär att du får rabatter och erbjudanden.

 • Via Egnatia - vad är det?

  Publicerad:

  Leden byggdes för att sammanfoga romerska kolonier från väst till öst och sträckte sig från Dürres vid Adriatiska havet till Konstantinopel och Bosporen. Hos oss är Via Egnatia namnet på en mycket spännande resa genom fem länder. Se bilder och läs mer från senaste resan.

 • Primaternas paradis! Följ med till bergsgorillorna

  Publicerad:

  För dig som gillar primater är vår resa till Rwanda och Uganda ett eldorado! Följ med våra färdledare bakom kameran och se några av alla fina möten längs vägen.

 • Bilder från Kaukasus

  Publicerad:

  Johnny Normark Friskilä är nyss hemkommen från resan genom Kaukasus. Låt dig inspireras av hans fina bilder här.

 • Pionjärer från Shikoku och Kyushu hemma

  Publicerad:

  I söndags avslutades vår nya japanresa ”Shikoku och Kyushu” på Kansaiflygplatsen i Osaka. Det var en mycket nöjd och glad grupp som reste hem med upplevelser och intryck från helt nya och spännande platser i Japan.

 • Yayoi Kusama på Louisiana

  Publicerad:

  Jörgen Fredriksson har sett konstnärinnan Yayoi Kusamas pumpor på japanska ön Naoshimai många år. Nu har han sett hennes efterlängtade soloutställning på Louisiana.

 • Nordkorea - porträtt från ett slutet land

  Publicerad:

  Reseproducent Elin Ishihara är just hemkommen efter en omtumlande och intressant resa till Nordkorea. Se bilder från vår senaste resa här.

 • Soppakademien, tre spännande lunchföreläsningar!

  Publicerad:

  Välkomna på Världens Resors föredragsserie. Vi har bjudit in tre kunniga föreläsare som ska berika oss under lunchtid vid tre tillfällen i höst. Föredragen är cirka en timme och det blir tid för frågor. Till varje föredrag serverar vi soppa och smörgås.

 • Okinawa - Tropiska öar och världens äldsta folk

  Publicerad:

  Den Japanska övärlden Okinawa är en så kallad Blå zon där människor blir exceptionellt gamla. Följ med på en resa till ett okänt paradis med massor att erbjuda.

 • Ny resa till Japan med stora konstupplevelser

  Publicerad:

  Resans tonvikt ligger vid landets spännande arkitektur, trädgårdar och vackra konstmuseer. Världens mest innovativa konsttriennal äger rum denna tidpunkt på öarna i Seto inlandshav. Vi kommer till Japan när körsbärsträden blommar vilket vi upplever i de gamla huvudstäderna Nara och Kyoto.

 • Fira körsbärsblomning i Japanska alperna

  Publicerad:

  Vi firar körsbärsblomningen i Japanska alperna, njuter av Mt Fuji från varma källor och besöker Kanasawas världberömda moderna konstmusem. Detta och mycket mer ingår i vår nya resa för dig som prenumerant på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

 • Textil och hantverk i Kirgizistan

  Publicerad:

  Följ med textilkonstnär och ullexpert Kerstin Paradis Gustafsson till Kirgizistan där vi möter hantverkare och konstnärer, deltar i workshops och lär oss massor om ull och urgamla textila tekniker. Resan går i september 2016.

 • Lyckad Nepalafton

  Publicerad:

  Torsdagen den 20:e augusti samlades ett femtiotal personer för att lyssna på Navaraj Sharmas skildring av förhållandena i Nepal.

 • Ny resa till Japan med DN i vår

  Publicerad:

  Följ med på en komplett rundresa i Japan när körsbärsträden står i full blom! Informationskväll 1 oktober i Stockholm

 • Spännade kombination

  Publicerad:

  Följ med till Japan och Sydkorea, två länder som har mycket gemensamt men även stora olikheter. Båda länderna har lyckats väldigt väl med att ligga i framkant av världens teknikutveckling samtidigt som de håller fast vid sin traditionella kultur.

 • Strövtåg i Kina och Hongkong

  Publicerad:

  Under några luftfuktiga dagar i slutet av juni passade jag på att ”provgå” stora delar av höstens kommande strövtågsresa till Kina och Hongkong. Det var väldigt roligt att återse gamla favoritområden som Hangzhou, Hongkong och den vackra landsbygden i Jiangxi. Följ med mig dit i höst! Jörgen Fresriksson

 • Sydamerika lockar många, extra avgång i mars

  Publicerad:

  Resan till Sydamerika med radioprofilen Lars Palmgren blev snabbt fullbokad. Nu har vi öppnat upp en extra avgång med datum 12-29 mars 2016. Pelle Ståldal, reseproducent för Latinamerika är nyss hemkommen från Chile och Argentina. Läs mer här.

 • Namibia och Okavangodeltat, efterlängtad kombo!

  Publicerad:

  Ny avgång 29 mars - 19 april 2016. Det är stort intresse att följa med på vår nya, spännande expeditionsresa genom Namibia till Okavangodeltat och vi har precis öppnat upp ytterligare en avgång. Dags att boka nu!

 • 65000 kr till Svalornas viktiga arbete i Latinamerika

  Publicerad:

  I Boliva arbetar Svalorna med ALBOR, en medlemsorganisation av och för barn- och ungdomar i staden El Alto. Organisationen använder sig av poesi och teater för att driva frågor kring mänskliga rättigheter, sexuella rättigheter, medborgarskap och demokrati.

 • Laos är Asiens gömda pärla

  Publicerad:

  I guideböcker och turistbroschyrer kallas Laos ofta för Asiens gömda pärla, och det är just vad det är. Omringat av de stora turistmagneterna Burma, Vietnam, Kambodja, Thailand och Kina har man bara lyckats dra till sig en bråkdel av den mängd besökare som grannländerna tar emot.

 • Konst i Japan avresa 30 juli, 2500 kr rabatt

  Publicerad:

  Följ med till Japan i sommar på en häftig resa där vi upplever konst i många olika former. Vi till och med bor i konstverken! I Echigo-Tsumari bor vi i James Turrells House of Light. Det är ett vackert hus med japanskt bad och en kontemplativ stenträdgård. I skärgården bor vi i arkitekten Tadao Andos oerhört själfulla museihotell med konst på väggarna. Erbjudanade om du bokar nu, rabatt 2500 kr (endast 4 platser).

 • Kaukasus mättar flera sinnen

  Publicerad:

  Georgiska köket har alltid haft haute cuisine status i forna Sovjetunionen. Efter drygt två decennier av självständighet är det fortfarande georgiska restauranger som lockar nostalgiska kräsna gourmander. På vår resa genom Kaukasus tre länder möts du av intressant historia, enastående vyer och inte minst av i särklass god mat.

 • Med radioprofilen Lars Palmgren till Sydamerika

  Publicerad:

  Följ med på vår helt nya resa med färdledare Lars Palmgren, en välbekant röst från sina 20 år som Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent. Under hela resan blir det intressanta samtal om historia, kultur och politik samt roliga studiebesök och möten med människor i städer och byar i Chile, Uruguay och Argentina.

 • Påsk i Japan: Sumo, skidåkning och körsbärsblom

  Publicerad:

  Följ med på en ny spännande resa till pudersnön i Japanska alperna och körsbärsblomning i Tokyo. Vi ser sumoturneringen i Osaka, åker skidor i Nozawa Onsen och besöker aporna som njuter i Naganos varma källor.

 • Tack alla resenärer!

  Publicerad:

  Vi vill passa på och tacka alla er som har skänkt pengar till Nepal efter naturkatastrofen. Ni har tillsammans samlat in nästan 30 000 kr och det fortsätter att strömma in pengar till de behövande.

 • Populär höstlovsresa

  Publicerad:

  Vår nya höstlovsresa till Japan är redan fullbokad och vi öppnar därför upp med ytterligare en resa. Samma datum - samma program!

 • Ny avresa I Livingstones fotspår 16 mars-2 april

  Publicerad:

  Intresset att följa med oss och upptäcka södra Afrika är stort. Vi utökar resan I Livingstones fotspår genom Zimbabwe, Zambia och Malawi med en ny avgång 16 mars-2 april 2016.

 • Ny resa till Etiopien med Barnfonden

  Publicerad:

  Vi gör en rundresa som kombinerar besök till Lalibelas kyrkor och fantastiska bergslandskap med besök på Barnfondens fadderprojekt. Resan vänder sig till dig som redan är fadder men även till dig som inte är fadder men som har intresse av en resa med många intressanta studiebesök och personliga möten.

 • Nepal - så här kan vi hjälpa

  Publicerad:

  Vi har skickat pengar från Världens Resor till vår partner i Nepal som fördelar detta till de bärare som förlorat familjemedlemmar och fått sina hus förstörda. Vi får veta vilka bärare som får hjälp och vad pengarna går till. Vill du hjälpa på samma sätt kan du kontakta oss.

 • Extra avgång till Namibias vildmark med Okavango

  Publicerad:

  Vår nya resa till Namibia med avslut i Okavangodeltat Botswana blev snabbt fullbokad. Vi erbjuder nu en extra avgång 15 mars-5 april 2016.

 • Ny resa med PLAN till Vietnam

  Publicerad:

  Vi kommer att besöka Plans projekt i fält i olika provinser och möta en mängd människor i byar och på landsbygden långt bortom de vanliga allfarvägarna.

 • Galapagos och Amazonas extra avgång 2-18 december

  Publicerad:

  Höstens resa är sedan länge fullbokad och vi är glada att kunna erbjuda en ny avgång på vår mycket uppskattade rundresa med svensk biolog till Galapagos och Amazonas med en hel veckas kryssning med förstaklass yacht .

 • Soppakademien - föredragsserie om utvecklingsfrågor i omvärlden

  Publicerad:

  Välkommen till vår nya föredragsserie om utvecklingsfrågor i omvärlden. Precis som det låter blir det soppa samt förkovring under lunchtid. Vi har bjudit in tre kunniga omvärldsbevakare och först ut är Marika Griehsel.

 • Travel Malmö, Stadionmässan 28-29 mars

  Publicerad:

  Vi finns på plats och hoppas att du kommer dit och pratar resor med oss. Jörgen Fredriksson håller flera inspirerande föreläsningar både lördag och söndag.

 • Storsatsning på Afrika, nya resor ute nu

  Publicerad:

  Vi presenterar inte mindre än nio resor till Afrika på vår hemsida. Beställ vårt tryckta nyhetsbrev med alla nya resor världen över.

 • TUR-mässan 20-22 mars i Göteborg

  Publicerad:

  Vi ställer ut på TUR-mässan och finns i monter B07.20. Vi hoppas att du kommer och pratar resor med oss.

 • NY RESA Strövtåg i Himalaya

  Publicerad:

  Följ med på en riktig drömresa till Nepal med flera härliga dagsvandringar på Himalayas sluttningar. Från Kathmandudalen med sina sju världsarv reser vi västerut till Pokhara, Buddhas födelseplats Lumbini och nationalparken Bardia.

 • Ny resa till unika Madagaskar

  Publicerad:

  Vi besöker fyra olika nationalparker där vi får se och uppleva det speciella växt- och djurlivet. Ungefär 90% av allt som lever och växer här är endemiskt, d.v.s. det finns bara på Madagaskar. Välkommen till en unik plats på jorden!

 • Ny resa med Lars Arvidsson till Japan

  Publicerad:

  Nu har du chansen att följa med en av Sveriges främsta experter på resor till Japan. I höst leder Lars Arvidsson sin 70:e resa till landet! Följ med till Lars egna smultronställen, från larmig storstad till lantlig idyll.

 • Populär textilresa till Japan

  Publicerad:

  Vår nya textilresa med Ulrika Bos Kerttu blev fullbokad på direkten. Därför öppnar vi upp ytterligare en avresa i maj 2016.

 • Sugen på japansk mat?!

  Publicerad:

  Kanske har du redan upptäckt den framgångsrika sushikrogen Sushi Sho i Stockholm som serverar högklassig japansk mat. Den drivs av Carl Ishizaki som tillsammans med Världens Resor bjuder på en häftig matresa till Tokyo i sommar! Han guidar oss till sina personliga matfavoriter i världens största stad. Vi går på matlagningskurs, besöker sakebryggeri, äter på Michelin-krog och strosar på världens största fiskmarknad.

 • Vi klimatkompenserar, 65931 kr till Respect Climate

  Publicerad:

  Sedan juli 2013 har vi bidragit med 65931 kr till projektet med energieffektiva vedspisar - Envirofit Jivan Joyti Stove. Denna moderna och effektiva spis minskar markant belastningen på klimatet. Lär dig mer här!

 • Läs Mathias reseberättelse från resan I Livingstones fotspår

  Publicerad:

  I oktober gick vår första resa till södra Afrika - I Livingstones fotspår. Mathias berättar om sin upplevelse när han var färdledare för resan som nästa gång går i oktober 2015. Hög tid att boka nu om du vill hänga med!

 • Kulturresa till Japan och Kina med Gudrun Sjödén

  Publicerad:

  I samarbete med textil- och klädföretaget Gudrun Sjödén arrangerar vi denna resa till Japan och Kina där vi låter textilkonsten löpa som en lös röd tråd genom resan.

 • Strövtåg i Kina och Hongkong, ny resa

  Publicerad:

  Följ med och upptäck Kina och Hongkong på ett nytt sätt. Pionjärresan går 15-30 oktober 2015. Under 16 dagar gör vi 10 strövtåg i Kina och Hongkong. Strövtågen är mellan 5 och 13 kilometer långa och går i måttligt kuperad terräng. I Kina vandrar vi i bambuskogar, bland tebuskar och mellan riktigt traditionella byar. I Hongkong gör vi kustvandringar som med fördel kan avslutas med ett dopp i havet.

 • Fotoutställning Möten i Vietnam

  Publicerad:

  Välkommen på vernissage lördagen den 6 december 2014 kl. 13.00 – 17.00. Galleri Aureo, Österlånggatan 12, Stockholm, ställer ut Eva Lindskogs bilder på människor och miljö i Vietnam tagna under perioden från början av 80-talet till idag. En skildring i bild av några människor och deras miljö: bergen, höglandet, skogen, slättlandet, deltat, havet, staden. Eva leder vår resa Vietnam 40 år efter freden.

 • Ny bok: Andreas och Kirgizistans hemlighet

  Publicerad:

  I denna unika dokumentär skildrar journalisten Andreas Hedfors sitt äventyr som chef för nyhetsredaktionen på Kirgizistans statsradio.

 • Världens Resor flyttar, ny adress från 3 nov

  Publicerad:

  Vi har vuxit ur våra lokaler och den 3 november går flyttlasset till vårt nya kontor och butikslokal. Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

 • 2000 kr rabatt på resor i jul

  Publicerad:

  Just nu har du chans att boka din resa över jul med 2000 kr rabatt. Gäller nybokningar på resorna till Colombia 12-31 december och Vietnam 15 december - 5 januari.

 • Varför så mycket Japan hos Världens Resor?

  Publicerad:

  Efter flera års vistelse i Japan flyttade jag hem till Sverige igen år 2000. Ett par år senare startade vi Världens Resor. I vår första katalog hade vi med EN resa till Japan med EN avgång. När ni idag knappar in här på hemsidan hittar ni inte mindre än 17 olika resor.

 • En helg fullspäckad med reseföredrag i Göteborg

  Publicerad:

  11 och 12 oktober samlas ett stort antal företag på Folkets Hus i Göteborg. Under två fullspäckade dagar kommer du att kunna välja mellan 60 olika föredrag. Välkommen till Friluftsresedagarna!

 • Peter Nyman, din ciceron i Asien

  Publicerad:

  Peter Nyman, finlandssvensk med en filosofimagister examen i bagaget och gediget intresse för gastronomi, är en av våra kanske mest mångsidiga färdledare. Vi bad Peter presentera sig själv:

 • Burma Road - en resenär berättar

  Publicerad:

  Anna Larsson reste med man och dotter på resan Burma Road i juni 2014. Se några av hennes bildminnen här.

 • Anna reflekterar i ord och bild från Etiopien

  Publicerad:

  I höst går vår första resa till Etiopien. Anna berättar om sin upplevelse när hon besökte landet tidigare i år.

 • Ny resa till Vietnam - 40 år efter freden

  Publicerad:

  Ciceron på resan är Eva Lindskog som under många år bodde i Vietnam och arbetade med internationellt bistånd.

 • Res i sommar - få 2000 kr rabatt

  Publicerad:

  Just nu får du rabatt 2000 kr på några av sommarens resor. Gäller endast nybokningar med avresa juni, juli och augusti.

 • Extra avgång Anderna

  Publicerad:

  Resan till Sydamerika med SvD accent är fullbokad. Extra avgång 15 nov - 2 dec 2014.

 • Resa till Japan med DN

  Publicerad:

  Resan tar sin början i den gamla huvudstaden Nara och avslutas i den futuristiska mångmiljonstaden Tokyo. Vi upplever firandet av momiji – lönnlövens färgskiftning.

 • Vi ställer ut på TUR-mässan i Göteborg

  Publicerad:

  Sveriges största resemässa heter TUR och går av stapeln på Svenska mässan i Göteborg 21-23 mars. Vi finns på plats så kom och träffa oss och prata resor i monter B09:27.

 • Världens Resor på Vildmarksmäsan

  Publicerad:

  Välkommen att besöka på oss Vildmarksmässan som går av stapeln 7-9 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi ställer ut tillsammans med våra syskonbolag PolarQuest, Wi-resor och Good Travel. Här blir du först att läsa vår nya katalog med 76 resor och hela 14 nyheter. Vi föreläser vid fyra tillfällen under helgen. Tävla om ett presentkort värt 4.000 kr.

 • Upplev Mongoliet och Kirgizistan

  Publicerad:

  Följ med på en unik resa som tar dig till Mongoliets vidsträckta stäpper och Kirgizistans snöklädda berg. I båda dessa fascinerande länder finns en levande nomadkultur kvar och hästen är för många den viktigaste ägodelen.

 • Litteraturresa till Ryssland

  Publicerad:

  Under en vecka följer vi i spåren av Rysslands stora författare. I Moskva följer vi Bulgakovs, Tolstojs och Tjechovs karaktärer men möter även stadens moderna författare. Efter ett besök på Pusjkins gamla gods avslutas resan i St Petersburg med kulturfestivalen ”Vita nätter”.

 • Västra Sichuan

  Publicerad:

  Med nya flygmöjligheter direkt till Chengdu har Kina fått en ny och mer lättillgänglig stad för oss européer att lära känna. Chengdu är omgivet av fantastisk natur och bara 20 mil från staden är man djupt inne i Tibet med bergstoppar på över 7000 meter, stäpper med tibetanska nomader och fantastiska strövområden. Vi erbjuder en kort resa men ett stort äventyr.

 • Sikkim och Bhutan

  Publicerad:

  Följ med på en oerhört spännande resa till Himalaya. Vi ska besöka både indiska Sikkim och det lilla kungadömet Bhutan. I Indien kommer vi att få beundra Himalayas snöklädda toppar i Sikkim och njuta av tekulturen som vuxit fram i Darjeeling. I Bhutan möter vi en av världens främsta arkitekturer i ett samhälle som gjort allt för värna om sina traditioner

 • Med DN till Himalaya

  Publicerad:

  Som prenumerant på DN har du möjlighet att följa med på en unik resa till Bhutan, Nepal och Tibet. Vi har satt ihop en resa som plockar fram guldkornen i dessa tre skilda kultursfärer.