Bergsgorillor & strövtåg i Rwanda

Avgång 2019-02-16
Hemkomst 2019-03-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                 Publicerat 2019-02-04

 

Hej strövtågsresenärer!

Nu är det snart dags för er resa Bergsgorillor och strövtåg i Rwanda. Med post kommer ditt kvitto på att du är beviljad ett East African Visa, din e-ticket för flyget, din passkopia och ditt passfoto i retur, bagagetaggar, resplan samt karta.

Ta gärna med en passkopia på resan då det kan underlätta när ni ska registreras för inträde till nationalparker.

Ni är 16 personer på resan. Er färdledare Gunilla Hamne möter i ankomsthallen på flygplatsen i Kigali.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Kigali.

Tyvärr kan vi inte boka specifika säten åt var och en på flyget. Om du vill kan du prova checka in online. Det brukar fungera att checka in hela vägen 24 timmar innan flighten från Istanbul avgår. Då kan du också välja sittplats. Detta gör du på Turkish Airlines hemsida: p.turkishairlines.com/en-se/flights/manage-booking/. Logga in med ditt efternamn och din reservation code. Den består av 6 siffror/bokstäver och står nästan längst ner på din e-ticket, benämnd Airline Booking Reference(s) TK (Turkish Airlines).

På flygbiljetten står samtliga dina namn hopskrivna utan mellanrum och är även hopskrivet med titel (Mr eller Ms). Detta är korrekt, det är Turkish Airlines själva som lägger in namnen i flygbiljetten och de vill ha det på detta sätt.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Under resan besöker vi flera olika platser och hotell och lodger varierar något i standard. Det är inte alltid att alla rum ser exakt likadana ut. Vi har i första hand valt hotell utifrån atmosfär eller läge. Tänk på att hotellen inte alltid har el dygnet runt och att det oftast bara går att ladda kamera- och mobilbatterier i receptionen under en begränsad tid på dygnet.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i Rwanda och Uganda. Det är därför väldigt viktigt att du själv också bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Kom ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Du måste också ha med ditt kvitto på att du är beviljad visum, förvara allt detta i handbagaget tillsammans med passet så att du kan visa det vid ankomst till Kigali. Packa dina viktigaste tillhörigheter i handbagaget. Ordentliga vandringsskor, myggmedel, solskydd och solhatt är viktigt att du har med.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén,
Världens Resor


Deltagarinformation                  Publicerad 2018-12-17

 

Hej alla strövtågsresenärer!

Nu är det knappt två månader kvar till er resa Bergsgorillor och strövtåg i Rwanda. Nedan finner du länkar till praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation, visuminstruktion samt kontaktuppgifter till våra hotell och lodger.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med post få din e-ticket för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Ni är just nu sexton anmälda och det finns fortfarande utrymme för fler resenärer.

Färdledare för resan blir Gunilla Hamne.

Gunilla har bott och arbetat i Afrika, Asien och Latinamerika som journalist, filmare och hjälparbetare. Sedan 2007 bor hon delar av året i Rwanda och Kongo och håller utbildningar i stress- och traumahantering. En period arbetade hon som naturfilmare för svt och intresset för djur och natur finns alltid med både hemma och på de platser hon vistas.

Flyg: Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Kigali med en mellanlandning i Istanbul och samma väg tillbaka.

Visum: Det krävs visum till Rwanda och Uganda och vi sköter visumansökningarna. Det som söks är ett East African Visa som gäller för både Rwanda och Uganda. Vi söker visumet online så vi behöver inte ha in ditt pass. Processen för detta är som följer:

Senast 16 januari behöver vi ha följande tillhanda:

- en färgkopia av ditt pass. Kopian ska vara på uppslaget med ditt passfoto och passuppgifter. Passet ska vara giltigt minst sex månader efter hemkomst och får ej vara trasigt eller skadat.

-  ifylld visuminformation enligt bifogad blankett.

- passfoto, färgfoto mot vit bakgrund, taget av en fotograf eller i automat.

Det går bra att antingen skicka in handlingarna per post, e-posta till oss eller komma till vårt kontor och lämna handlingarna. Världens Resor AB, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Visuminstruktion

Om det är något dokument ovan du vill ha i pappersformat kan du meddela oss detta så skickar vi det till dig.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

  1. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
  2. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
  3. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som till exempel väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén