Eritrea - Afrikas horn

Länder som besöks

11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Efter år av turbulens har det politiska läget i Eritrea äntligen stabiliserats och vi erbjuder nu en resa hit under denna spännande tid. Resan tar avstamp i landets huvudstad Asmara, placerad på UNESCO:s världsarvslista tack vare sina många artdeco byggnader från 20- och 30-talet. I Qohaito vid gränstrakterna mot Etiopien hittar vi de äldsta spåren av gamla civilisationer och det är också i dessa trakter resans färdledare, Monica Nordenwald, har sitt bästa kontaktnät. Via möten och synintryck får vi dagens Eritrea till livs. Vi får lära oss hur det speciella surdegstunnbrödet injera bakas och hur en eritreansk kaffeceremoni går till. I den färggranna staden Keren är vi med på måndagsmarknaden. Vi fortsätter till Röda havet med ångtåg och buss. Under ett par dagar ger vi oss ut med båt på Röda havet och bor en natt på en ö i Dahlakarkipelagen.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Asmara
 2. Dag 2 Asmara
 3. Dag 3 Qohaito, Adi Keyh
 4. Dag 4 Senafe, Adi Keyh
 5. Dag 5 Asmara
 6. Dag 6 Keren
 7. Dag 7 Filfil, Massawa
 8. Dag 8-9 Dahlak-arkipelagen, Röda havet
 9. Dag 10 Asmara
 10. Dag 11 Hemresa
Datum:
Resans pris: 28 500 kr
Enkelrumstillägg: 1 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt och miljöskatt (anslutning från andra orter i Sverige medför pristillägg)
 • Svensk färdledning
 • Lokala engelsktalande guider
 • Visum till Eritrea samt resetillstånd till landets olika delar
 • Del i dubbelrum på hotell samt en natt camping på ö i Röda havet. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar samt välkomstmiddag, avskedsmiddag och alla måltider under två dagar när vi åker ut på Röda havet. 
 • Medverka vid bakning av tunnbrödet injera och få flera olika smakprov från det eritreanska köket. 
 • Alla transfers och transporter med hyrd buss, tåg och båt enligt resplan
 • Alla inträden till sevärdheter och museum; art deco byggnader och Tank Graveyard i Asmara, Qohaitos ruiner, ångtåg från Asmara till Nefasit och båt två dagar på Röda havet
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Skriftlig information och karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck ej angivna ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
11 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se