Eritrea - Afrikas horn

Länder som besöks

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Efter år av turbulens har det politiska läget i Eritrea äntligen stabiliserats och vi erbjuder nu en resa hit under denna spännande tid. Resan tar avstamp i landets huvudstad Asmara, placerad på UNESCO:s världsarvslista tack vare sina många artdeco byggnader från 20- och 30-talet. I Qohaito vid gränstrakterna mot Etiopien hittar vi de äldsta spåren av gamla civilisationer och det är också i dessa trakter resans färdledare, Monica Nordenwald, har sitt bästa kontaktnät. Via möten och synintryck får vi dagens Eritrea till livs. Vi får lära oss hur det speciella surdegstunnbrödet injera bakas och hur en eritreansk kaffeceremoni går till. I den färggranna staden Keren är vi med på måndagsmarknaden. Vi fortsätter till Röda havet med ångtåg och buss. Under ett par dagar ger vi oss ut med båt på Röda havet och bor en natt på en ö i Dahlakarkipelagen.  

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Asmara
 2. Dag 2 Keren
 3. Dag 3 Keren - Asmara
 4. Dag 4 Asmara - Massawa
 5. Dag 5-6 Dahlak-arkipelagen, Röda havet
 6. Dag 7 Massawa - Asmara
 7. Dag 8 Asmara - Dekamhare
 8. Dag 9 Qohaito - Senafe
 9. Dag 10 Adi Keyh - Asmara
 10. Dag 11 Asmara
 11. Dag 12 Hemresa
Resans pris: 31 200 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Svensk färdledning
 • Lokala engelsktalande guider
 • Visum till Eritrea samt resetillstånd till landets olika delar
 • Del i dubbelrum på hotell samt en natt camping på ö i Röda havet. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar samt välkomstmiddag, avskedsmiddag och alla måltider under två dagar när vi åker ut på Röda havet. 
 • Medverka vid bakning av tunnbrödet injera och få flera olika smakprov från det eritreanska köket. 
 • Alla transfers och transporter med hyrd buss, tåg och båt enligt resplan
 • Alla inträden till sevärdheter och museum; art deco byggnader och Tank Graveyard i Asmara, Qohaitos ruiner, ångtåg från Asmara till Nefasit och båt två dagar på Röda havet
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Skriftlig information och karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider och dryck ej angivna ovan

 

Bra att veta

I Eritrea finns det knappt finns någon turism. Infrastruktur, standard på hotell och service är inte alls vad vi är vana vid från andra delar av Afrika. Det är bra att vara förberedd på att många hotell håller enkel standard och att vissa hotell kan sakna varmvatten, toalettpapper och handdukar. Med öppet sinne och tålamod bidrar även dessa delar till den stora upplevelsen av att resa i Eritrea. 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Mycket fint och välgjort reseprogram. Superviktig guide Monika. Även Habte, den eritreanske guiden var bra.
  Cecilia Pilback, resenär 2019
 • Många möten med bland annat ud-tjänsteman, besök i familjer, såå gott kaffe, både traditionellt och macchiato. Vackra, gamla och slitna byggnader. Hotellen var bättre än förväntat de flesta nätter. Ett par nätter inte så bra. Men det var också förväntat. Att man har vatten- och elbrist visste vi.
  Laila Hedin, resenär 2019

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Anna Mnatsakanova Reseproducent

  Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvarar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetat mellan kontoret och att leda resor. 

  anna@varldensresor.se

Det här är ett exempel på en skräddarsydd resa som vi hoppas kan inspirera. Hör av dig till oss med just era önskemål!

Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se