Eritrea - Afrikas horn

Avgång 2019-10-22
Hemkomst 2019-11-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                        Publicerat 2019-10-09

Hej!

Nu är det snart dags för er resa till Eritrea. I dag postar vi era viserade pass tillsammans med e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan, kontaktlista samt en karta. Om du har meddelat att du vill hämta hos oss så går det bra att hämta måndag till fredag mellan kl 10.00 och 17.30, lunchstängt 12.30-13.30.

Ni är 17 personer på resan. Er färdledare Monica Nordenwald möter er med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen i Amsara.

Resplan
Besöket i Senafe utgår på grund av att UDs avrådan från att resa till området längs gränsen mot Etiopien fortfarande ligger kvar. Det innebär att det i stället kommer bekanta till färdledaren från Senafe för att träffa oss i Adi Keyh.

Hotellet i Asmara är ändrat till Asmara Palace då det håller något högre standard. Kontaktlistan är uppdaterad.

Incheckning
På era e-tickets står samtliga dina namn ihopskrivna och även titeln. Det är så Turkish Airlines skriver in det i flygbiljetten för gruppbokningar, så det är i sin ordning.

Var och en checkar in på egen hand. 24 timmar innan avresa går det att checka in online, då kan du också välja säte på planet. På Turkish Airlines får du checka in en väska som väger max 30 kg och utöver detta får du ha ett handbagage som väger max 8 kg. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina mediciner och gärna ett ombyte.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte är så stor överallt varför det är väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du pratar med färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Glöm inte ta med en mindre väska eller ryggsäck för utflykten till Dahlakarkipelagen samt handduk.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén
viktoria@varldensresor.se

Världens Resor


Deltagarinformation                             Publicerat 2019-08-19

Hej alla Eritrea-resenärer!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Eritrea. Ni är just nu 17 anmälda på resan. Nedan finner ni länkar till praktiska tips, flyg- och deltagarinformation, kontaktuppgifter till våra hotell samt visuminstruktioner och visumformulär. Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Färdledare för resan är Monica Nordenwald

I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig. Monica möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Asmara med en Världens Resor-skylt. 

Visum och pass
Det krävs visum för inresa till Eritrea. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan och ha minst ett tomt uppslag. Vi behöver ha in ifylld visumansökan, passfoton och ditt pass senast den 9 september. Räkna med att det tar cirka fyra veckor innan visumansökan är beviljad och ni har ert pass åter. Se separat visuminstruktion nedan för mer information.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4- eller 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Visuminstruktioner

Visumformulär

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Viktoria Flodén