Etiopien - Afrikas tak

Avgång 2018-11-17
Hemkomst 2018-12-05

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                      Publicerat 2018-11-07

 

Hej,

Resan till Etiopien närmar sig. Idag skickar vi utskriften av era elektroniska flygbiljetter, kartor över Etiopien och Paul Perssons bok i Back(o) spegeln. Observera att alla inrikes sträckor finns med på era flygbiljetter.   

Ni är 10 deltagare och färdledaren är Paul Persson. Ni träffar Paul vid ankomst till Addis Abeba efter viseringen och passkontrollen. P g av begränsningar för antalet personer som släps in i ankomsthallen på flygplatsen i Addis Abeba är det ibland svårt att få tillstånd för reseföretagspersonal att komma in.  Vi jobbar nu med att få ett tillstånd som låter Paul komma in i ankomsthallen. Paul möter er utanför ingången om vi inte lyckas med det. Han har med sig en skylt med Världens Resors namn på.

Incheckning och flygresa
Incheckningen sker individuellt, senast 2 timmar före avresa. Vi har ordnat sittningen på flygplanet vid utresa, och ni som grupp sitter tillsammans. Jag vill uppmärksamma er att flygbolaget har rätten att omplacera er och det är viktigt att komma till incheckningen i god tid för att behålla placeringen.

Det går att checka in online på Ethiopian Airlines hemsida tidigast 36 timmar före avresa.

Följ länken och fortsätt till fliken online checkin: https://www.ethiopianairlines.com/AA/EN

Det är viktigt att du använder en av följande parametrar: E-ticket nummer eller flygbolagets referensnummer. Båda hittar du nederst på utskriften av din elektroniska flygbiljett, efter all flightinformation, under Ticket details, respektive Airline Booking Reference.

Bagaget ska checkas in till Addis Abeba. Glöm inte att era viktigaste saker såsom t ex mediciner ska helst komma med i handbagaget.

Visum vid ankomst
Visum ordnas vid ankomst till Addis Abeba. Kostnaden är USD 50 per visering/pass och av praktiska skäl ber jag er att betala för era visum. Paul har fått instruktioner att återbetala summan till deltagarna i lokal valuta. På det sättet har ni från början en startsumma i etiopiska Birr som motsvarar USD 50. Vill ni redan från början ha ett större belopp ska ni passa på och växla pengar vid ankomst. Det finns växlingskontor intill viseringssektionen och bagageutdelningen.

Resplan och flygtider
Följ länken nedan för en uppdaterad resplan. Observera att Ethiopian Airlines har ändrat tider för flygen mellan Addis Abeba och Bahir Dar, samt Lailbela och Addis Abeba.

I kontaktlistan (samt nedan här) hittar ni Pauls telefonnummer i Etiopien. Vid eventuella förseningar av bagage eller några andra bekymmer vid ankomst kan ni be någon i ankomsthallen att slå en signal på hans etiopiska mobil. Det går också att använda svenska mobiltelefoner, dock samtalskostnaderna är relativt höga.

Paul i Etiopien +251 974 11 70 90

Mobiltelefon på resan till Etiopien
Det har rapporterats att mobiltelefoner som man har med sig in i landet ska registreras. Det tar ytterligare en stund att göra det och därför ber jag er att om det är möjligt att begränsa antalet telefoner till en per par.

Återstår att önska er en trevlig resa till Afrikas tak!

Anna Mnatsakanova


Deltagarinformation                                     Uppdaterad 2018-11-02


Hej,

Resan till Etiopien närmar sig. Vi publicerar information om resan. Öppna dokument för att komma till resplan, flygtider och deltagarlista och praktisk information inför resan.

Resan har idag 10 deltagare. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan. Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även dig som rest med oss tidigare.

  1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.
  2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
  3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
  4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.


*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor kring detta meddela oss så hjälper vi till.

Färdledaren för resan är Paul Persson.

Paul är född och uppvuxen i Etiopien och talar amarinja. Han har faktiskt som barn haft en kort konversation med Kejsare Haile Selassie. Senare i livet har Paul bott och arbetat i Etiopien i elva år. Under de senaste åren har han lett mer än tio gruppresor till sitt andra hemland. Som nybliven pensionär har Paul nyligen flyttat till Addis Abeba och kommer i fortsättningen delvis bo i Etiopien.


Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Praktiska tips

Kontaktlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda. Har ni frågor om detta är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Visum
Det krävs visum för inresa till Etiopien. Det erhålls vid ankomst till flygplatsen i Addis Abeba. Passet måste gälla i mins sex månader efter avslutad vistelse i Etiopien.

Ca 10 dagar före avresa skickar vi dina elektroniska flygbiljetter och karta över Etiopien och färdledaren Paul Perssons bok I Back(o)spegeln.

Har några frågor gällande resan får ni gärna kontakta mig anna@varldensresor.se alt info@varldensresor.se eller på 08-669 55 25.

Anna Mnatsakanova