Etiopien - Afrikas tak

Avgång 2019-11-16
Hemkomst 2019-12-04

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                              Uppdaterad 2019-10-14

Hej,

Resan till Etiopien börjar närma sig och ni är i dag 10 deltagare och vi håller den öppen för anmälningar.

Klicka på länkarna nedan för att komma till:

Resplan

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Praktisk information inför resan

Färdledaren för resan är Paul Persson. Paul är född och uppvuxen i Etiopien och talar amarinja. Han har faktiskt som barn haft en kort konversation med Kejsare Haile Selassie. Senare i livet har Paul bott och arbetat i Etiopien i elva år. Under de senaste åren har han lett mer än tio gruppresor till sitt andra hemland. Som nybliven pensionär har Paul nyligen flyttat till Addis Abeba och kommer i fortsättningen delvis bo i Etiopien.

Avresa från Köpenhamn
Ethiopian Airlines flyg avgår från Stockholm. Vi kan hjälpa med anslutning från andra orter och för att få en genomgående flygbiljett gäller ett avtal som Ethiopian har med SAS. Ett anslutningsflyg med SAS från Köpenhamn kostar från 2000 kr och uppåt.

Tåglösning känns som det rätta alternativet med tanke på sen avgång från Stockholm. Resan startar kl. 21:00 och det går att ta tåget för att komma till Arlanda i god tid före avresa. Hör av er om ni behöver hjälp med anslutningen.

Uppdaterad resplan
För bättre djur- och naturupplevelse har vi lagt in besök till Arsi Montains nationalpark som ersätter Awash. Tyvärr den sistnämnda har drabbats av torka flera år i rad som har också påverkat djurlivet.

Visum
Det krävs visum för inresa till Etiopien. Det erhålls vid ankomst till flygplatsen i Addis Abeba och kostar USD 50. Förbered gärna jämna pengar i kontanter. Du behöver ha 2 st färgfoton med dig. Passet måste gälla i mins sex månader efter avslutad vistelse i Etiopien.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Ca 10 dagar före avresa skickar vi dina flygbiljetter och karta över Etiopien.

Hör gärna av dig om du har några frågor inför resan

Med vänliga hälsningar

Anna Mnatsakanova
Reseproducent
anna@varldensresor.se
tel: 08-6695525