Guldkusten med voodoofestival

Avgång 2018-12-27
Hemkomst 2019-01-14

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                              Publicerat 2018-12-07

 

Hej!

Nu är det snart dags för er resa Guldkusten med voodoofestival. För er som inte har meddelat att ni vill hämta här kommer med post ditt viserade pass, ett utskrivet kvitto på e-visum till Benin, e-ticket för flyget, bagagetaggar, resplan, kontaktlista samt karta.

Ni är 16 personer på resan. Er färdledare Mathias Buskas möter i ankomsthallen på flygplatsen i Accra.

Flyget från Stockholm och Köpenhamn har tyvärr blivit tidigarelagt. Flyget från Arlanda avgår kl 05.20 och flyget från Kastrup avgår kl 05.35. Dokumentet med flygtider är uppdaterat på länken nedan.

Uppdaterad flyg- och deltagarlista

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen i god tid för att ha tillräckligt med tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Accra.

Tyvärr kan vi inte boka specifika säten åt var och en på flyget. Det ska gå att checka in online 24 timmar innan avresa och då går det också att välja säte. Ibland kan det dock vara så att det inte går att checka in online med gruppbokningar, så om det inte fungerar är det på grund av detta. Tänk på att 24 timmar innan avresa gäller även för flighten från Istanbul. Du checkar in online på Turkish Airlines hemsida: p.turkishairlines.com/en-se/flights/manage-booking/. Logga in med ditt efternamn och din reservation code. Den består av 6 siffror/bokstäver och står nästan längst ner på din e-ticket, benämnd Airline Booking Reference(s) TK (Turkish Airlines).

På flygbiljetten står samtliga dina namn hopskrivna utan mellanrum och är även hopskrivet med titel (Mr eller Ms). Detta är korrekt, det är Turkish Airlines själva som lägger in namnen i gruppbokningar och de vill ha det på detta sätt.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Har du någon matallergi och har anmält det till oss så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i dessa länder. Det är därför väldigt viktigt att du själv också bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Kom ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Packa dina viktigaste tillhörigheter i handbagaget och om du har plats kan även ett ombyte vara bra att packa ner här. Myggmedel, solskydd och solhatt är viktigt att du har med på resan.

Jag önskar er en riktigt trevlig resa!

Vänliga hälsningar
Viktoria Flodén


Deltagarinformation                                         Publicerat 2018-11-07

Hej alla resenärer!

Nu är det lite mindre än två månader kvar till er resa Guldkusten med voodoofestival. Nedan finner du praktiska tips, flyg- och deltagarinformation, resplan och kontaktuppgifter till våra hotell.

Tack till er alla för gott samarbete i denna något krångliga visumprocess. Så snart visumen är klara så skickar vi era pass med rekommenderat brev eller så går det bra att hämta här för er som vill det. Ni kommer då också få en karta och bagagetaggar. Räkna med att det tar cirka fyra veckor innan visumen är klara. Ungefär tio dagar innan avresa kommer du få din e-ticket för flyget. 

Ni är 16 resenärer på resan.


Färdledare är Mathias Buskas. Han flyger med samma flyg som er till Accra och samlar ihop gruppen i ankomsthallen, efter pass- och tullformaliteter.

Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit.

Flyg: Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Accra med en mellanlandning i Istanbul och samma väg hem.

Programändringar
För en tid sedan var jag på plats i Ghana, Togo och Benin för att se över de sista detaljerna så resan ska bli så bra som möjligt. Jag har utifrån mitt besök justerat en del. Programmet på hemsidan är uppdaterat och det finns även att hämta genom länken nedan. Några utflykter har bytt dag och i övrigt är ändringarna i korthet som följer:

Dag 2: I Accra har vi lagt in ett besök vid slottet Osu. Istället har vi tagit bort Makolamarknaden som kan besökas på egen hand om så önskas.

Dag 4: I Kakum nationalpark har vi valt att inkludera vandring genom regnskogen både på marken och uppe på hängbroarna, inte bara på hängbroarna.

Dag 6: För att ge mer tid vid hantverksbyarna utanför Kumasi har vi valt att ta bort besöket vid Bosumtwisjön, som inte har så mycket att tillföra.

Dag 8 och 9: Istället för att övernatta i Hohoe och besöka vattenfallet i Wlii så bor vi i Amedzofe, Ghanas högst belägna by som är vackert belägen. Vandringen till vattenfallet utgår för att istället ge mer tid till det intressanta och trevliga besöket i byn Liate Wote.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Flyg och deltagarlista

Praktiska tips

Kontaktlista

Uppdaterad resplan

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

  1. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
  2. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
  3. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några frågor får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som till exempel väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén