Guldkusten med voodoofestival

Avgång 2019-12-27
Hemkomst 2020-01-14

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                                     Publicerat 2019-11-27


Hej!

Nu är det snart dags för er resa Guldkusten med voodoofestival. För er som inte har meddelat att ni vill hämta här kommer med post ditt viserade pass, din bekräftelse på beviljat visum till Benin, din e-ticket för flyget, kontaktlista, bagagetaggar, resplan samt karta.

Öppna dokumentet nedan för information om:

Uppdaterad kontaktlista

Ni är 18 personer på resan. Er färdledare Mathias Buskas möter i ankomsthallen på flygplatsen i Accra.

Ni som flyger från Stockholm, Göteborg och Oslo har tidigare blivit meddelade att morgonflyget till Istanbul den 27 december inställt. Ni flyger därför ut den 26 december och övernattar i Istanbul. På flygplatsen möts ni och får transfer till ert hotell och dagen efter får ni transfer tillbaka till flygplatsen. Ni flyger sedan från Istanbul med samma flyg som resenärerna som kommer från Köpenhamn gör. Ni som flyger från Köpenhamn flyger ut på morgonen den 27 december.

Vid ankomst till Istanbul möts ni av en engelsktalande guide med en Världens Resor-skylt. Ni kommer samtliga åka med samma transfer från flygplatsen. Det innebär att ni som kommer från Stockholm väntar in flygen från Göteborg och Oslo som enligt tidtabell landar 10 respektive 25 minuter senare. Upphämtning på hotellet den 27 december sker kl 12.30 för transfer till flygplatsen.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Viktigt att veta är att bagaget checkas in hela vägen till Accra så packa det ni behöver för övernattningen i Istanbul i handbagaget. Kontrollera även för säkerhets skull med incheckningspersonalen att bagaget hämtas ut först i Accra.

Var på plats på flygplatsen i god tid för att ha tillräckligt med tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner.

Tyvärr kan vi inte boka specifika säten åt var och en på flyget. Det ska gå att checka in online 24 timmar innan avresa och då går det också att välja säte. Ibland kan det dock vara så att det inte går att checka in online med gruppbokningar, så om det inte fungerar är det på grund av detta. Tänk på att 24 timmar innan avresa gäller även för flighten från Istanbul. Du checkar in online på Turkish Airlines hemsida: p.turkishairlines.com/en-se/flights/manage-booking/. Logga in med ditt efternamn och din reservation code. Den består av 6 siffror/bokstäver och står nästan längst ner på din e-ticket, benämnd Airline Booking Reference(s) TK (Turkish Airlines).

På flygbiljetten står samtliga dina namn hopskrivna utan mellanrum och är även hopskrivet med titel (Mr eller Ms). Detta är korrekt, det är Turkish Airlines själva som lägger in namnen i gruppbokningar och de vill ha det på detta sätt.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Alla hotell har inte dubbelrum med separata sängar. Vi gör vårt bästa för att tillgodose önskemål om separata sängar, men dessvärre kan det vara så att ni på något ställe får en dubbelsäng. Säg då till färdledaren eller hotellet så ni kan få ett extra täcke.

De måltider som ingår är, förutom frukost, i huvudsak lunch. Er färdledare kommer informera er dag för dag vad som ingår.

Hotellet i Kumasi har blivit ändrat till Noda Hotel på grund av att Sir Max är stängt för renovering. Kontaktlistan är uppdaterad på länken längre ned på sidan.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i dessa länder. Det är därför väldigt viktigt att du själv också bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

Några sista kom ihåg
Kom ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Din bekräftelse på beviljat visum till Benin måste du spara under hela resan då det även ofta ska visas vid utresa från Benin. Glöm inte att ta med tre exemplar ifyllda visumansökningar för Togo med tre passfoton.

Packa dina viktigaste tillhörigheter i handbagaget och om du har plats kan även ett ombyte vara bra att packa ner här. Myggmedel, solskydd och solhatt är viktigt att du har med på resan.

Kom ihåg att du reser i länder där turistnäringen inte är utvecklad på det sätt som i exempelvis östra och södra Afrika. Var utrustad med tålamod så blir saker som inte går som planerat och lång väntan på service en del av resan i stället för ett irritationsmoment. Hör gärna av er till mig om ni har frågor!

Trevlig resa!

Viktoria Flodén

Världens Resor

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                                          Publicerat 2019-10-03

 

Hej alla resenärer!

Nu är det lite mindre än två månader kvar till er resa Guldkusten med voodoofestival. Nedan finner du praktiska tips, flyg- och deltagarinformation, resplan och kontaktuppgifter till våra hotell. Visuminstruktioner och blanketter har ni fått tidigare men jag länkar även till de dokumenten nedan så ni har allt samlat. Ni är just nu 18 anmälda. 

När era visum för Ghana är klara skickar vi tillbaka era pass. Räkna med att ni får dem i slutet av november. Ungefär tio dagar innan avresa kommer du få din e-ticket för flyget, karta och bagagetaggar.

VIKTIGT - Ändrat avresedatum från Stockholm till den 26 december
Som ni som är berörda också har fått separat e-post om så har dessvärre har Turkish Airlines ställt in sitt morgonflyg från Stockholm den 27 december. Det innebär att alla som reser från Stockholm i stället flyger ut den 26 december. Ni flyger till Istanbul där ni möts av vår lokala engelsktalande representant. Ni får transfer till ett mellanklasshotell i Istanbul för övernattning. Dagen efter har ni förmiddagen i Istanbul innan ni blir upphämtade för transport till flygplatsen. Vi beklagar detta men hoppas att ni ändå får en trevlig övernattning i Istanbul. Vi på Världens Resor står för hotellövernattningen och transporterna från och till flygplatsen i Istanbul. Ni som har meddelat att ni flyger från Köpenhamn reser som planerat på morgonen den 27 december. Se dokumentet Flyg- och deltagarinformation för uppdaterade flygtider.

Färdledare för resan blir Mathias Buskas. Han möter er på flygplatsen i Accra med en Världens Resor-skylt.


Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.
2. Klicka sedan på ditt 4- eller 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några frågor får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista  uppdaterad

Praktiska tips

Resplan

Visuminstruktioner

Visumformulär Ghana

Visumformulär Togo - skickas ej till oss, ta med på resan

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: viktoria@varldensresor.se alt info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Viktoria Flodén

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som till exempel väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*