Höstlov med safari i Sydafrika

Länder som besöks

Typ av resa

12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Sydafrika är ett land som gjort för att åka på semester med hela familjen. Vår resa går till malariafria Västra Kapprovinsen där vi får uppleva Kapstaden med de omgivande vindistrikten, Godahoppsudden och pingvinerna vid Boulders Beach. Vi kommer också få inblick i vardagslivet i kåkstaden Langa och få lära oss spåra djur av en guide från ursprungsbefolkningen san. I Hermanus åker vi ut till havs för att se valar innan färden går vidare till Oudsthoorn för att träffa strutsar. Avslutningsvis tillbringar vi ett par dagar i det vackra och djurrika viltreservatet Gondwana där vi åker på spännande safari i öppna safaribilar.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Kapstaden
 3. Dag 3 Kapstaden
 4. Dag 4 Kapstaden
 5. Dag 5 Kapstaden
 6. Dag 6 Hermanus
 7. Dag 7 Hermanus
 8. Dag 8 Oudtshoorn
 9. Dag 9 Gondwana Game Reserve
 10. Dag 10 Gondwana Game Reserve
 11. Dag 11 Gondwana och hemresa
 12. Dag 12 Hemkomst
Datum:
Resans pris: 38 400 kr
Pris för barn 6-11 år i extrabädd*: 28 500 kr
Pris för barn 12-17 år i extrabädd*: 32 700 kr
Antal deltagare: 14-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot pristillägg. Ange önskad avreseort vid bokning.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • Transporter i egen buss
 • Del i dubbelrum/del i lägenhet med flera sovrum. Barn i extrabädd.
 • Halvpension i snitt
 • Utflykt med inträde till Taffelberget, !Khwa ttu, Langa, Godahoppsudden, vin/chokladprovning, valskådning, strutssafari
 • Safari i öppna safaribilar i Gondwana inkl alla inträden och parkavgifter
 • Övriga utflykter och inträden enligt program
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Den här resan kategoriserar vi som en familjeresa. En förutsättningen för att följa med är att du reser med barn eller ungdomar. Program och upplägg är anpassat efter det. 

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

* Pris för barn i extrabädd avser barn som delar rum med två vuxna. Max två barn i extrabädd per rum (begränsat antal rum med plats för två vuxna och två barn, fråga vid bokning).

Resan är från 6 år på grund av åldersgräns på safariturerna.

Sydafrikas immigrationsmyndighet kräver att man har med sig vissa dokument vid resa med barn under 18 år. På Sydafrikanska ambassadens hemsida finns mer information: http://www.dirco.gov.za/sweden/index.html. Vid frågor kontakta Sydafrikanska ambassaden på e-postadress saemb.swe@telia.com eller telefonnummer 08-660 76 93.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Sydafrika. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jonas Sandström

  Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Han pendlar mellan Stockholm och Kapstaden. I Kapstaden äger han sedan 2003 ett litet hotell som var det första Fair Trade-certifierade hotellet i Kapstaden.

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
12 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se