Höstlov med safari i Tanzania

Avgång 2018-10-26
Hemkomst 2018-11-05

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                               Publicerat 2018-09-20


Hej Tanzaniaresenärer!

Nu är det snart dags för er resa Höstlov med safari i Tanzania. Med rekommenderad post kommer ditt viserade pass, dina flygbiljetter, bagagetaggar, resplan samt en karta.
Ni är 24 personer på resan och den är fullbokad. Er färdledare Mathias Buskas möter er med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen i Dar es-Salaam.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina mediciner och malariatabletter. Bagaget ska checkas in hela vägen till Dar es-Salaam.

Visum krävs för inresa till Tanzania vilket är sökt och finns i ditt pass.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Vi kommer färdas tre sträckor med mindre safariflyg med begränsat bagageutrymme. Ni måste därför packa i mjuka väskor och bagagevikten får inte överstiga 15 kg per person. Detta gäller totalt för incheckat bagage och handbagage. Både på safaricampen och på hotellet på Mafia finns möjlighet att lämna in kläder för tvätt.

I Mikumi åker vi på safari i öppna safarifordon. Kunniga engelsktalande guider kör dem och vår svensktalande färdledare fördelar sin tid mellan safarifordonen. 

När ni är ute på safari och under vistelsen på safaricampen är det viktigt att lyssna noga på de säkerhetsinstruktioner som ni får av personal, safariguider och vår färdledare. Det handlar om eran och djurens säkerhet. Ni bor i safaritält inne i nationalparken och campen är inte inhägnad. De vilda djuren rör sig fritt och kan komma nära campen. När ni åker på safari bör ni undvika att ha starka färger på era kläder.

Det kan vara bra att ha med snacks, så som kex och chips, hemifrån till barnen då safariturerna är cirka tre timmar långa och barnen kan behöva påfyllning för att vara nöjda. Det finns inte något utbud av snacks eller frukt att köpa på safaricampen.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte är så stor överallt varför det är väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta

Om det är något du funderar på är det viktigt att du pratar med färdledaren under pågående resa.

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Myggmedel, solskydd och solhatt är viktigt att du har med på resan.

Safari Njema – Trevlig resa!

Viktoria Flodén

Världens Resor

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan*


Deltagarinformation                                    Publicerat 2018-08-13

 

Hej alla Tanzania-resenärer!

Nu är det drygt två månader kvar till er resa till Tanzania. Nedan finner du länkar till praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation samt kontaktuppgifter till våra hotell och safarilodgen.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med post e-ticket för flyget, resplan, en karta samt bagagetaggar.

Ni är just nu 24 anmälda och resan är fullbokad.

Färdledare för resan blir Mathias Buskas. Han möter på flygplatsen i Dar es-Salaam.

Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit.

Flyg: Vi kommer att flyga med Ethiopian airlines till Dar es-Salaam med en mellanlandning i Addis Abeba. Mellan Dar es-Salaam och Mikumi nationalpark samt från Mikumi till Mafia och från Mafia till Dar es-Salaam kommer vi flyga med mindre safariflyg. Dessa flygbiljetter får du på plats. Observera att bagagereglerna för dessa flygningar är max en mjuk incheckad väska och ett handbagage som tillsammans väger högst 15 kg. Se mer i praktiska tips.

Visum: Det krävs visum till Tanzania och vi sköter visumansökningarna. Senast den 27 augusti behöver vi ha ditt pass och visumansökan tillhanda. Se utförliga instruktioner samt visumansökan i separat dokument nedan.

Ändring i resplanen

På grund av ändrade regler kring parkavgifter i Mikumi nationalpark kommer vi istället för att åka till Mikumi stad en eftermiddag få en extra safari i nationalparken. Under någon av dagarna på Mafia kommer vi tillsammans med färdledaren besöka Kilindoni stad som ligger på promenadavstånd från vårt hotell. 

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som till exempel väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Visuminstruktion

Visumblankett

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

    1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

  1. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
  2. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
  3. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

 

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén