Konst i Sydafrika med Kapstadens jazzfestival

Länder som besöks

Typ av resa

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

En riktig kulturresa för dig som gillar livets goda - konst, jazz, vin och mat. Koncentrationen ligger på konst då Sydafrika på senare år verkligen vuxit fram som en konstdestination. I Kapprovinsen har både Norval Foundation och Zeitz Museum vunnit oerhört mycket uppmärksamhet för sina fantastiska byggnader och sin satsning på samtida afrikansk konst. Vi ser en samproduktion med en fantastisk utställning av William Kentridge, Sydafrikas mest välkända konstnär. Under resan prickar vi också den alldeles nya konsttriennalen i Stellenbosch, Nirox skulpturpark som samarbetar med Wanås, WITS Museum i Johannesburg samt möter flera konstnärer i deras ateljéer. Jazz blir ett annat trevligt inslag då Kapstadens jazzfestival äger rum under två kvällar och en dag besöker vi två jazzmusiker i deras hemmiljö i Kapstaden. Lägg därtill ett fokus på Sydafrikas spännande kök och Stellenbosch fantastiska vingårdar. Resan leds av Jonas Sandström, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör och inredare. Jonas arbetar även som matkreatör och har själv en restaurant. Samtidskonsten är ett annat stort intresse. 


Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Johannesburg
 2. Dag 3 Johannesburg
 3. Dag 4 Johannesburg
 4. Dag 5 Stellenbosch
 5. Dag 6 Stellenbosch
 6. Dag 7 Stellenbosch Triennale
 7. Dag 8 Kapstaden
 8. Dag 9 Kapstaden, jazzfestival
 9. Dag 10 Kapstaden, jazzfestival
 10. Dag 11 Kapstaden, Godahoppsudden
 11. Dag 12 Kapstaden
 12. Dag 13 Kapstaden
 13. Dag 14-15 Kapstaden, hemresa
Datum:
Resans pris: 44 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl.alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt, ev. mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Flyg Johannesburg - Kapstaden
 • Svensk färdledning (Jonas Sandström)
 • Alla transporter med buss
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
 • Totalt åtta måltider på innovativa restauranger i spännande miljöer (varav två gånger i hematmosfär)
 • Alla utflykter och inträden; Constitution Hill, WITS Art Museum, James Delaneys ateljé och Nirox Skulpturpark i Johannesburg, Rupert Museum och Stellenbosch Triennale i Stellenbosch, TAAL-monumentet i Paarl, Godahoppsuddens naturreservat, stadsvandring genom Bo Kaap, Zeitz Museum vid två tillfällen, Narval Foundation, flera konstgallerier, samt besök hemma hos två jazzmusiker med måltid i Kapstaden
 • Inträde på Kapstadens Jazzfestival med cirka 40 konserter utspritt på fem scener över två dagar (artisterna kommer att presenteras allt eftersom information kommer på deras hemsida: https://www.capetownjazzfest.com/)
 • Vinprovningar på Tokara, Spiers vingårdar och vid ytterligare ett tillfälle
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta


Vad ingår inte i resans pris?

 • Mat och dryck som ej nämns ovan

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Färdledaren Jonas Sandström och innehållet i programmet. Vi kom till miljöer och platser vi aldrig kunnat hitta/komma till på egen hand. Färdledaren var mycket kunnig och bra på att förmedla sina kunskaper. Mycket ambitiös i att vi skulle få se alla sidor av Sydafrika och träffa personer från olika sammanhang.
  Anna Bergman Hegnell, resenär 2019

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jonas Sandström

  Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Bor i Kapstaden sedan många år tillbaka. Under många år har han arbetat inom turism och har bland annat drivit flera pensionat i Kapstaden. Jonas är en erfaren och uppskattad färdledare.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se