Konst i Sydafrika med Kapstadens jazzfestival

Länder som besöks

Typ av resa

14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En riktig kulturresa för dig som gillar livets goda. Under två dagar går vi på Kapstadens jazzfestival. Vi möter konstnärer i deras ateljéer, lyssnar på jazz på klubb i Johannesburg och i hemmiljö i Kapstaden. Vi besöker Zeitz, Kapstadens nya omtalade museum för afrikansk samtidskonst, samt det mesta och bästa av övriga konstmuseer och gallerier. I Stellenbosch njuter vi vin och konst på de fantastiska vingårdarna. Vi provar Sydafrikas spännande kök på några riktigt innovativa restauranger. Resan leds av Jonas Sandström, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör och inredare. Jonas arbetar även som matkreatör och har själv en restaurant. Samtidskonsten är ett annat stort intresse. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Johannesburg
 2. Dag 3 Johannesburg
 3. Dag 4 Johannesburg
 4. Dag 5 Stellenbosch
 5. Dag 6 Stellenbosch
 6. Dag 7 Kapstaden
 7. Dag 8 Kapstaden, Godahoppsudden
 8. Dag 9 Kapstaden, jazzfestival
 9. Dag 10 Kapstaden, jazzfestival
 10. Dag 11 Kapstaden
 11. Dag 12 Kapstaden
 12. Dag 13-14 Kapstaden, hemresa
Datum:
Resans pris: 39 800 kr
Enkelrumstillägg: 4 800 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt, ev. mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Flyg Johannesburg - Kapstaden
 • Svensk färdledning (Jonas Sandström)
 • Alla transporter med buss 
 • Del i dubbelrum på hotell inkl frukost. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Totalt åtta måltider på innovativa restauranger i spännande miljöer (varav två gånger i hematmosfär) 
 • Alla utflykter och inträden; Constitution Hill, WITS Art Museum, Museum of African Design, Stellenbosch Modern and Contemporary Art Gallery, Godahoppsuddens naturreservat, stadsvandring genom Bo Kaap, Zeitz Museum, flera konstgallerier 
 • Besök hos konstnärerna James Delaney och Jeanette Unite
 • Besök hemma hos två jazzmusiker med måltid och dryck hemma hos
 • Inträde på Kapstadens Jazzfestival med cirka 40 konserter utspritt på fyra scener över två dagar
 • Vinprovningar på Tokara och Spiers vingårdar
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • Dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Sydafrika. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jonas Sandström

  Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Vårt vinterhalvår, Sydafrikas sommarhalvår, är han bosatt i Kapstaden. Under många år har han arbetat inom turism och har bland annat drivit flera pensionat i Kapstaden. Jonas är en erfaren och uppskattad färdledare.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
14 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se