Konst i Sydafrika med Kapstadens jazzfestival

Avgång 2019-03-21
Hemkomst 2019-04-03

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                 Publicerat 2019-03-07

 

Hej!

Nu är det snart dags för er resa Konst i Sydafrika med Kapstadens jazzfestival. Med post kommer dina e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt karta. Om du har meddelat att du vill hämta dina färdhandlingar hos oss är du välkommen hit. Vi har öppet måndag till fredag mellan klockan 10.00 och 17.30. Lunchstängt 12.30 till 13.30.

På grund av avbokningar är ni bara 6 personer på resan. Er färdledare Jonas Sandström möter i ankomsthallen på flygplatsen i Johannesburg.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Johannesburg.

Observera att bagagevikten begränsas till max 20 kg incheckat bagage. Detta är vad som gäller för inrikessträckan mellan Johannesburg och Kapstaden. Utöver det får du ha med dig ett handbagage som väger max 7 kg och en mindre handväska.

Tyvärr kan vi inte boka specifika säten åt var och en på flyget. Om du vill kan du prova checka in online. Det brukar fungera att checka in hela vägen 24 timmar innan flighten från Istanbul avgår. Då kan du också välja sittplats. Detta gör du på Turkish Airlines hemsida: p.turkishairlines.com/en-se/flights/manage-booking. Logga in med ditt efternamn och din reservation code. Den består av 6 siffror/bokstäver och står nästan längst ner på din e-ticket, benämnd Airline Booking Reference(s) TK (Turkish Airlines).

På flygbiljetten står samtliga dina namn hopskrivna utan mellanrum och är även hopskrivet med titel (Mr eller Ms). Detta är korrekt, det är Turkish Airlines själva som lägger in namnen i flygbiljetter för grupper och de vill ha det på detta sätt. Detta gäller ej Hegnells då era flygbiljetter inte ingår i gruppbiljetten.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i Rwanda och Uganda. Det är därför väldigt viktigt att du själv också bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan*

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på engelska på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén

Världens Resor


Deltagarinformation                  Publicerat 2019-01-25

 

Hej alla Sydafrikaresenärer!

Nu är det knappt två månader kvar till er resa Konst i Sydafrika med Kapstadens jazzfestival. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation samt kontaktuppgifter till våra hotell. För information om de artister som i dagsläget är klara för jazzfestivalen, se www.capetownjazzfest.com

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta. Om programmet för jazzfestivalen är fastställt så skickar vi med det med. Om inte så får ni det på plats av färdledaren.

Ni är just nu åtta anmälda och det finns plats för fler resenärer.

Färdledare
Färdledare för resan blir Jonas Sandström. Han möter er på flygplatsen i Johannesburg med en Världens Resor-skylt.

Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Vinterhalvåret tillbringar han i Kapstaden och sommarhalvåret i Stockholm. I Kapstaden har han ägt flera pensionat och han har under många år arbetat inom turism och som färdledare.

Flyg: Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Johannesburg med en mellanlandning i Istanbul. På hemvägen flyger vi från Kapstaden, också med en mellanlandning i Istanbul. Vi flyger en sträcka inrikes med Comair, mellan Johannesburg och Kapstaden.

Visum och pass: Det krävs inget visum för Sydafrika för svenska medborgare. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst samt ha minst två tomma stämpelsidor.

Robben Island. Om du önskar åka till Robben Island rekommenderar vi att du förbokar den utflykten. Den dag det passar bäst är dag 10, den 30 mars kl 09.00. Båten avgår från Waterfront. Hör av dig till oss så hjälper vi till att köpa biljett, den kostar för närvarande 250 sek. Vi behöver dina passuppgifter för att köpa biljett och man måste också ha med sig passet på utflykten. Det går att enkelt köpa biljett själv på Robben Islands hemsida om du föredrar det: www.robben-island.org.za

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in)

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro. 

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor kring detta så meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Viktoria Flodén