Mångfaldens Sydafrika

Avgång 2019-10-16
Hemkomst 2019-11-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                                    Publicerat 2019-10-07

Hej Sydafrikaresenärer!

Nu är det snart dags för er resa till Mångfaldens Sydafrika. Med post skickar vi i dag era e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta.

Ni är tolv personer på resan. Er färdledare Jonas Sandström möter er med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen i Maputo.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Det går inte att checka in online utan ni checkar in på flygplatsen. På British Airways får du checka in en väska som väger max 23 kg och utöver detta får du ha två handbagage som väger max 23 kg vardera. Dock begränsas din bagagevikt till max 20 kg incheckat bagage och 8 kg i handbagage på inrikesflyget i Sydafrika, så packa utefter detta. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina mediciner.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte är så stor överallt varför det är väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du pratar med färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén

Världens Resor


Deltagarinformation                                            Publicerat 2019-08-13

Hej alla Sydafrikaresenärer!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa Mångfaldens Sydafrika. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation samt kontaktuppgifter till våra hotell. Ni är just nu 12 anmälda och det finns fortfarande plats för fler resenärer.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Färdledare för resan blir Jonas Sandström


Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Vårt vinterhalvår, Sydafrikas sommarhalvår, är han bosatt i Kapstaden. Under många år har han arbetat inom turism och har bland annat drivit flera pensionat i Kapstaden. Jonas möter er på flygplatsen i Johannesburg med en Världens Resor-skylt. 

Flyg
Vi kommer att flyga med British Airways till Johannesburg med en mellanlandning i London. På hemvägen flyger vi från Port Elizabeth med mellanlandningar i Johannesburg och London. Vi flyger en sträcka inrikes, mellan Kruger Mpumalanga och Kapstaden.

Visum och pass
Det krävs inget visum för Sydafrika för svenska medborgare. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst samt ha minst två tomma stämpelsidor.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor kring detta så meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: viktoria@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Viktoria Flodén