Namibias bästa

Avgång 2018-11-27
Hemkomst 2018-12-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                  Publicerad 2018-11-08

Hej Namibiaresenärer!

Nu är det snart dags för er resa till Namibia. Med vanlig post kommer e-ticket för flyget, bagagetaggar, resplan samt karta. Numera finns inte flygbiljetter utan pappret där det överst står ”My trip” är din e-ticket och bokningsbekräftelse.

Ni är 18 personer på resan. Er färdledare Mathias Buskas möter på flygplatsen i Windhoek med en Världens Resor-skylt.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. 30 timmar innan avresa ska det gå att checka in på KLMs hemsida: https://www.klm.com/home/se/sv. Då kan du också välja din sittplats. Observera dock att det inte alltid går att checka in online när det gäller gruppbokningar. Så om det inte är möjligt får du istället checka in på flygplatsen.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Windhoek.

Visum och pass
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs inte för inresa till Namibia.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Kom ihåg att du måste packa i en mjuk väska. Alla får ett eget skåp i trucken att förvara det stora bagaget i och hårda resväskor eller rullväskor med hårda hörn kommer inte få plats. Måtten på skåpet är 35 cm högt och brett och 80 cm djupt. Ta gärna med ett hänglås så kan du låsa ditt skåp.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i dessa länder. Det är därför bra att du själv bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Funderar du på något under resan är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Kikare, ordentliga promenadskor, myggmedel, solskydd och solhatt är bra att du har med på resan.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén

Världens Resor


Deltagarinformation                                     Publicerat 2018-09-27

Hej Namibiaresenärer!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Namibia. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation och kontaktuppgifter till våra hotell. Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Ni är just nu 18 anmälda och resan är fullbokad.

Slutbetalning och personuppgifter inför resanDet är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även dig som rest med oss tidigare.

  1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.
  2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
  3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
  4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor kring detta meddela oss så hjälper vi till.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Färdledare för resan blir Mathias Buskas.
Han möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Windhoek med en Världens Resor-skylt.

Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips


Flyg
Vi kommer att flyga med KLM till Windhoek med byte i Amsterdam på vägen. På väg till Windhoek går flyget ner i Luanda, Angola, för att släppa av och på passagerare. Ni behöver inte byta plan utan sitter kvar på era platser.

Visum och pass
Visum krävs inte till Namibia men passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Se till att det finns minst ett tomt uppslag i passet för stämplar.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda. Har ni frågor om detta är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

 

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén