Namibias vildmark med Okavango

Avgång 2020-03-15
Hemkomst 2020-04-05

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                    Publicerat 2020-03-06

 

Hej!

Nu är det snart dags för er resa Namibias vildmark med Okavango. Med post kommer din e-ticket för flyget, resplan, kontaktlista samt en karta. Ni är nio personer på resan. Er färdledare Mathias Buskas möter er på flygplatsen i Windhoek med en Världens Resor-skylt.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Det går inte att checka in online utan det gör ni på plats på flygplatsen. Var gärna där två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner.

På den här resan behöver man packa i en mjuk väska som inte väger mer än 20 kg. Det är för att bagaget lättare ska gå att packa in i vår overland truck som har begränsat med bagageutrymme. En hård väska, vanlig resväska eller rullväska kommer inte få plats i trucken.

Måtten på skåpet i trucken där väskan förvaras är 35 cm högt och brett och 80 cm djupt.

Visum och pass
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Glöm inte att ta med underställ/varmare sovkläder för natten i tält vid Spitzkoppe. Om du vill kan det vara skönt att ha med sidenlakan att sova i. Filt kommer finnas möjlighet att köpa på plats om du inte vill ta med hemifrån. En liten kudde kan vara skönt att ha med, även för att ha i trucken.

Det finns möjlighet att flyga över Okavangodeltat sista morgonen på resan. Meddela färdledaren på plats så hjälper han till att boka det. Kostnaden varierar lite beroende på hur många ni är, men räkna med cirka 300-400 USD per person om ni är tre till fyra stycken som vill flyga. Det går bra att betala med kort.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i dessa länder. Det är därför väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Kikare, ordentliga promenadskor, myggmedel, solskydd och solhatt är bra att du har med på resan.

Kvarstår bara att önska er en trevlig resa!

Med vänliga hälsningar
Viktoria Flodén

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                 Publicerat 2020-01-16

 

Hej!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa Namibias vildmark med Okavango. Nedan finner du praktiska tips, resplan samt flyg- och deltagarinformation.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar, kontaktlista till hotellen samt en karta.

Ni är just nu nio anmälda och resan går som planerat.

Färdledare

Färdledare för resan blir Mathias Buskas. Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias möter er på flygplatsen i Windhoek med en Världens Resor-skylt.

Flyg
Vi kommer att flyga med Qatar Airways till Windhoek med en mellanlandning i Doha. På hemvägen flyger vi med Air Botswana från Maun till Johannesburg där vi byter till Qatar Airways för vidare flyg hem med byte i Doha på vägen.

Visum och pass
Det krävs inget visum för Namibia eller Botswana för svenska medborgare. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst samt ha minst två tomma stämpelsidor.

Bagage
På den här resan behöver du packa i en mjuk väska som inte väger mer än 20 kg. Det är för att bagaget lättare ska gå att packa in i vår overland truck som har begränsat med bagageutrymme. En hård väska, vanlig resväska eller rullväska kommer inte få plats i trucken. Måtten på skåpet i trucken där väskan förvaras är 35 cm högt och brett och 80 cm djupt.

Slutbetalning och personuppgifter
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor kring detta så meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista - uppdaterad

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25
e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Viktoria Flodén

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.