Senegal - från nord till syd

Länder som besöks

15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

En resa som tar oss från de torra nordliga delarna av Senegal till bördigare områden i södra Senegal och Gambia. I den vackra franska kolonialstaden Saint-Louis ser vi det franska arvet när vi gör kulturvandringar runt staden och besöker gallerier och musikerfamiljer. Under dagarna vi är i Saint Louis pågår också Saint Louis Jazzfestival. Från landets främsta fågelreservat i Djoudj åker vi till Lompouls öken och bor på en häftig tältlodge i sanddynerna. Med terrängfordon reser vi längs Atlantkustens stränder sista biten av Paris-Dakar rallyt till slutmålet Dakar där vi besöker slavön Gorée. I södra Senegal lär vi oss om de speciella traditioner som finns här och åker på många flodfärder i det bördiga Casamance. Vi avslutar resan med strandliv i Gambia. Genom färdledarens goda kontakter gör vi bybesök hos fiskarfamiljer, möter familjer som trummat i generationer, lagar mat hemma hos en familj och besöker konstnärer. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Senegal, Saly
 2. Dag 2 Saint Louis
 3. Dag 3 Saint Louis
 4. Dag 4 Saint Louis
 5. Dag 5 Lompoul
 6. Dag 6 Dakar
 7. Dag 7 Dakar
 8. Dag 8 Dakar
 9. Dag 9 Karabane
 10. Dag 10 Ziguinchor
 11. Dag 11 Kafountine
 12. Dag 12 Kafountine
 13. Dag 13 Banjul
 14. Dag 14-15 Hemresa
Datum:
Resans pris: 37 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inklusive flygskatt. 
 • Svensk färdledare
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du själv kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Frukost alla dagar samt välkomstmåltid, avskedsmåltid och ytterligare två middagar
 • En natt på båt med del i fyrbäddshytt
 • Alla transfers och transporter med hyrd buss, diverse båtar och terrängfordon enligt resplan
 • Alla inträdesbiljetter till alla museer och andra sevärdheter samt ett pass för tre dagar till Saint Louis Jazzfestival 
 • Dricks
 • Skriftlig information och karta
 • Statlig svensk miljöskatt

 Vad ingår inte i resans pris?

 • Måltider som ej omnämns ovan, dryck

  * Visum behövs ej till Senegal och Gambia

 

 

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Lena Millinger

  Lena Millinger har en Master i Communications for Development med inriktning på kultur i Västafrika. Hon har under många år varit projektansvarig och drivande kraft att ordna resor med Malmö Konstmuseum till konstbiennalen DakArt i Senegal. För femton år sedan kom hon för första gången till Senegal. Sedan 2009 bor hon större delen av året i Casamance i södra Senegal.  

Kontaktperson

 • Viktoria Flodén Reseproducent

  Viktoria började i resebranschen 2001 efter studier i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap. Hennes intresse för Afrika väcktes när hon reste på sin första safari i norra Tanzania kort därefter. Efter det har färden gått till många av länderna söder om Sahara och hon tröttnar aldrig på att upptäcka nya områden. Viktoria har arbetat med resor till stora delar av världen, och har även rest i bland annat Asien. De senaste åren har hon specialiserat sig på Afrika och det är hit Viktoria producerar resor.

  viktoria@varldensresor.se
15 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Boka resa Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se