Shongololo Express genom södra Afrika

Länder som besöks

Typ av resa

Efter att ha installerat dig i en fin sovkupé ombord så är det bara att luta dig tillbaka och åka med på en riktig drömresa! Under elva dagar reser vi med förstaklasståget Shongololo genom Sydafrika, Moçambique, Swaziland och Zimbabwe. Tågpersonalen tar hand om allt det praktiska och frukost och middag serveras i restaurangvagnarna.

På dagarna kliver vi av för att tillsammans med färdledaren åka på olika utflykter och upptäcka länderna vi färdas genom. Under resan kommer vi få vara med om vitt skilda upplevelser som Panoramarutten, städer som vittnar om 1800-talets guldrush, stadspromenad i Maputo, hantverk i Swaziland och fornlämningar vid Great Zimbabwe. Två hela dagar och en halvdag är vikt åt safari i tre områden med riktigt bra safari; Krugerparken, Kapama Game Reserve och Hwange nationalpark. Vi avslutar vid de mäktiga Victoriafallen.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Avresa
 2. Dag 2 Pretoria, Sydafrika
 3. Dag 3 Ombordstigning på Shongololo
 4. Dag 4 Panoramarutten
 5. Dag 5 Kruger nationalpark
 6. Dag 6 Maputo, Moçambique
 7. Dag 7 Swaziland
 8. Dag 8 Kapama Game Reserve, Sydafrika
 9. Dag 9 Limpopoprovinsen
 10. Dag 10 Great Zimbabwe Monument, Zimbabwe
 11. Dag 11 Antelope Park
 12. Dag 12 Matobo nationalpark
 13. Dag 13 Hwange nationalpark
 14. Dag 14 Victoria Falls
 15. Dag 15-16 Hemresa
Datum:
Resans pris: 93 500 kr
Enkelrumstillägg: 33 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Flyg från Stockholm inkl. alla skatter. Avresa från Göteborg och Köpenhamn möjligt mot tillägg (meddela oss vid bokning)
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider
 • 11 nätter ombord förstaklasståget Shongololo i delad kupé Gold och 2 nätter på förstaklasshotell med del i dubbelrum. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer meddelar vi det fyra månader innan avresa och då kan du ta ställning till om du vill resa och betala enkelrumstillägg eller boka av utan kostnad. 
 • Alla transporter till och från tåget
 • Helpension under hela resan
 • All dryck inkluderas under hela tågresan, vin, kaffe, te osv. 
 • Safari i Kruger nationalpark, Kapama Private Game Reserve och Hwange nationalpark
 • Utflykt till bl a Panoramarutten, Great Zimbabwe Monument, Matobo nationalpark och Victoriafallen
 • Stadsvandring i Maputo
 • Kryssning på Zambezifloden
 • Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt programmet
 • Dricks till tågpersonal, chaufförer och guider
 • Skriftlig information

Vad ingår inte i resans pris?

 • Visum till Moçambique (f n 50 usd) och Zimbabwe (f n 30 usd), söks på plats vid respektive gräns

 

Särskilda bokningsvillkor för denna resa: Reser du ensam och väljer att boka del i dubbelrum och det inte finns någon att dela med meddelar vi det fyra månader innan avresa. Då kan du ta ställning till om du vill resa och betala enkelrumstillägg eller boka av utan kostnad.

Antal deltagare från Världens Resor är max 20 personer. Utflykterna kan ske tillsammans med andra tågresenärer.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Hade allt: natur, kultur, historia, allt förnämligt förpackat. En av de mest lärorika resor vi upplevt.
  Elisabeth och Gunnar Gotte, resenärer sep 2022
 • Det var en blandning av stadsbesök, naturreservat och nationalparker. Allt var så genomtänkt. En vilodag i mitten var perfekt. Så otroligt god mat och goda viner. Kan inte bli bättre.
  Margareta Thudin Lundberg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Mathias Buskas

  Mathias första resa till Afrika var på cykel ner till Egypten och sedan vidare med bil, buss och tåg genom kontinenten till Kapstaden. Mathias har sedan dess rest kors och tvärs genom framförallt södra Afrika och leder flera av våra resor hit. Mathias är tidvis bosatt i Portugal och har rest brett över hela världen. Leder också våra resor till Portugal och Skottland.

 • Monica Nordenwald

  I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Kontaktperson

 • Lars Björkman Reseproducent

  Efter studier i Innsbruck blev Lars kvar i Österrike som skidguide och destinationsansvarig för skandinavisk skidresearrangör. Med en förkärlek för djur och natur, samt förebilder som Dian Fossey och David Attenborough bar det sedan av till Afrika som safariguide i östra- och södra Afrika. Lars har även varit aktiv i Skandinaviens vänskapsförening för Australien och Nya Zeeland samt jobbat som reseledare i Australien. Andra destinationer där Lars lett resor är Irland, Färöarna och Grekland. Jobbar med våra resor i Afrika och Oceanien.  

  lars.bjorkman@varldensresor.se