Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.

Avreseinformation                    Publicerat 2023-02-10/Uppdaterad 230210

Hej,

Vi har nu uppdaterat avreseinformationen nedan då vi även behöver få en kopia av vaccinationsintyg/certifikat på covidvaccinering.

Samtidigt önskar vi förklara definition av kupé/ suite ombord. Vi har som ordinarie val Gold (Pullman Gold) så här fyller ni i vilken bäddkonfiguration som önskas. De som redan betalt uppgradering till Emerald fyller i dessa önskemål i suite Deluxe.

Hej,

Nu börjar det närma sig er avresa.

I brev med vanlig post skickas måndag 13 februari samtliga era flygbiljetter, en karta över södra Afrika samt en utskriven resplan. Vi kommer även att sända er två dokument som tågbolaget önskar ifyllda från er (beträffande Hälso- och registreringsformulär för Shongololo). Länkar till dessa finns också nedan:

Hälso- och registreringsformulär för Shongololo

1. Covid-19 Health, Consent & Indemnity form

2. Registration form 

Vänligen skriv ut eller scanna, eller ta foto av dessa dokument och mejla eller posta till oss på info@varldensresor.se / Världens Resor, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm. 

Incheckning flygresa

Online-incheckning är möjligt på British Airways hemsida och App 24 timmar innan avresa. Bokningskod (PNR) för British Airways finner du på högst upp på flygbiljetten. Givetvis kan du också checka in på flygplatsen (Landvetter, Kastrup och Arlanda). Då behöver du bokningskod/PNR eller ditt pass.

För att läsa mer om För British Airways bagageregler, tryck här

Er färdledare, Mathias Buskas, kommer att vara på plats i Johannesburg och möter er med en skylt med Världens Resors namn på. Mathias telefonnummer är: +351 933 042 185.

Pass och covidbevis/Uppdaterat 2023-02-10

Kom ihåg att ta med er pass samt att ha era vaccincertifikat/ covidbevis (digitalt eller på papper) redo vid ankomst till Johannesburg. Officiellt kollar de inte i Sydafrika, men de kan göra slumpvis utvalda kontroller och också slumpvis testa. Kontrollera era vaccincertifikat så att giltighetstiden sträcker sig över resan då både Mocambique och Zimbabwe enligt uppgift kollar att ni har giltiga vaccincertifikat. Om ni inte har giltigt vaccincertifikat är det bara att ladda ned på nytt. Se till att ni har det tillgängligt under resan.

Inga övriga covidtester behövs före eller vid ankomst, utan full vaccinering efterfrågas. 

Uppdatering: Därtill behöver vi senast 17 februari såväl en kopia av vaccinationsintyg för covid som en kopia av pass (uppslaget med ditt foto och information).

Vänligen skriv ut eller scanna, eller ta foto av dessa dokument och mejla eller posta till oss på info@varldensresor.se / Världens Resor, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.  

Valuta

Det kommer finnas tillfällen då det är bra att ha kontanter i USD och sydafrikanska Rand. Ni betalar för visum i USD till Mocambique och Zimbabwe på plats och då i kontanter. Likaså har dagarna 4 och 11 valfria val. Dag 4 går det att åka en hiss vid ravinen Graskop (25 Rand) som betalas på plats. Likaså har dagen i Antilopparken flera möjliga aktiviteter (utöver mata lejonen som ingår) som också betalas i dollar.

De utflykter som görs med buss gör vi ihop med övriga resenärer på tåget. När vi åker på safari kommer vi få separata safarijeepar bara för vår grupp.

Allmänt

- Beträffande kupé/ suite på tåget är det Gold som är vårt val, förutom de av er som uppgraderat till så kallad Emerald class, vilket i formuläret motsvaras av Deluxe.  

-UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan. På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. 

Har ni frågor kontakta mig på 08-6695525 eller lars.bjorkman@varldensresor.se alternativt info@varldensresor.se.

Önskar er en riktigt trevlig resa till södra Afrika!

Lars Björkman

 

På länken nedan kommer ni till informationen 2022-12-27.

Klicka här för att komma till sidan med deltagarinformation om din resa.