Södra Afrika

Avgång 2019-01-17
Hemkomst 2019-02-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                               Publicerad 2018-12-04

 

Hej!

Nu är det snart dags för er resa till Mocambique, Sydafrika och Swaziland. Per post kommer ditt viserade pass, bagagetaggar, resplan samt en karta. Du som har angett att vill hämta här är välkommen hit. Din e-ticket för flyget skickar vi om cirka två veckor.

Ni är elva personer på resan. Er färdledare Katarina Mancama möter er med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen i Maputo.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen i god tid för att ha tillräckligt med tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Maputo.

Tyvärr kan vi inte boka specifika säten åt var och en på flyget. Om du vill kan du prova checka in online 24 timmar innan avresa. Då kan du också välja sittplats. Tänk på att 24 timmar innan avresa gäller även för flighten från Istanbul. Du checkar in online på Turkish Airlines hemsida: p.turkishairlines.com/en-se/flights/manage-booking/. Logga in med ditt efternamn och din reservation code. Den består av 6 siffror/bokstäver och står nästan längst ner på din e-ticket, benämnd Airline Booking Reference(s) TK (Turkish Airlines).

På flygbiljetten står samtliga dina namn hopskrivna utan mellanrum och är även hopskrivet med titel (Mr eller Ms). Detta är korrekt, det är Turkish Airlines själva som lägger in namnen i flygbiljetten och de vill ha det på detta sätt.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte är så stor överallt varför det är väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du pratar med färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller. Myggmedel, solskydd och solhatt är viktigt att du har med på resan.

Jag önskar er en riktigt trevlig resa!

Vänliga hälsningar
Viktoria Flodén


Deltagarinformation                                    Publicerad 2018-11-08

 

Hej alla resenärer till södra Afrika!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Mocambique, Sydafrika och Swaziland. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation, kontaktuppgifter till våra hotell, instruktioner för visumansökan samt visumblankett.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget samt en karta.

Ni är just nu 11 anmälda. Färdledare för resan blir Katarina Mancama. Hon möter er på flygplatsen i Maputo med en Världens Resor-skylt.


Katarina har studerat och arbetat på många platser runt om i världen, men bor sedan mer än 10 år tillbaka i Sydafrika. Hon har en masterutbildning i hållbar utveckling och turism och har jobbat som konsult inom detta område. Katarina har rest mycket i södra Afrika, hon har vandrat de flesta kända leder i Sydafrika och har ett stort matintresse.

Flyg: Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Maputo med en mellanlandning i Istanbul. På hemvägen flyger vi från Johannesburg, också med en mellanlandning i Istanbul.

Visum: Det krävs visum till Mocambique och vi sköter visumansökningarna. För att ni ska få tillbaka era pass innan julhelgen då många kanske behöver det så måste vi ha in ditt pass och visumansökan till oss senast den 26 november. Se utförliga instruktioner samt visumansökan i separat dokument nedan.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Praktiska tips

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Resplan

Visuminstruktion

Visa application Form

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.
2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.
3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).
4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor så hör av dig till oss så hjälper vi till.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som till exempel väder eller tranportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén