Sydafrika med Tidningen Vi

Avgång 2018-11-02
Hemkomst 2018-11-17

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerat 22 okt 2018

 

Hej Sydafrika-resenärer!

Nu är det inte långt kvar till er resa till Sydafrika med Tidningen Vi. Med post kommer dina e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta. Ni är 14 personer på resan. Er färdledare Monica Nordenwald möter er på flygplatsen i Kapstaden med en Världens Resor-skylt.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Du får checka in en väska som väger max 30 kg och utöver detta får du ha ett handbagage som väger max 7 kg. Dock begränsas din bagagevikt till max 23 kg incheckat bagage och 7 kg i handbagage på inrikesflyget i Sydafrika, så packa utefter detta. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina mediciner.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Det går inte att checka in online i förväg.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd (ligger under länk längre ner på denna sida).

Du som har bokat utflykt till Robben Island behöver veta att man måste kunna visa sin identitetshandling vid besöket på ön, så ta med ditt pass den dagen. Vill du besöka Robben Island så rekommenderar vi att du förbokar utflykten. Kontakta oss så hjälper vi till med det.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i Sydafrika. Det är därför väldigt viktigt att du själv också bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att meddela färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på engelska på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Myggmedel, solskydd och solhatt är bra att ha med på resan.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén, viktoria@varldensresor.se
Världens Resor


Hej alla Sydafrikaresenärer!

Nu är det drygt två månader kvar till er resa till Sydafrika med Tidningen Vi. Nedan finner du praktiska tips, flyg- och deltagarinformation och kontaktuppgifter till våra hotell.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Ni är just nu 14 anmälda och det finns plats för fler resenärer.

Färdledare för resan blir Monica Nordenwald. Hon möter er på flygplatsen i Kapstaden med en Världens Resor-skylt.

I början på 90-talet gjorde Monica sin första resa genom Afrika, landvägen från Eritrea till Sydafrika. Under flera år arbetade Monica i Zimbabwe som organisationsrådgivare. I arbetet som färdledare har Monica även nytta av sina kunskaper i internationella relationer, beteendevetenskap och uppdrag som säkerhetsansvarig.

Flyg: Vi kommer att flyga med Emirates till Kapstaden med en mellanlandning i Dubai. På hemvägen flyger vi från Johannesburg, också med en mellanlandning i Dubai. Vi flyger en sträcka inrikes, mellan Kapstaden och Johannesburg.

Visum och pass: Det krävs inget visum för Sydafrika för svenska medborgare. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst samt ha minst två tomma stämpelsidor.

Robben Island. Om du önskar åka till Robben Island rekommenderar vi att du förbokar den utflykten. Den dag då det finns möjlighet att åka dit är den 5 november kl 15.00, det är dag 4 i programmet. Hör av dig till oss så hjälper vi till att köpa biljett.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips


Om det är något dokument ovan ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några frågor får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som till exempel väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén