Sydafrika med Tidningen Vi

Avgång 2018-11-21
Hemkomst 2018-12-06

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                        Publicerat 2018-11-05


Hej Sydafrika-resenärer!

Nu är det inte långt kvar till er resa till Sydafrika med Tidningen Vi. Med post kommer dina e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta.

Ni är tjugo personer på resan. Er färdledare Jonas Sandström möter er på flygplatsen i Kapstaden med en Världens Resor-skylt.

Incheckning
På den internationella e-ticketen står samtliga dina namn ihopskrivna och även titeln. Detta är så Turkish Airlines vill ha det, så det är i sin ordning. För inrikesflyget får du en separat e-ticket. Inrikesflyget mellan Kapstaden och Johannesburg är ombokat till Safair, listan med flygtider är uppdaterad på länken nedan.

Var och en checkar in på egen hand. 24 timmar innan avresa går det att checka in online och då kan du välja säte på planet, detta görs på Turkish Airlines hemsida: https://www.turkishairlines.com. Reservation code som du loggar in med hittar du nästan längst ner på din e-ticket, det är den som heter Airline Booking Reference(s).

Du får checka in en väska som väger max 30 kg och utöver detta får du ha ett handbagage som väger max 8 kg. Dock begränsas din bagagevikt till max 20 kg incheckat bagage och 7 kg i handbagage på inrikesflyget i Sydafrika, så packa utefter detta. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina mediciner.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så ni är väl förberedda. Vänligen observera att kontaktlistan med information om vilka hotell ni bor på är uppdaterad. I den listan ni har fått tidigare stod det felaktigt att ni ska bo på Tudor Hotel i Kapstaden. Ni ska bo på Inn on the Square i Kapstaden och inget annat. Listan är uppdaterad på länken nedan och ni får även denna utskriven per post.

De som har bokat utflykt till Robben Island behöver veta att man måste kunna visa sin identitetshandling vid besöket på ön, så ta med ditt pass den dagen. Vill du besöka Robben Island så rekommenderar vi att du förbokar utflykten. Kontakta oss så hjälper vi till med det.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i Sydafrika. Det är därför väldigt viktigt att du själv också bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att meddela färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på engelska på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén
Världens Resor


Deltagarinformation                      Publicerat 2018-09-19


Hej alla Sydafrikaresenärer!

 Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Sydafrika med Tidningen Vi. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation samt kontaktuppgifter till våra hotell. Information om slutbetalning och personuppgifter hittar du också i detta brev. Ni är just nu 20 anmälda och resan är fullbokad.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.


Färdledare för resan blir Jonas Sandström.
Han möter er på flygplatsen i Kapstaden med en Världens Resor-skylt.


Jonas Sandström är Sydafrika-älskare, auktoriserad Sydafrika-guide, entreprenör, inredare och inspiratör. Han pendlar mellan Stockholm och Kapstaden. I Kapstaden äger han sedan 2003 ett litet hotell som var det första Fair Trade-certifierade hotellet i Kapstaden.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista

Resplan

Kontaktlista

Praktiska tips


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Flyg
Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Kapstaden med en mellanlandning i Istanbul. På hemvägen flyger vi från Johannesburg, också med en mellanlandning i Istanbul. Vi flyger en sträcka inrikes, mellan Kapstaden och Johannesburg.

Visum och pass
Det krävs inget visum för Sydafrika för svenska medborgare. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst samt ha minst två tomma stämpelsidor.

Robben Island.
Om du önskar åka till Robben Island rekommenderar vi att du förbokar den utflykten. Den dag då det finns möjlighet att åka dit är den 24 november kl 15.00, det är dag 4 i programmet. Hör av dig till oss så hjälper vi till att köpa biljett.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: viktoria@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén