Unika Madagaskar

Avgång 2019-10-20
Hemkomst 2019-11-06

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                           Publicerat 2019-10-09

Hej Madagaskar-resenärer!

Nu är det snart dags för er resa Unika Madagaskar. Med vanlig post kommer e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta. Flygbiljetten för inrikesflyget mellan Toliara och Antananarivo får ni på plats. 

Ni är tio personer på resan. Er färdledare Mathias Buskas möter med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på Antananarivos flygplats.

Resplan
Det har blivit en ändring i resplanen på grund av ändring av inrikesflyget. I stället för att flyga till Antananarivo dag 11 så åker ni den dagen till Toliara för övernattning. Under dagen besöker ni arboterumet i stället för dag 9 enligt ursprungligt program. Dag 12 på förmiddagen flyger ni till Antananarivo och åker direkt till Andasibe. Stadsrundturen i Antananarivo som skulle varit på förmiddagen gör ni i stället dag 17 innan ni reser hem.

Resplanen och kontaktlistan är uppdaterade utifrån programändringen, se länkar till dokumenten längre ner på denna sida.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Antananarivo.

24 timmar innan avresa går det att checka in online och då kan du också välja säte på planet. Den bokningsreferens du ska ange när du loggar in på Turkish airlines hemsida är den som står nästan längst ner på din e-ticket: Airline Booking Reference(s) TK (Turkish Airlines).

Turkish airlines skriver ihop samtliga namn och titel utan mellanslag på din e-ticket. Det är så dom vill ha det så det är i sin ordning.

Tänk på att bagagereglerna för denna resa styrs av inrikesflyget mellan Toliara och Antananarivo. Det innebär att man får checka in en väska som väger max 20 kg. Dessutom får man ha med ett handbagage som väger max 5 kg.

Visum
Visum krävs för inresa till Madagaskar och det söker och betalar du själv vid ankomst på flygplatsen. Det kostar för närvarande 35 euro och betalas kontant, ha gärna jämna pengar. Du behöver inte ha med några passfoton. Om man ska fylla i adress under vistelsen på Madagaskar på visumblanketten så ange Cactus Tours.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd. Om det är något du funderar på är det viktigt att du påtalar eller meddelar det till färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill ni anmäla er gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Ha gärna med en ficklampa för kvällsvandringar och en regnponcho som är smidigt att ha om det kommer regn. I Ranomafana är det troligtvis lerigt och blött på marken då det är regnskog här. Därför är det bra att ha vandringskängor som går upp lite över vristen. Ha också gärna långa strumpor så du kan stoppa in långbyxorna i dem för att undvika att insekter och kryp kommer in den vägen. I övrigt är det viktigt att ha med myggmedel, solskydd och solhatt på resan.

Madagaskar är ett av världens fattigaste länder och om du vill ha med dig något att ge bort så är fräscha, begagnade kläder alltid välkommet.

Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Jag önskar er en riktigt trevlig och upplevelserik resa!

Viktoria Flodén

Världens ResorDeltagarinformation                                    Publicerat 2019-08-14

Hej alla Madagaskar-resenärer!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Madagaskar. Ni är just nu tio anmälda på resan. Nedan finner du länkar till praktiska tips, flyg- och deltagarinformation, kontaktuppgifter till våra hotell och resplan.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Färdledare för resan blir Mathias Buskas


Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit. Han möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Antananarivo med en Världens Resor-skylt.

Flyg

Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Antananarivo med en mellanlandning i Istanbul. Vi flyger också en sträcka inrikes mellan Toliara och Antananarivo med Air Madagascar. Denna flygbiljett fås på plats.

Visum och pass

Det krävs visum för inresa till Madagaskar. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan och ha minst ett tomt uppslag. Då Madagaskar inte har någon ambassad i Sverige och konsulatet inte längre utfärdar visum så söker ni själva visum vid ankomst på flygplatsen. Det kostar för närvarande 35 euro och betalas kontant eller med kort. Vi rekommenderar kontanter i euro i jämna pengar då det inte alltid fungerar att betala med kort.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har du några frågor får du gärna meddela oss så hjälper vi till.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Viktoria Flodén