Vandra i Sydafrika & Lesotho

Länder som besöks

Typ av resa

16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

En vandringsresa i vackra och spektakulära landskap i två länder i södra Afrika. Vi vandrar nio dagar i fyra olika områden, var och ett med en alldeles egen karaktär och med säregen natur. Under resan gör vi en kustvandring i tre dagar längs Vilda kusten, i de spektakulära Drakensbergen går vi i flera olika områden och i det lilla landet Lesotho väljer vi ponny eller våra egna fötter som fortskaffningsmedel. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till East London, Sydafrika
 2. Dag 3 Vilda kusten
 3. Dag 4 Vilda kusten
 4. Dag 5 Vilda kusten
 5. Dag 6 Maclear, södra Drakensberg
 6. Dag 7 Maclear, södra Drakensberg
 7. Dag 8 Lesotho
 8. Dag 9-10 Lesotho
 9. Dag 11 Clarens
 10. Dag 12 Drakensberg
 11. Dag 13 Drakensberg
 12. Dag 14 Drakensberg
 13. Dag 15-16 Johannesburg-hemresa
Datum:
Resans pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 900 kr
Antal deltagare: 10-18

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm inkl skatt (avresa från andra orter möjligt mot tillägg)
 • Alla transporter med egen buss samt inrikesflyg Johannesburg-East London
 • Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider under vandringarna
 • Del i dubbelrum på hotell och lodger. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Halvpension i snitt
 • Vandring Vilda kusten och olika områden av Drakensbergen inklusive tillstånd och guider
 • Ponnyridning och vandring i Semonkong inkl tillstånd och guider
 • Övriga aktiviteter och inträden till sevärdheter enligt program
 • Dricks till chaufförer och guider för alla aktiviteter enligt program
 • Skriftlig information inkl karta

Vad ingår inte i resans pris?

 • En måltid per dag, dryck

Svårighetsgrad:

Vi vandrar i öppen, kuperad terräng 4–7 timmar om dagen. På några platser är terrängen brantare en kortare sträckor. Även om vi vandrar på över 2500 meter över havet vid ett tillfälle är höjdskillnaden under vandringarna oftast inte mer än cirka 200-300 meter. Du bär endast en lättare dagryggsäck själv med det nödvändigaste. Vandringsstavar rekommenderas. Resan passar dig som har vandringsvana och god kondition.

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Klicka här för att läsa om klimat, valuta och fler praktiska tips inför en resa till Sydafrika. 
Du som skall resa med oss kommer att få ytterligare praktisk information och tips som är anpassad efter den specifika resa och avgång du är bokad på.

Deltagare berättar

 • Det bästa med resan var den stora omväxlingen av natur och kultur. Kvaliteten på boendena var utmärkt. Likaså var maten både god och vällagad. Och att vi fick lära oss så mycket. Det var också skönt med alla vandringar.
  Bertil Löfgren
 • En alltigenom mycket intressant resa i vacker, omväxlande natur med fina, ibland lite tuffa vandringar i olika miljöer och i olika länder. En resa där vi genom lokala guider/informatörer fick komma befolkningen lite närmare och att vanliga turistplatser undveks. En resa genomförd av Katarina Mancama på ett strålande sätt. Helheten är det bästa om det nu inte var ridturen i orörd natur i Lesotho.
  Elisabeth Törnblad Blennow
 • Det är svårt att välja vad det bästa med resan var. Jag tycker alltid att det är roligt att träffa lokalbefolkningen och få se hur de lever. Jag tycker även om att vara ute i naturen vilket gör att de olika vandringarna i och utanför nationalparkerna var intressanta och trevliga.
  Kári Óttarsson

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Katarina Mancama

  Katarina har studerat och arbetat på många platser runt om i världen, har en masterutbildning inom hållbar utveckling och turism och har bott med mer än 10 år i Sydafrika. Numera delar hon sin tid mellan Köpenhamn och Kapstaden. Katarina har rest mycket i södra Afrika, hon har vandrat de flesta kända leder i Sydafrika och har ett stort matintresse.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
16 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se