Vandra i Sydafrika & Lesotho

Avgång 2019-10-24
Hemkomst 2019-11-13

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                      Publicerat 2019-09-27

 

Hej Strövtågsresenärer!

Nu är det snart dags för er resa till Mocambique, Swaziland, Sydafrika och Lesotho. Ni som vi har sökt visum åt postar vi i dag era viserade pass tillsammans med e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta. Om du har meddelat att du vill hämta hos oss så går det bra att hämta måndag till fredag mellan kl 10.00 och 17.30, lunchstängt 12.20-13.30.

Till er som har sökt visum själva skickar vi utskrivna e-tickets, bagagetaggar, resplan samt en kart med vanlig post.

Ni är åtta personer på resan. Er färdledare Katarina Mancama möter er med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen i Maputo.

Incheckning
På era e-tickets till och från Sydafrika står samtliga dina namn ihopskrivna och även titeln. Det är så Turkish Airlines skriver in det i flygbiljetten för gruppbokningar, så det är i sin ordning.

Var och en checkar in på egen hand. 24 timmar innan avresa går det att checka in online, då kan du också välja säte på planet. På Turkish Airlines får du checka in en väska som väger max 30 kg och utöver detta får du ha ett handbagage som väger max 8 kg. Dock begränsas din bagagevikt till max 20 kg incheckat bagage och 7 kg i handbagage på inrikesflyget i Sydafrika, så packa utefter detta. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna vandringskängor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Maputo.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Visum krävs för inresa till Mocambique vilket är sökt och finns i ditt pass.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte är så stor överallt varför det är väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du pratar med färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Myggmedel, solskydd och solhatt är viktigt att du har med på resan.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén


Deltagarinformation                   Publicerat 2019-08-20

 

Hej alla strövtågsresenärer!

Nu är det cirka två månader kvar till er resa till Mocambique, Swaziland, Sydafrika och Lesotho. Nedan finner du praktiska tips, resplan, flyg- och deltagarinformation, kontaktuppgifter till våra hotell, instruktioner för visumansökan samt visumblankett.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med post få dina e-tickets för flyget, resplan, bagagetaggar samt en karta. Ni är just nu åtta anmälda.

Färdledare för resan blir Katarina Mancama

Katarina har studerat och arbetat på många platser runt om i världen, men bor sedan mer än 10 år tillbaka i Sydafrika. Hon har en masterutbildning i hållbar utveckling och turism och har jobbat som konsult inom detta område. Katarina har rest mycket i södra Afrika, hon har vandrat de flesta kända leder i Sydafrika och har ett stort matintresse. Hon möter er på flygplatsen i Maputo med en Världens Resor-skylt.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Flyg
Vi kommer att flyga med Turkish Airlines till Maputo med en mellanlandning i Istanbul. På hemvägen flyger vi från Johannesburg, också med en mellanlandning i Istanbul. Vi flyger en sträcka inrikes, mellan East London och Johannesburg, den flygningen sker med Comair/Kulula och är på en separat e-ticket.

Visum
Det krävs visum till Mocambique och vi sköter visumansökningarna. Senast den 16 september behöver vi ha ditt pass och visumansökan tillhanda. Se utförliga instruktioner samt visumansökan i separat dokument nedan.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Visuminstruktioner

Visumformulär

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som till exempel väder eller tranportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar
Viktoria Flodén