Vandra på Kap Verde

Avgång 2018-11-09
Hemkomst 2018-11-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation             Publicerat 2018-10-26

 

Hej Kap Verde-vandrare!

Nu är det snart dags för er resa till Kap Verde! Per post kommer dina e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta.

Ni är sjutton personer på resan. Er färdledare Magnus Carlquist möter er med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen på São Vicente.

I Lissabon möter en engelsktalande representant med en Världens Resor-skylt i ankomsthallen på flygplatsen. Skulle det uppstå något på flygplatsen så finns telefonnummer till transferföretaget på kontaktlistan samt även till hotellet ni ska bo på. Kontakta någon av dem i första hand så hjälper de till.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. 24 timmar innan avresa går det att checka in online, då kan du också välja säte på planet. På TAP får man checka in en väska som väger max 23 kg. Dessutom får du ha med ett handbagage som väger max 8 kg och inte överstiger måtten 20 x 40 x 55 cm. På inrikesflyget med Binter får du checka in en väska som väger max 20 kg. Dessutom får man ha med ett handbagage som väger max 6 kg och inte överstiger måtten 25 x 35 x 45 cm. Tänk på att packa utefter de hårdaste bagagereglerna.

Kom ihåg att packa det du behöver för övernattningen i Lissabon i handbagaget samt dina viktigaste saker såsom dina väl ingångna vandringskängor och mediciner. Bagaget checkas in hela vägen till São Vicente och hämtas således inte ut i Lissabon. Kontrollera gärna detta med incheckningspersonalen i Stockholm/Köpenhamn.

Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Visum krävs för inresa till Kap Verde vilket är sökt och stämplas in i ditt pass vid ankomst i passkontrollen. Du behöver inte ha något kvitto eller bevis på att det är beviljat.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat måltider. Förståelsen för matallergier är dock inte är så stor överallt varför det är väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du pratar med färdledaren under pågående resa.

Några sista kom ihåg
Under resan kommer vi besöka en skola. Om du vill ha med någon gåva så är skrivböcker, blyertspennor, suddgummin och pennvässare lämpligt. Hopprep och upplåsbara bollar är också saker som alltid kommer till användning.

Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt ett intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Solskydd och en ordentlig solhatt är viktigt att du har med på resan.

Jag önskar er en trevlig och upplevelserik resa!

Viktoria Flodén
Världens Resor

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                             Publicerat 2018-08-28

Hej alla Kap Verde-vandrare!

Nu är det drygt två månader kvar till er resa till Kap Verde. Nedan finner du resplan, praktiska tips, flyg- och deltagarinformation och kontaktuppgifter till våra hotell.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta. Ni är just nu 17 anmälda.

Färdledare för resan blir Magnus Carlquist. Han möter er på flygplatsen på São Vicente med en Världens Resor-skylt.

Magnus har bott femton år i östra och södra Afrika, varav sju i Tanzania. Under hela sitt liv har han jobbat med bistånd och drivet är att se människor få det bättre. Han älskar friluftsliv och Afrika har mycket att erbjuda inom detta område. Att bestiga Kilimanjaro är bland det mäktigaste han har gjort. Det sätter spår för resten av livet.

Flyg: Vi kommer att flyga med TAP till São Vicente och tillbaka från huvudön Santiago. På vägen till Kap Verde övernattar ni i Lissabon. Där väntar en engelsktalande representant i ankomsthallen med en Världens Resor-skylt. Ni får transfer till ert hotell som ligger cirka 20 minuters transport från flygplatsen. Morgonen efter samlas ni i lobbyn och får transfer till flygplatsen. Ni kommer checka in bagaget hela vägen till São Vicente vilket innebär att ni inte hämtar ut det i Lissabon och inte behöver checka in igen när ni ska resa vidare morgonen efter. Se till att ha det ni behöver för övernattningen i Lissabon i handbagaget samt vandringskängor och mediciner.

Vi flyger en sträcka inrikes, mellan São Vicente och Santiago, den flygningen sker med Binter och är på en separat e-ticket.

Pass och visum: Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Det krävs visum till Kap Verde och vi sköter visumansökningarna. Vi kommer inte behöva ditt fysiska pass för detta men däremot samtliga dina passuppgifter. Har du inte redan lämnat dem gör du det snarast genom att logga in på Mina sidor på vår hemsida, ringa eller e-posta oss. Vid ankomst till Kap Verde ställer du i dig i kön till den vanliga passkontrollen för de som redan har visum. Visumet är sökt i förväg, förbetalt och stämplas in i ditt pass i passkontrollen.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Om det är något dokument ovan ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några frågor får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén