Victoriafallen till Okavangodeltat

Avgång 2018-11-06
Hemkomst 2018-11-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                        Publicerat 2018-10-23

 

Hej resenärer till Zimbabwe, Namibia och Botswana!

Nu är det snart dags för er resa Victoriafallen till Okavangodeltat. Med vanlig post kommer dina e-tickets för flyget, bagagetaggar, resplan samt en karta. Ni är 18 resenärer på resan. Er färdledare Daniel Rosengren möter er på flygplatsen i Victoria Falls med en Världens Resor-skylt.

Incheckning

Var och en checkar in på egen hand. Var gärna på plats på flygplatsen två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Victoria Falls. Tänk på att packa i en mjuk väska då det blir enklare att stuva in bagaget i safaribilarnas bagageutrymme.

Visum och pass

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs för inresa till Zimbabwe och det söker du själv vid ankomst till Victoria Falls. Du behöver inte ha med några passfoton. På visumblanketten brukar man behöva fylla i sin adress i Zimbabwe, den är Kingdom Hotel, Victoria Falls. Visum ingår i resans pris och är avdraget på din faktura, men du betalar själv för visumet på plats. Det kostar för närvarande 30 USD och du betalar kontant med US-dollar.

Att tänka på inför och under resan

Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Det finns möjlighet att flyga helikopter över Okavangodeltat sista morgonen på resan, dag 15. Meddela er färdledare på plats så bokar han det. Kostnaden varierar lite beroende på hur många ni är, men räkna mellan cirka 300 och 400 USD per person om ni är tre till fyra stycken som vill flyga. Det går bra att betala med kort.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i dessa länder. Det är därför väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot Gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Kikare, ordentliga promenadskor, myggmedel, solskydd och solhatt är bra att du har med på resan.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén, viktoria@varldensresor.se
Världens Resor

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                                              Publicerat 2018-09-01

Hej resenärer till Zimbabwe, Botswana och Namibia!

Nu är det drygt två månader kvar till er resa Victoriafallen till Okavangodeltat. Nedan finner du praktiska tips, flyg- och deltagarinformation och kontaktuppgifter till våra hotell.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få dina e-tickets för flyget, bagagetaggar samt en karta.

Ni är en full grupp med 18 deltagare.

Färdledare för resan blir Daniel Rosengren. Han möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Victoria Falls med en Världens Resor-skylt.

Första gången Daniel reste till Afrika gjorde han det med cykel. Under de två år det tog att cykla från Nordkap till Kapstaden lärde han känna den afrikanska kontinenten väl. Daniel är prisbelönt naturfotograf och biolog. Fem år tillbringade han i Serengeti där han arbetade med lejonforskning och nu arbetar han som naturfotograf med hela världen som arbetsfält.

Flyg

Vi kommer att flyga med SAS till London och vidare därifrån med South African Airways till Victoria Falls via Johannesburg. På hemvägen flyger vi från Maun via Johannesburg och London.

Visum och pass
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Det krävs visum till Zimbabwe för svenska medborgare. Visum söks av er själva vid ankomst på flygplatsen i Victoria Falls. Ni behöver inte ha med några passfoton. På visumblanketten brukar man behöva fylla i sin adress i Zimbabwe, den är Kingdom Hotel, Victoria Falls. Visum ingår i resans pris men ni betalar själva för visumet på plats. Det kostar för närvarande 30 USD och ni betalar kontant med US-dollar. På er faktura gör vi ett avdrag för visumkostnaden med 300 sek.

Visum krävs inte till Botswana och Namibia för svenska medborgare. Se till att det finns tillräckligt med tomma sidor i passet, minst två uppslag, för visering och stämplar för de tre länderna.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flyg- och deltagarlista

Kontaktlista

Praktiska tips


Om det är något dokument ovan ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några frågor får ni gärna meddela oss så hjälper vi till

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén