Victoriafallen till Okavangodeltat

Avgång 2019-11-07
Hemkomst 2019-11-20

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                       Publicerat 2019-10-23

Hej resenärer till Zimbabwe, Namibia och Botswana!

Nu är det snart dags för er resa Victoriafallen till Okavangodeltat. Med vanlig post kommer dina e-tickets för flyget, resplan, kontaktlista samt en karta.

Klicka på länken nedan för kontaktlista:

Kontaktlista 

Ni är sju personer på resan. Er färdledare Mathias Buskas möter er på flygplatsen i Victoria Falls med en Världens Resor-skylt.

Kontanter och kortbetalning i Victoria Falls, Zimbabwe
Det går inte att få ut US-dollar från uttagsautomater i Victoria Falls. Se till att ha med tillräckligt med kontanter i US-dollar i små valörer för vistelsen i Victoria Falls. I de flesta fall går det också bra att betala med Visa eller Mastercard i Victoria Falls.

Incheckning
Var och en checkar in på egen hand. Det går inte att checka in online utan det gör ni på plats på flygplatsen, var gärna där två timmar före avresa för att ha gott om tid för incheckning och för att gå igenom säkerhetskontrollen. Kom ihåg att packa dina viktigaste saker i handbagaget såsom dina väl ingångna promenadskor och mediciner. Bagaget ska checkas in hela vägen till Victoria Falls. Tänk på att packa i en mjuk väska då det blir enklare att stuva in bagaget i safaribilarnas bagageutrymme.

Visum och pass
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs för inresa till Zimbabwe och det söker du själv vid ankomst till Victoria Falls. Det kostar för närvarande 30 USD och du betalar kontant med US-dollar, ha gärna jämna pengar. Du behöver inte ha med några passfoton. På visumblanketten brukar man behöva fylla i sin adress i Zimbabwe, den är Kingdom Hotel, Victoria Falls.

Att tänka på inför och under resan
Vänligen ta del av de praktiska tipsen för den här resan så du är väl förberedd.

Det finns möjlighet att flyga helikopter över Okavangodeltat sista morgonen på resan. Meddela färdledaren på plats så hjälper han till att boka det. Kostnaden varierar lite beroende på hur många ni är, men räkna med cirka 300-400 USD per person om ni är tre till fyra stycken som vill flyga. Det går bra att betala med kort.

Om du har någon matallergi, och anmält det till oss, så har vi också vidarebefordrat den informationen till de platser där vi har förbokat middagar. Förståelsen för matallergier är dock inte alltid så stor i dessa länder. Det är därför väldigt viktigt att du själv bevakar och påtalar detta när du beställer mat.

Om det är något du funderar på är det viktigt att du meddelar färdledaren under pågående resa.

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om till exempel säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: www.swedenabroad.com/svensklistan

Några sista kom ihåg
Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land där gula febern kan förekomma. Kom i sådana fall ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis där det står angivet att du är vaccinerad mot gula febern, alternativt intyg på att du ej kan ta detta vaccin. Kontakta en vaccinationscentral för information om vilka länder detta gäller.

Kikare, ordentliga promenadskor, myggmedel, solskydd och solhatt är bra att du har med på resan.

Trevlig resa!

Viktoria Flodén

Världens Resor


Deltagarinformation                       Publicerat 2019-09-09

Hej resenärer till Zimbabwe, Botswana och Namibia!

Nu är det knappt två månader kvar till er resa Victoriafallen till Okavangodeltat. Nedan finner du praktiska tips samt flyg- och deltagarinformation.

Ungefär tio dagar innan avresa kommer du med vanlig post få uppdaterad resplan, dina e-tickets för flyget, hotell-lista, bagagetaggar samt en karta.

Ni är just nu sju anmälda och resan går som planerat

Färdledare för resan blir Mathias Buskas.


Han möter er i ankomsthallen på flygplatsen i Victoria Falls med en Världens Resor-skylt. Mathias är utbildad personalvetare och har gjort flera långa resor i Afrika och Asien. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria är ofta det som avgör hans val av resmål. Mathias har rest runt i många av Afrikas länder och är färdledare på flera av våra resor hit.

Flyg
Vi kommer att flyga med Lufthansa till München och vidare därifrån med South African Airways till Victoria Falls via Johannesburg. På hemvägen flyger vi från Maun via Johannesburg och München.

Visum och pass
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Det krävs visum till Zimbabwe för svenska medborgare. Visum söks av er själva vid ankomst på flygplatsen i Victoria Falls. Ni behöver inte ha med några passfoton. På visumblanketten brukar man behöva fylla i sin adress i Zimbabwe, den är Kingdom Hotel, Victoria Falls. Det kostar för närvarande 30 USD och ni betalar kontant med US-dollar.

Visum krävs inte till Botswana och Namibia för svenska medborgare. Se till att det finns tillräckligt med tomma sidor i passet, minst två uppslag, för visering och stämplar för de tre länderna.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar och beställning av olika aktiviteter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2. Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3. Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (observera att samtliga förnamn och efternamn enligt passet ska skrivas in).

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller via bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några frågor får ni gärna meddela oss så hjälper vi till

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Deltagarlista och flygtider

 

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som till exempel väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25, e-post: viktoria@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Viktoria Flodén