Andamanerna, södra Indien och Maldiverna

Avgång 2019-01-25
Hemkomst 2019-02-10

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                            Publicerat 2019-01-14

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Södra Indien och Maldiverna. Gruppen består fortfarande av 13 personer samt er färdledare Gunilla Hamne. Som jag tidigare har skrivit följer även Gunillas indiska väninna med på delar av resan.

Viserade pass, E-tickets för internationellt flyg, kontaktlista, uppdaterad resplan, karta samt bagagetaggar skickar vi ut med rekommenderad post idag. Biljetter för inrikessträckorna får ni på plats i Indien.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Kontaktlista


Om resan
Det blir full fart direkt vid ankomst till Calcutta, vilket är bra att vara inställd på. Eftersom vi inte har tillgång till hotellet så startar vi vår stadstur med en gång för att hinna med så mycket som möjligt. Notera att det är Republic Day denna dag i Indien och att stadsrundturen därför kan komma att se lite annorlunda ut lite beroende på hur trafiken ser ut. Gunillas väninna bor i Calcutta och kommer att se till att dagen blir så givande som möjligt! På kvällen försöker vi att lägga välkomstmiddagen relativt tidigt eftersom även nästa dag innebär tidig uppstigning för vidare färd till flygplatsen.  

Precis som jag skrev i förra utskicket så har vi ändrat på programmet på Andamanerna. Här gör vi en vandring uppför Mount Harriet samt besöker Jolly Bouy i Mahatma Gandhi National Park.

Programmet i södra Indien har inga förändringar förutom att de vill bjuda på lunch på skolan som vi besöker. På Maldiverna har jag tagit bort avskedsmiddagen sista dagen men istället bokat halvpension på vårt hotell. Innebär två frukostar och två middagar när ni bor på hotellet.


Individuell incheckning

Sker på respektive flygplats senast 2 timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Kolkata (Calcutta). Er färdledare Gunilla Hamne reser till Calcutta ett par dagar innan gruppen och möter er i ankomsthallen på Calcuttas flygplats när ni anländer. Hämta ut ditt bagage och gå igenom tull- och passkontroller för att komma till ankomsthallen. Gunilla  har en skylt med ”Världens Resor” och ni har även hennes mobilnummer i kontaktlistan.

Det är lite olika bagagevikt på flighterna under denna resa. Med Emirates, som flyger huvudsträckan, är det 30 kg bagage som gäller, flighten mellan Indien och Maldiverna tillåter 20 kg. När vi flyger fram och tillbaka till Andamanerna är det 15 kg bagage som gäller vilket således blir riktmärket för resan om du inte planerar att lämna saker i Calcutta. Samtliga flighter tillåter ett handbagage på 7 kg.

Packning

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.


Återstår bara att önska en riktigt fin resa!


Med vänlig hälsning,
Joacim Ericson

  


Deltagarinformation                                              Publicerat 7 december 2018

Hej,

Nu är det knappt två månader kvar till avresa. Resan har idag 13 bokade. I länkar nedan finner ni praktiska tips samt flyg- och deltagarinformation. Dessutom viktiga instruktioner hur ni fyller i visumansökningar.Resan kommer att ledas av Gunilla Hamne. Gunilla har bott och arbetat i Afrika, Asien och Latinamerika som journalist, filmare och hjälparbetare. Sedan 2007 bor hon delar av året i Rwanda och Kongo och håller utbildningar i stress- och traumahantering. En period arbetade hon som naturfilmare för SVT och intresset för djur och natur finns alltid med både hemma och på de platser hon vistas. Gunilla leder flera av Världens Resors resor och som extra bonus har hon många vänner i Indien och delar av resan kommer hennes väninna Tasneem Khorakiwala att följa med oss. Tasneem bor i Calcutta men kommer även att vara med från Mahabalipuram till Madurai. Det blir förstås ett mycket välkommet inslag och en unik möjlighet att tränga djupare in i den indiska kulturen.

Pass och Visum

Visum krävs för svenska medborgare till Indien. Visumet ingår i resans pris men är lite besvärligt att söka och därför är nedanstående information mycket viktig att följa. Vi behöver ha följande:

  • Ditt pass.
  • Ett passfoto taget hos en fotograf el automat, i färg mot vit bakgrund. Du får inte le eller visa tänder på fotot. Du får ej använda glasögon. Inga skuggor mot bakgrunden. Låter lite stelt och märkligt men måste var på detta vis.
  • Ifylld visumansökan till Indien. Den fyller ni själva i på Cox & Kings hemsida. www.in.ckgs.se Därefter trycker ni ut visumblanketten och skickar till oss tillsammans med foto. Se bifogade visuminstruktioner.
  • Senast fredagen 4 januari 2019 behöver vi det ovanstående här hos oss.    

Svenska medborgare får visum för 30 dagar vid ankomst till Maldiverna. Passet skall vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Resplan

Vi har en förändring i resplanen. Efter noga övervägande har vi beslutat att ta bort båtfärden till Cinque Island. Jag hade hoppats på att restriktionerna om att gå iland skulle ändras men så blev inte fallet. Efter samtal med vår samarbetspartner i Indien så bedömer vi därför att det blir lite för mycket resande med båt under denna dag (ca 8 timmar) och har därför styrt om så att vi istället åker till Mahatma National Park som är mer närliggande. Även detta blir en heldagsutflykt med tidig uppstigning och båtfärd, om än betydligt kortare.  

Klicka på länkarna nedan för information om:

Praktiska tips

Flyg-och deltagarlista

Instruktion visum Indien

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt det lösenord du skapat sedan tidigare.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: joacim@varldensresor.se


Med vänliga hälsningar

Joacim Ericson