Burma och Thailand med Plan International

Avgång 2019-02-24
Hemkomst 2019-03-09

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                           Publicerat 2019-02-14


Hej,

Nu börjar det närma sig avfärd till Burma och Thailand med Plan International. Med vanlig post skickar vi era internationella elektroniska flygbiljetter, e-visum till Burma (A4 papper) och bekräftelse för hotellboende på Koh Samet ön för dig som har bokat en förlängning i Thailand. Flygbiljetter för inrikesflyg i Burma samt biljetter till båten till Mandalay får ni av er lokala medföljande guide i Burma.

Klicka på dokumenten nedan för information om:

Uppdaterad resplan

Uppdaterad kontaktlista

Bokningsbekräftelse för dig som reser vidare 8 mars, Koh Samet

Flygbiljett
Kontrollera att alla uppgifter på flygbiljetten stämmer. Notera att du har fått elektroniska flygbiljetter. Ni flyger med Thai Airways på denna resa. Det är möjligt att checka in on-line på flygbolagets webbsida 24 timmar före avresa. Följ länken för att komma till incheckningssidan:

https://www.thaiairways.com/sv_SE/index.page

Vi bokar era sittplatser gruppvis för att ni ska sitta nära varandra (några sammanhängande rader) och med par som sitter bredvid varandra. Det ä dock alltid flygbolagets prioritet som styr i sittningen och det bästa sättet att garantera sin sittplats är att komma till flygplatsen i god tid.

Det inte går att garantera till 100 procent att on-line incheckning fungerar vid gruppbokning, och därför rekommenderar vi att ni kommer till flygplatsen/incheckningen senast två timmar före avgång.

Individuell incheckning
Du checkar in på Arlanda senast två timmar före avgång. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget! Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.
Färdledaren som är också representant för Plan Sverige, Emma Bergflo, träffar du på Arlanda vid utgången mot Bangkok. Emma kommer att ha en skylt som det står Världens Resor på. De flesta av er har träffat Emma vid infomötet på Plan Sverige i Stockholm.

Visum Burma
Vi har sökt s k elektroniskt visum till Burma och visumet skickas med vanligt brev tillsammans med flygbiljetter. Glöm inte att ta med visumet i handbagaget. Personalen vid incheckning på Arlanda kan fråga efter visering till Burma.

Programmet i Thailand
Vi har gjort smärre justeringar i resplanen och planerat museibesök mm utifrån Plan projektschemat. Se den uppdaterade resplanen.

Till dig som reser vidare till Koh Samet-ön den 8 mars
Ni som reser vidare till ön Koh Samet reser med flyg från Chiang Rai till Bangkok och ni landar på Bangkoks internationella flygplats Suvaranabhumi. Vidare till orten Ban Phe Rayongprovinsen) med en egen hyrd buss. Från den municipala bryggan i Ban Phe fortsätter ni med egen hyrd båt till Hotell Vangdeuan Resort på ön. Jag har bett en av resenärerna, Sara Torstensson att assistera med detta ärende och lotsa er till respektive plats enligt nedan.

Den 8 mars
Efter att ni har landat i Bangkok och hämtat bagaget går ni till informationsdisken vid utgång 3 på andra våningen i ankomsthallen. Se länken nedan:

Suvarnabhumi Airport Information counter (near exit gate 3 on arrivals level (2nd floor).

Ni mötts av en chaufför med Världens Resor skylt. Kl. 15:30 minibuss till Ban Phe. Restid ca 2 tim 15 min. Se nedan transportbolagets anvisningar på engelska:

Our driver will be waiting in front of the counter, holding a placard with your name on it. Please make sure it’s our driver who’s holding a placard with your name and know your destination detail. As a precaution, please note our number 084 1158210 and please call us if you have difficulty finding the driver, especially if you're delayed.

Ni kommer med buss till Ban Phes båt-terminal (Municipality pier). Därifrån fortsätter ni med snabbåt till hotellet på ön. Båten är beställd till 17:30 och det är en privattransfer (bortse från transferinfo på hotellets bokningsbekräftelse). Två dygn före ankomst till Ban Phe får vi båtnummer och kontaktuppgifter till båtföraren.
Detta meddelas till Sara Torstensson som var vänlig att ta på sig rollen som kontaktperson i det här ärendet.

Den 12 mars kl. 20:00 åker ni med egen båt tillbaka till Ban Phe och kl. 21:00 tar er vidare till Bangkoks internationella flygplats. Det blir samma bussbolag som tidigare.

Återstår att önska en trevlig resa!

Anna Mnatsakanova

Världens Resor


Deltagarinformation                                 Publicerat 2019-01-10

Hej!

Nu är det knappt två månader kvar till resan Burma och Thailand med Plan International Sverige. Nedan hittar du information inför resan. Ca 10 dagar före avresa skickar vi dina flygbiljetter samt lägger upp avreseinformation på denna sida. 

Ni är 9 deltagare samt färdledare Emma Bergflo från Plan Sverige. 

Visum och pass
Visum krävs för Burma. Vi ordnar s.k. e-visum. Vi kommer inte att behöva ditt pass innan resan, men följande saker; a) ett passfoto i jpg bildformat (max 2MB, 4,6 x 3,8 cm, färg, mot vit bakgrund. b) en kopia av ditt pass. Det går bra att skicka både passfoto och passkopior digitalt eller som papperskopior av bra kvalité. c) detaljer om yrke och fullständig adress. Skicka allt detta mejlledes (eller med vanligt brev) till info@varldensresor.se senast den 30 januari.

Turistresor till Thailand är visumfria för EU-medbörjare.

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Burma.  Det måste innehålla minst fyra tomma sidor innan viseringen för denna resa börjar. Kontrollera detta noga!

Förberedande möte den 2 februari
Ni har alla blivit inbjudna till Plan International Sveriges förmöte den 2 februari, om ni inte svarat på inbjudan så glöm inte att göra så innan 14 januari.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Ca tio dagar före avresa skickar vi avreseinformation, kontaktlista samt dina flygbiljetter med vanlig post.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm omgående. Detta för att vi skall kunna göra flygbokningar mm

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenordet som stod i mailet.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Är det något av dokumenten ovan som ni vill ha i pappersform kan ni säga till.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som till exempel väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Om det är något du undrar över så hör gärna av dig till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: anna@varldensresor.se eller info@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Anna Mnatsakanova