Inför resan

På den här sidan hittar du information inför din resa. Cirka två månader före avresa publicerar vi praktiska tips, flyg- och tågtider, deltagarlista mm. Biljetter och avreseinformation kommer senast tio dagar före avresa. Varje gång vi har lagt upp nya information här så får du ett mejl av oss.


Deltagarinformation               Publicerat 2023-02-20

Hej,  
 
Resan till Centralasien närmar sig. Ni är i dagsläget 8 deltagare. Vi genomför resan och samtidigt håller den öppen för bokningar i ytterligare flera veckor.   

Färdledaren för resan är Johnny Friskilä.

Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Han är frilansskribent och historielärare och kombinerar sina huvudsysslor med flera färdledaruppdrag. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan! 

Pass och visum 
Passet måste vara giltigt i sex månader efter avslutad resa och ha minst två tomma blad. Vi ber dig att omgående skicka en passkopia digitalt för att slipa eventuella felskrivningar vid utfärdande av biljetter. Vi behöver dina fullständiga uppgifter för inköp av regionala tåg- och flygbiljetter. Inget av länder kräver visum.  

Inresa 
Samtliga länder har tagit bort alla Covid-relaterade restriktioner. Under fliken Praktiska tips hittar du mer information om resmålet.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resa   
Gå in på sidan Min bokning i menyn ovan och uppdatera dina personuppgifter. Vänligen fyll i dem snarast då det är av yttersta vikt att alla uppgifter stämmer i tex flygbiljetterna. På denna sida kan du även slutbetala din resa.  
Om det är något dokument som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.  

Resplan 
En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande. 
Ca tio dagar före avresa skickar vi dina elektroniska flygbiljetter för de långa internationella flygsträckorna och en karta över regionen. Vi samtidigt publicerar ett avresemeddelande och uppdaterar kontaktlistan. 
 
Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: 
anna@varldensresor.se 
 
Anna Mnatsakanova 
Reseproducent 
 


 

  • Här hittar du namn och adresser till boenden under resan samt kontaktuppgifter till Världens Resor.
  • Här har vi samlat information kring väder, inreseregler, valuta, packning, vaccinationer mm.
  • Här finns preliminära flygtider samt deltagarlista. Kontrollera ditt namn samt att rätt avreseort är angivet.
  • Här hittar du ett dokument med resplanen som pdf, lätt att skriva ut.
  • Här hittar du tips på skönlitteratur och faktaböcker.
  • Är du rätt försäkrad? Här hittar du information om avbeställningsskydd samt reseförsäkring.