Centralasien

Avgång 2019-09-14
Hemkomst 2019-10-04

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.

Deltagarinformation                         uppdaterad 2019-07-16

 

Hej,

Resan till Centralasien närmar sig. Ni är i dagsläget 13 deltagare och vi håller resan öppen för anmälningar i ytterligare några veckor. Nedan hittar ni viktig information inför resan samt länkar till blankett för Turkmenistan-visum, resplan, flyg-och deltagarlista, praktiska tips och kontaktlista.

Färdledare för resan är Henrik Toremark


Henrik är utbildad energiekonom och språkvetare. Henrik har bott i Ryssland och arbetat med handelsutveckling. Idag är han konsult inom hållbar stadsutveckling och tillbringar mycket av sin arbets- och fritid i rysktalande länder.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Pass och visum

Passet måste vara giltigt i sex månader efter avslutad resa och ha minst två tomma blad. Visum krävs för inresa till Turkmenistan och Tadzjikistan.  Världens Resor tar hand om detta.

Passkopia senast 12 juli

Vi använder passkopior för att söka e-visum till Tadzjikistan. Dessutom behöver vi passkopiorna för att kunna utfärda tåg och flygbiljetter inom regionen. För att så snabbt som möjligt kunna komma igång med inköp av regionala flygbiljetter och börja förberedelser inför visering behöver vi ha en skannad kopia av ditt pass senast den 12 juli. Skicka kopian digitalt till info@varldensresor.se

Har du inte möjligheten att skicka en digital bild, skicka gärna passet och fotot i original till oss så gör vi den digitala bilden.

Nedan hittar du en länk till formuläret som lämnas in till Turkmenistans migrationsdepartement för att de ska i sin tur utfärda s k visumtillstånd för gruppresan. Det går bra att fylla i för hand och skanna/skicka per mejl eller posta blanketten med vanligt brev. Du kan även besvara alla frågor med ett e-postmeddelande till info@varldensresor.se

(Om du redan har skickat in din passkopia kan du bortse från detta.)

Senast 22 juli behöver vi:

- Ifyllt formulär till Turkmenistans visumtillstånd, se länk nedan
- Skannad passkopia, helst i JPEG format (skickas omgående, senast den 12 juli)
- Skannat foto, passfoto-format. Ljus bakgrund, färg, inget hår som är i ansiktet och storlek 35x40 mm.
- Det är viktigt att den digitala kopian av passet och fotot är i färg, av bra kvalité och högupplösta.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Formulär Turkmenistan

Flyg-och deltagarlista

Resplan

Praktisk tips

Preliminär kontaktlista

Ca en vecka före avresa skickar vi visumdokument för Turkmenistan, e-visum för Uzbekistan och Tadjikistan, tillsammans med din elektroniska flygbiljett för de långa internationella flygsträckorna.

Med vänliga hälsningar,
Anna Mnatsakanova

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.