Centralasien

Avgång 2020-04-11
Hemkomst 2020-05-01

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Deltagarinformation                 Publicerat 2020-02-12


Hej,

Resan till Centralasien närmar sig. Nedan hittar ni länkar till resplanen, flygtider med deltagarlistan, praktisk information inför resan och den preliminära kontaktlistan. Samtidigt publicerar vi blanketten för visum för Turkmenistan.

Ni är i dagsläget 8 deltagare och vi håller resan öppen för anmälningar i ytterligare några veckor.

Coronavirus-uppdatering
I skrivande stund finns det inga bekräftade fall av coronavirus i Centralasien, men samtliga länder i synnerhet de som gränsar mot Kina och har ekonomiska kontakter till landet har vidtagit åtgärder. Kirgizistan stängde gränsen till Kina, mobiliserade läkare och skapade ett centrum för att bekämpa viruset. Hittills har inga fall identifierats. Tadzjikistan skärpte kontrollen vid 27 stora och små gränsövergångar mot Kina. Dessutom stoppades flygtrafiken till Kina tillfälligt. Kazakstan uppgav att den kazakiska sidan av Khorgos frihandelszonen kommer att stängas till 15 februari och i Almatyregionens sex gränskontrollpunkter screeningutrustning har installerats.  Uzbekistan evakuerade sina medborgare i samband med utbrottet av coronavirusinfektion i Kina; de satts i karantän i minst 14 dagar.

Färdledaren för resan är Tommy Nilsson.


Tommy började sitt yrkesliv som gymnasielärare i samhällskunskap och historia, men senaste tio åren jobbat med skolfrågor vid myndigheter och kommunledningsnivå tagit sina första steg som journalist. Tommy har bott kortare perioder i USA, Guatemala och Ukraina, har besökt sex kontinenter och känner sig som mest hemma i Östeuropa, i länderna längs med Sidenvägen och i Centralamerika. Tommys stora fotointresse gör att det är alltid lite för mycket kamerautrustning i bagaget.

Pass och visum
Passet måste vara giltigt i sex månader efter avslutad resa i respektive land och ha minst två tomma blad. Visum krävs för inresa till Turkmenistan och Tadzjikistan. Världens Resor tar hand om detta.

Passkopia till den 19 februari
Vi använder passkopior för att söka e-visum till Tadzjikistan. Dessutom behöver vi passkopiorna för att kunna utfärda tåg och flygbiljetter inom regionen.
För att kunna så snabbt som möjligt komma igång med inköp av regionala flygbiljetter och börja förberedelser inför visering behöver vi ha en skannad kopia av ditt pass till den 19 februari. Skicka kopian digitalt till info@varldensresor.se. Har du inte möjligheten att skicka en digital bild, skicka gärna passet och fotot i original till oss så gör vi den digitala bilden.

Nedan hittar du en länk till formuläret som lämnas in till Turkmenistans migrationsdepartement för att de ska i sin tur utfärda s k visumtillstånd för gruppresan. Formuläret fylls i för hand eller digitalt om du har ett passande redigeringsprogram. Skanna det ifyllda formuläret och skicka per mejl eller posta blanketten med ett vanligt brev. Du kan även besvara alla frågor med ett e-postmeddelande till info@varldensresor.se

Senast den 19 februari behöver vi:

*Ifyllt formulär till Turkmenistans visumtillstånd, se länk nedan
*Skannad passkopia, högupplöst, färg, JPEG format
*Skannat foto, passfoto-format. Ljus bakgrund, färg, inget hår som är i ansiktet, inga glasögon och storlek 35x40 mm.

Det är viktigt att den digitala kopian av passet och fotot är i färg, av bra kvalité och högupplösta.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Formulär Turkmenistan  

Resplan**

Praktisk information

Kontaktlista

Flygtider och deltagarlista*

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

*Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan nedan överensstämmer med ditt pass (ett förnamn räcker men det är viktigt att det står alla efternamn), samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Det är alltid bra att ha första förnamnet med om det inte är tilltalsnamnet. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

**En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Alla namnen måste vara rättstavade och överensstämma med uppgifterna i ditt pass för att flygbiljetter och andra biljetter ska vara giltiga. Samma sak gäller för eventuellt visum som vi hjälper dig att ansöka om. Reser du på någon av våra tågresor inom Sverige och till Norge behöver du inte lämna dina passuppgifter. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare eller sänder in passkopia.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Ca en vecka före avresa skickar vi visumdokument för Turkmenistan, e-visum för Tadjikistan, tillsammans med din elektroniska flygbiljett för de långa internationella flygsträckorna.

Har ni några frågor får ni gärna kontakta mig, Anna på tel: 08-669 55 25 eller mejl: anna@varldensresor.se.

Med vänliga hälsningar,

Anna Mnatsakanova

Reseproducent