Den vackra ön - Ilha Formosa

Avgång 2019-10-31
Hemkomst 2019-11-15

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                       Publicerat 2019-10-18

 

Hej,

Avresedagen för resan ”Den vackra ön - Ilha Formosa” närmar sig.  Ni är 16 deltagare. Vi kommer idag per post sända ut: Internationell flygbiljett (e-ticket), resplan samt karta till dig. Tågbiljetter under resan får ni av färdledaren på plats. Kontrollera din biljett med ditt pass så att namn och övriga uppgifter stämmer. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc. i handbagaget. Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Kom ihåg att ta med badkläder så att ni kan njuta av de heta källorna i Beitou i slutet av resan.

Nedan finner ni länkar till kontaktlista, praktiska tips samt en uppdaterad flyg-och deltagarlista.

Färdledare
Resan leds av Susanne Palm (se introduktion längre ned) och ni träffar henne vid ankomst till Taipei, hon kommer ha en Världens Resor skylt med sig. Här är hennes telefonnummer om ni (mot förmodan) skulle ha svårt att hitta varandra: +886(0)971110017

Kopia på pass och visum
Ta gärna en kopia på ditt pass och visum och ta med på resan, eller ta ett foto på dem och skicka till dig själv. Det är alltid bra att ha om det skulle tappas bort på vägen.

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Köpenhamn, Göteborg och Oslo senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget ska checkas hela vägen till Taipei.

Välkomna att kontakta mig om ni har frågor inför er resa:
Tel: 08-669 55 25
matilda@varldensresor.se

Kvarstår att önska en trevlig resa!

Med vänliga hälsningar
Matilda Lenell

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan*

 


Deltagarinformation                                    Publicerat 2019-09-02

 

Hej,

Nu är det lite mindre än två månader kvar till resan till Taiwan. Det är idag 14 bokade på resan. I länkar nedan kommer ni finna den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation. Cirka tio dagar före avresa publicerar vi avreseinformation på denna webbsida och med post skickas ca 10 dagar före avresa flygbiljetter med e-biljettnummer och karta.

Resan kommer att ledas av Susanne Palm. Susanne har en gedigen meritlista och har bott på Taiwan de senaste 20 åren och har en fil.kand. i mandarin (kinesiska från Lunds universitet) och talar språket flytande. Susanne har arbetat med journalistik och skådespeleri i hela sitt liv och kallar gärna sig själv ”kulturpilgrim”. Hon har bl.a. satt upp ”Pippi Långstrump” kinesiska i Taipei, samt många andra teaterproduktioner och har även arbetat mycket med film på Taiwan. Susanne kom till Taiwan for första gången 1984 nar det ännu var en diktatur och har varit med om förvandlingen till dagens demokrati och pressfrihet. Hon har även rest i Kina (fastlandskina) sedan 1988 och skrivit en hel del artiklar och reportage genom åren.

Pass (inget visum behövs)

Det behövs inget visum till Taiwan, men kontrollerna noga att era pass är giltiga minst sex månader efter att ni kommer in till Taiwan.

Små ändringar i resplanen

Flygtiderna har ändrats från ungefärliga tider jag gått ut på mejl med för en tid sedan (till er som var bokade då). De nya tiderna medför inga förändringar i programmet (ingen aktivitet), men aktiviteten (intro. till Taipei) resdag 2 kommer att flyttas till slutet av resan eftersom ni anländer Taiwan på eftermiddagen istället för på förmiddagen. Ni kommer resa hem på natten mellan resdag 15 och 16 och inte på morgonen dag 16. Därför kommer ni stanna en mindre hotellnatt i Taipei än vad som står i resplanen. På grund av detta kommer vi att dra av 500 kr på priset (resan är fortsatt 16 dagar som står i resplanen). Vi uppdaterar fakturorna inom kort. Vänligen se flygtider i länk nedan.

Ni kommer åka med egen buss från Chishang till Taroko (resdag 10), eftersom gruppen förra året upplevde det som bökigt att resa med tåg denna bit. Detta är nu också ändrat i resplanen på hemsidan. Däremot kommer ni att resa med tåg från Taroko till Taipei resdag 12 som står i program (en mycket vacker resväg utmed östkusten) och då kommer ert stora bagage att köras upp till ert hotell så att det väntar på er när ni anländer hotellet på kvällen samma dag.

Kontakta mig om ni glömt meddela att ni har någon allergi eller annat hälsorelaterat som vi kanske bör känna till (eller meddela det till färdledaren om det behövs). Hör av er till mig om ni har funderingar om något som har med resan att göra.

Klicka på länkarena nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

* En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt det lösenord du skapat sedan tidigare.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4. Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om resan!

Med vänliga hälsningar

Matilda Lenell
Reseproducent Asien/Himalaya              

Mejladress: matilda@varldensresor.se

Telefon (växel): 08-6695525