Från Röda floden till Mekong

Avgång 2018-10-26
Hemkomst 2018-11-16

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                             Publicerat 2018-10-15

Hej,
Det är knappt två veckor till resan till Vietnam och Kambodja. Ni är 17 deltagare på denna resa.

Vi postar era viserade pass och elektroniska flygbiljetter med rekommenderat brev. Bifogas även karta över Vietnam och Kambodja och Världens Resor bagage-brickor.  

Nedan publicerar vi kontaktlistan med förteckning över hotell under resan.

Tåg-, flyg- och båtbiljetter för inrikes sträckor och för Kambodja får du av färdledaren på plats.

Nattåg till Lao Cai, samt tåg till Hué – vi färdas i fyrbäddskupéer. Ankomst till Lao Cai kl. 5:30, till Hué kommer vi kl. 10:10 på förmiddagen.

Morgonflyg från Da Nang till Saigon (10:00 – 11:25).

Avresa från Chau Doc till Phnom Penh kl.7:30, ankomst kl. 13:00.


Färdledaren Karin Letmark möter gruppen på flygplatsen i Hanoi vid ankomst. Hon har Världens Resor skylt med sig.

Individuell incheckning
Ni checkar in individuellt på respektive flygplats. Världens Resor bagagebrickor är ett utmärkt sätt att identifiera medresenärer. Ni checkar in två timmar före avgång. Kontrollera att namnen på flygbiljetterna stämmer. Om så inte är fallet måste ni höra av er snarast. Ni checkar in bagaget hela vägen till Hanoi.

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Se till att dina viktigaste tillhörigheter så som eventuella mediciner kommer med i handbagaget!

Visum
Du har fått vietnamesiskt visum i ditt pass. Visum till Kambodja får du vid ankomst, alternativt vid ombordstigning  i Chau Doc. Färdledaren koordinerar visumförfarandet och betalar avgiften. Glöm inte att ta med 2 stycken färgfotografier i passformat.

Klicka på länken nedan för:

Kontaktlista 


På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Önskar er en trevlig resa!!

Anna Mnatsakanova


Deltagarinformation                             Publicerat 2018-08-27


Hej,

Det är två månader kvar till resan till Vietnam och Kambodja. Nedan hittar ni länkar till resplan, flygtider och deltagarlistan, kontaktlistan, praktiska tips och visumformulär för Vietnam. Ni är idag 17 deltagare.
Ca en vecka före avresa skickar vi era viserade pass med rekommenderat brev. Samtidigt skickar vi elektroniska flygbiljett för de internationella flygsträckorna. Flygbiljetter för inrikesflyget i Vietnam, samt tåg- och båtbiljetterna får ni av färdledare på plats.

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar(obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Färdledare för resan är Karin Letmark.


Karin fascineras av språk och kultur och det lett till en kandidatexamen i kinesiska och socialantropologi med flera års erfarenhet av att bo, studera och arbeta i Kina och Sydostasien. Vietnam har kommit att bli det absoluta favoritlandet, dit hon regelbundet har återvänt och lett flertal resor sedan första resan 2001.

Visum och pass
I vanligt fall behöver inte svenska medborgare behöver inte visum till Vietnam för en vistelse under 15 dagar. Vietnam har dock infört strängare visumregler och eftersom resans längd ligger exakt på gränsen för de tillåtna visumfria dagar väljer vi att söka visum för den här resan.

Senast den 5 oktober behöver vi:

Ditt pass, ett passfoto taget hos en fotograf eller automat, i färg mot vit bakgrund, ifylld och underskriven visumansökan för Vietnam.

Visum till Kambodja söker vi vid gränsen under båtresan till Phnom Penh.
Passet måste vara giltigt i minst sex månader och innehålla minst tre tomma sidor.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Resplan

Visumformulär Vietnam

Med vänliga hälsningar,

Anna Mnatsakanova

Reseproducent

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*