Indiens Sju Systrar & Sundarbans

Avgång 2018-11-29
Hemkomst 2018-12-18

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                                            Publicerat 20018-11-19


Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Indien och Bangladesh. Gruppen består av 11 personer. Ni ser en uppdaterad deltagarlista under länken.

E-tickets för internationellt flyg, resplan, karta över Bangladesh och Indien samt bagagetaggar skickar vi ut med vanlig post idag. Biljetter för inrikessträckorna får ni på plats i Indien respektive Bangladesh.   

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Kastrup och Landvetter senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Kolkata (Calcutta). Er färdledare Jenny Adhikari möter er i ankomsthallen på Calcuttas flygplats och har en skylt med ”Världens Resor”.

Jenny är med fram till dess att ni skiljs åt på Dhakas flygplats. Dock har det uppstått problem med Jennys visum till Bangladesh. Jenny är bosatt i Nepal och har för närvarande ett turistvisum för att vistas där. Med ett turistvisum till Nepal får hon inte söka visum till Bangladesh. Jenny kommer därmed bli tvungen att söka visa vid ankomst till Bangladesh och detta kan endast sökas på flygplatsen. Jenny kommer därför flyga från Shillong till Dhaka och med flyg igen till norra Bangladesh för att sammanstråla med gruppen. Det är dock inte jättefrekvent med flyg här så första dagen i Bangladesh kommer ni endast ha de lokala guiderna till hands. Därefter är Jenny med igen. Jennys mobilnummer är: +46 (0)70-678 15 86.  

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Återstår bara att önska en riktigt fin resa!


Med vänlig hälsning,


Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation                                              Publicerat 3 oktober 2018

Hej,

Nu är det knappt två månader kvar till avresa. Resan har idag 10 bokade. I länkar nedan finner ni den aktuella resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan, flyg- och deltagarinformation samt instruktioner hur ni fyller i visumansökningar.

Resan kommer att ledas av Jenny Adhikari. Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal, men också rest brett över hela Indien och även varit några gånger i Bangladesh. Jenny talar också nepali som även kommer att fungera tillräckligt väl för att kunna tala en del med lokalbefolkning även på denna resa. Jenny har lett många resor i Sydasien för Världens Resor.

Pass och Visum
Visum krävs för svenska medborgare till Indien och Bangladesh.

För visum till Indien och Bangladesh
Du fyller själv i ansökningsformulär på webben och skriver ut, enligt instruktioner nedan. Senast fredagen 19 oktober behöver vi ha ansökningar, foton och ditt pass här hos oss på Världens Resor. Mycket viktigt att de är korrekt ifyllda och att fotografierna är i rätt format, färg etc. Läs instruktionerna noga.

Skicka med rekommenderad post eller lämna hos oss: Världens Resor, Tegnérgatan 8, 11358 Stockholm.     

  • Tre passfoton tagna hos en fotograf el automat, i färg mot vit bakgrund i korrekt format 5x5 cm. Du får inte le eller visa tänder på fotot. Du får ej använda glasögon. Inga skuggor mot bakgrunden. Vi behöver två foton för Bangladesh och ett för Indien. 
  • Ifylld visumansökan till Indien. Den fyller ni själva i på Cox & Kings hemsida. https://www.in.ckgs.se/ Därefter trycker ni ut visumblanketten. Se instruktioner hur man fyller i blanketten nedan. OBS! Då de inte ger oss visum om man inte visar upp flygbiljett in och ut ur Indien kommer vi ordna med ”falska” flygbiljetter när vi söker visum till Indien. Ni skriver därför Calcutta enligt instruktionerna som port of exit.
  • Ifylld visumansökan till Bangladesh. Den fyller ni själva i på https://visa.gov.bd/ 
    Därefter trycker ni ut visumblanketten. Se instruktioner hur man fyller i blanketten nedan.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flyg-och deltagarlista

Kontaktlista hotell

Instruktion visum Indien

Instruktion visum Bangladesh

Krav för fotografi till visum

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi har alla resenärers korrekta person- och passuppgifter mm.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt det lösenord du skapat sedan tidigare.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar.

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år

Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: jorgen@varldensresor.se


Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson