Indiens Sju Systrar & Sundarbans

Avgång 2019-12-02
Hemkomst 2019-12-21

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avresemeddelande                           Publicerat 2019-11-21

 

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Indien och Bangladesh. Gruppen består fortfarande av 15 personer. Ni har sedan tidigare fått era visum till Bangladesh och hoppas nu också att era visum till Indien är klara. Har ni något problem med att få visum till Indien vill vi att ni hör av er till oss snarast så får vi försöka

E-tickets för internationellt flyg samt sträckan Kolkata-Manipur, resplan, kontaktlista, karta över Bangladesh och Indien samt bagagetaggar skickar vi ut med vanlig post idag. Biljetter till flygen i Bangladesh får ni på plats i Bangladesh.   

Individuell incheckning
Sker på Arlanda, Kastrup och Landvetter senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Kolkata (Calcutta). Er färdledare Jenny Adhikari möter er i ankomsthallen på Calcuttas flygplats och har en skylt med ”Världens Resor”. Jennys mobilnummer är: +46 (0)70-678 15 86.

Nätterna då vi bor vid Loktaksjön samt i byn Mawlynnong är det något begränsat med enkelrum, vilket gör att ni som valt enkelrum kommer endast att få det en av dessa två nätter (några vid Loktak och några vid Mawlynnong). Det blir alltså endast en natt ni blir tvungna att dela. Däremot kommer vi sannolikt att kunna lösgöra enkelrum för samtliga som valt enkelrum att få det på båten i Sundarbans.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget. Återstår bara att önska en riktigt fin resa!

Med vänlig hälsning

Jörgen Fredriksson


Deltagarinformation                          Publicerat 2019-10-01


Hej,

Nu är det drygt två månader kvar till avresa. Resan har idag 15 bokade. I länkar nedan kommer ni finna resplanen, praktiska tips, kontaktlista för de hotell ni bor på under resan samt flyg- och deltagarinformation. Med vanlig post sänder vi ut er uppdaterade faktura där visumkostnaden har korrigerats.

Resan kommer att ledas av Jenny Adhikari.


Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal, men också rest brett över hela Indien och även varit några gånger i Bangladesh. Jenny talar också nepali som även kommer att fungera tillräckligt väl för att kunna tala en del med lokalbefolkning även på denna resa. Jenny har lett många resor i Sydasien för Världens Resor.

Pass och Visum
Visum krävs för svenska medborgare till Indien och Bangladesh. Världens Resor söker visum åt er till Bangladesh och kostnaden ingår i resans pris.

Gällande Indien ber vi att ni själva söker e-visum. Då indiska ambassaden vill ha in- och utresa till Indien kommer vi se till att ordna en ”falsk” flygbiljett med hemresa från Calcutta (Kolkata) om de mot förmodan skulle kolla när ni anländer Calcutta. Fyll därför i ansökan i enlighet med våra instruktioner.

E-visum går inte att söka mer än 30 dagar före resan till Indien, så vänta med att göra ansökan till tidigast 3 november. Ni betalar själva de 25 Euro som E-visum kostar. Vi kommer att dra 300 kronor från resans pris i era fakturor som jag skickar på nytt till er efter detta utskick med avdrag.  

För visum till Bangladesh behöver vi följande:  

-           Ditt pass.

-          Två passfoton taget hos en fotograf el automat, i färg mot vit bakgrund. Du får inte le eller visa tänder på fotot.

-          Skicka ifylld visumansökan till Bangladesh. Den fyller ni själva i på https://visa.gov.bd/  När den fyllts i skriver ni ut ett ex som ni skickar till oss tillsammans med pass och foton. Vi lämnar och hämtar de viserade passen hos ambassaden.

-          Senast fredagen 18 oktober 2018 behöver vi det ovanstående här hos oss.

Alla visumhandlingar skickas tillbaka till er med rekommenderad post senast 8 november så att ni i god tid hinner ansöka era indiska visum därefter. 

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här Använd din e-postadress (den du får mail från oss på) samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enl passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Praktiska tips

Resplan

Flygtider och deltagarlista

Kontaktlista

Visuminstruktion för Indien

Visuminstruktion för Bangladesh


Cirka 10 - 15 dagar före avresa skickar vi flygbiljetter, resplan, bagagetaggar samt en karta.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: Info@varldensresor.se eller jorgen@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar

Jörgen Fredriksson

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*