Indiska oceanens pärla

Avgång 2019-02-22
Hemkomst 2019-03-09

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                 Publicerat 2019-02-07

 

Ayubowan! (Sinhalesisk hälsning)

Nu är det inte långt kvar till resan Indiska oceanens pärla. Ni blir en grupp på totalt 11 personer som reser till Sri Lanka. Med post kommer vi att skicka era flygbiljetter (e-tickets), resplan, kontaktlista, karta samt bagagetaggar. För de i gruppen som har extra hotellnätter bokade skickar vi även med tillhörande vouchers.

I resplanen har det gjorts en förbättring för att få ett mer sammanhängande program. Resan kommer att börja med två dagar i Colombo istället för en, då vi åker upp till Jaffna dag 4 istället för dag 3. Rundturen i Colombo kommer därför att ske dag 2 och 3. Ändringen innebär en lugnare och skönare start på resan med en mer logisk följd av rundturerna. Se uppdaterad resplan nedan.

Incheckning
Individuell incheckning sker på respektive flygplats senast 1 ½ timme före avgång. Bagaget checkas in hela vägen till Colombo. Bagagevikt: 30 kg Handbagage: 7 kg

Visum
För er som har ansökt om visum innan avresa är det viktigt att detta är utskrivet och packas lättillgängligt i ert handbagage. För er som ansöker om visum vid ankomst är det viktigt att medta 35 USD i kontanter för visumkostnad.

Ankomst
Er färdledare Mikael Karlmark finns på plats i Colombo och kommer att möta er på flygplatsen med en Världens Resor-skylt. Mikaels nummer är 070-5557731. När alla har samlats åker ni tillsammans buss till hotellet i Colombo.

Packning
Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner och något ombyte kommer med i handbagaget.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Kontaktlista

Uppdaterad Resplan

Om det är något ni funderar på under resans gång är det viktigt att ni påtalar eller meddelar färdledaren så snart som möjligt så att vi har möjlighet att hantera det. Vi på kontoret finns också alltid här om det är något du undrar över.

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Svenska UD
På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Kvarstår bara att önska er en rolig och spännande resa!

Med vänliga hälsningar,
Isabell Ingevald


Deltagarinformation              Publicerat 7 januari 2019


Nu är det knappt två månader kvar till avresa. Resan har idag 11 bokade. I länkar nedan finner ni den aktuella resplanen, praktiska tips samt flyg- och deltagarinformation.

Färdledare
Mikael Karlmark
Resan kommer att ledas av Mikael Karlmark som har lett alla våra resor till Sri Lanka. Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser oerhört mycket och har även forskat i Guatemala, arbetat i Slovenien, Vietnam och Sydafrika och det går att hitta flera av hans skrifter och rapporter på Internet.

Mikael kommer att vara på plats i Colombo och möter er vid ankomst.

Pass och Visum
Visum krävs till Sri Lanka och kan ansökas antingen innan avresa eller vid ankomst. Ett visum kostar 35 USD. Om du vill ansöka om visum vid ankomst kom då ihåg ha med dig detta i kontanter för betalning på plats. Eftersom kostnad för visum ingår i resans pris så drar vi av 315 kr på din slutfaktura.

Kontrollera noga att ditt pass är helt. Passet måste innehålla minst två tomma sidor. Vidare måste passet ha minst 6 månaders giltighet fr o m det datum du avslutar din resa. 

Resplan
Eftersom flygtider har ändrats från det att vi skrev resplanen så blir det lite annorlunda upplägg för starten på resan. Vi anländer först vid lunchtid till Sri Lanka och påbörjar därefter stadsrundturen i Colombo. På kvällen blir det sedan välkomstmiddag. Dagen efter blir det tidig uppstigning för vidare färd med tåg upp till Jaffna.  

Resterande stadsrundtur i Colombo görs den sista dagen på resan, se resplanen.

Flyg
Vi kommer att flyga med Sri Lankan Airlines på de internationella sträckorna på denna resa. Anslutningar sker med SAS eller British Airways. I Flyg- och deltagarlistan ser ni vilka orter ni har angett som avreseort. Har ni andra önskemål måste ni höra av er snarast möjligt. Kontrollera noga att namnet i deltagarlistan överensstämmer med ert namn så som det står i passet. Samtliga förnamn och efternamn måste finnas med. Kontakta oss snarast om något inte stämmer.

Klicka på länkarna nedan för information om:

Praktiska tips

Flyg-och deltagarlista

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Om det är något ni undrar över så hör gärna av er till mig på telefon 08-669 55 25 eller e-post: joacim@varldensresor.se

Med vänliga hälsningar,
Joacim Ericson