Varaner och vulkaner

Avgång 2018-11-05
Hemkomst 2018-11-23

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation             Publicerat 2018-10-23

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Indonesien. Antalet deltagare på resan är oförändrat fem personer. Nedan ser ni en kontaktlista för de hotell ni bor på under resan. Med vanlig post skickar vi ut en uppdaterad resplan, kontaktlistan, e-tickets för flyget och en karta. E-tickets för inrikesflygen har er färdledare hand om.  

Klicka här för kontaktlista

Klicka här för uppdaterad resplan


Individuell incheckning
Sker på respektive flygplats senast 1 ½ timme före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Jakarta.

Packning
Tillåten bagagevikt för incheckad väska med Qatar är 30 kg, men på inrikessträckorna i Indonesien är det max 15-20 kg för incheckad väska och handbagage totalt som gäller för de bolag vi använder. För en liten summa går det dock att få med övervikt på inrikesflygen. Det finns inga prislistor för detta, utan det räknas ut efter vikt på respektive flygplats.

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Vid ankomst
Er färdledare André Möller möter er i ankomsthallen efter att ni hämtat ut bagaget och gått igenom tullfiltret. Se till att ni går ut genom den högra utgången så kommer ni att se André på en gång. André kommer att ha en skylt där det står ”Världens Resor”. Hans indonesiska mobilnummer är +62-877-7575 5866 alt. +62-81-2682 8960 om ni behöver nå honom vid ankomst eller under resans gång. Det första numret fungerar bäst på Java och Bali medan det andra numret brukar funka bättre på Flores, Komodo och Borneo. 

André har skapat en grupp på Facebook för er som vill skapa och hålla kontakt där:
https://www.facebook.com/groups/921076044770337/

Temperaturen vid Mt Bromo är mycket svalare än under resten av resan. För vandring vid Mt Bromo rekommenderar vi varmare kläder såsom vindjacka, fleecetröja och t.o.m. mössa och scarf och handskar om ni planerar att vara med om soluppgången där. Vandringskängor är överflödigt på denna resa om man inte vill göra någon svårare vandring på egen hand. Det räcker gott och väl med ett par stadiga gymnastikskor. Sandaler kommer också väl till pass då det är varmt och luftfuktigt klimat under större delen av resan.

Måltider under resan
Frukost ingår under hela resan samt välkomstlunch och avskedsmiddag. Utöver detta ingår ytterligare ett par måltider, samt helpension när ni bor på båt i Borneo och Komodo.

Viktigt om pass och visum
Sedan 10 juni 2015 undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar. Det är inte möjligt att förlänga vistelsen eller omföra den viseringsfria tiden till annan kategori visum eller tillstånd.

Kravet för att kunna erhålla en viseringsfri vistelse är följande:

  • Att resenären har ett ordinarie pass med minst 6 månaders kvarvarande giltighetstid vid inresan till Indonesien.

  • Att resenären kan uppvisa en utresebiljett ur Indonesien.


Om resenären inte uppfyller dessa krav riskerar han/hon att inte släppas in i landet. Resenär med provisoriskt pass kan inte erhålla undantaget för visum.

Återstår bara att önska er en riktigt fin resa!

Med vänlig hälsning,

Elin Ishihara


Deltagarinformation                      Publicerat 2018-09-21


Hej,

Nu är det cirka 1 ½  månader kvar till resan till Indonesien. Nedan finner ni en preliminär resplan, praktiska tips samt flyg- & deltagarinformation. Resan är idag bokad med 5 personer. Förhoppningsvis tillkommer det några till innan avresan.

Cirka 10 dagar innan avresan publicerar vi en kontaktlista med hotellen ni kommer att bo på, samt att vi med vanlig post skickar ut era e-tickets för flyget och en karta över Indonesien.  

Slutbetalning och personuppgifter inför resan

Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1. Logga in på  Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den du får mail från oss på)  samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Färdledare för er resa blir André Möller.


André har hyst ett stort intresse för Indonesien sedan mitten av 90-talet, då han besökte landet för första gången. Han har bott, studerat och rest omkring i arkipelagen i omkring fem år sammanlagt. André har en doktorsexamen i religionshistoria med inriktning på samtida indonesisk islam från Lunds universitet, och behärskar indonesiska i tal och skrift. André är författare till de enda svensk-indonesiska lexikonen som publicerats, och skriver regelbundet språkkrönikor i Indonesiens största dagstidning. Till vardags arbetar han som konsult inom byggbranschen i Malmö. 

André har publicerat en utmärkt indonesisk parlör som går att beställa direkt från honom på följande länk: www.penerbit.manggis.se

För er som använder Facebook har André skapat en grupp inför resan:
https://www.facebook.com/groups/921076044770337/

Förändringar i resplanen
Då det blir sen ankomst till Jakarta den 6 november lägger vi den planerade välkomstmiddagen den 7 november istället.

Pass och visum
Sedan 10 juni 2015 undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar. Det är inte möjligt att förlänga vistelsen eller omföra den viseringsfria tiden till annan kategori visum eller tillstånd.

Kravet för att kunna erhålla en viseringsfri vistelse är följande:

  • Att resenären har ett ordinarie pass med minst sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresan till Indonesien.
  • Att resenären kan uppvisa en utresebiljett ur Indonesien.

Om resenären inte uppfyller dessa krav riskerar han/hon att inte släppas in i landet. Resenär med provisoriskt pass kan inte erhålla undantaget för visum.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Resplan

Praktiska tips

Flygtider och deltagarlista


Behöver du komplettera din hemförsäkring inför resan kan du läsa informationen från Gouda nedan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er.

Reseförsäkring för dig under 70 år

Reseförsäkring för dig över 70 år


Om det är något dokument ovan som ni vill ha i pappersformat kan ni meddela oss detta så skickar vi det till er.

Har du några frågor får ni gärna återkomma till mig, e-post: elin@varldensresor.se alt tel: 08-669 55 25.

Med vänlig hälsning

Elin Ishihara