Jullov i Indonesien

Avgång 2018-12-21
Hemkomst 2019-01-05

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.

 


Avreseinformation                              Publicerat 2018-12-10

Hej,

Nu är det snart dags för avresa till Indonesien. Lite längre ner ser ni en kontaktlista för de hotell ni bor på under resan. Med vanlig post skickar vi ut en uppdaterad resplan, kontaktlistan och e-tickets för flyget. E-tickets för inrikesflygen har er färdledare hand om.  

Antalet deltagare på resan är oförändrat 8 personer (två familjer). Er färdledare André Möller möter er i ankomsthallen efter att ni hämtat ut bagaget och gått igenom tullfiltret. Se till att ni går ut genom den högra utgången så kommer ni att se André på en gång. André har en skylt där det står ”Världens Resor”. Hans indonesiska mobilnummer är +62-877-7575 5866 alt. +62-81-2682 8960 om ni behöver nå honom vid ankomst eller under resans gång. Det första numret fungerar bäst på Java och Bali medan det andra numret brukar funka bättre på Flores och Komodo.   

För er som vill gå med har André skapat en Facebook-grupp där han lägger upp information och bilder under resans gång:
https://www.facebook.com/groups/1538640932946518/

Individuell incheckning
Vi rekommenderar incheckning på Arlanda senast 2 timmar före avgång. Se till att bagaget checkas hela vägen till Jakarta.

Packning
Tillåten bagagevikt för incheckad väska med Emirates är 30 kg och 7 kg för handbagage. På inrikessträckorna i Indonesien är det dock max 20 kg för incheckad väska och handbagage på 7 kg. Notera att på sträckan Ende-Denpasar (Bali) är det max 10 kg för incheckat och 7 kg för handbagage. För en liten summa går det dock att få med övervikt på inrikesflygen. Det finns inga prislistor för detta, utan det räknas ut efter vikt på respektive flygplats och kan ibland kan detta system tyckas lite godtyckligt. Det går att få sina kläder tvättade för en billig penning under resan, så försök minimera bagaget så mycket det går.  

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Res gärna i dina promenadskor och se till att dina viktigaste tillhörigheter såsom mediciner kommer med i handbagaget.

Temperaturerna vid Kelimutu och vandringen uppför Gunung Batur är mycket svalare än under resten av resan. Vi rekommenderar därför att ni tar med lite varmare kläder, såsom vindjacka, fleecetröja och kanske t.o.m. mössa och scarf om ni planerar att vara med om soluppgången där. Det blir varmare under dagen, så det är bra med lättare skalplagg att ta av och på under utflykterna. Vandringskängor är överflödigt på denna resa om man inte vill göra någon svårare vandring på egen hand. Det räcker gott och väl med ett par stadiga gymnastikskor med bra grepp på sulorna. Sandaler kommer också väl till pass då det är varmt och luftfuktigt klimat under större delen av resan.

Förändringar i resplanen
Skollovet i Indonesien börjar tidigare än vi räknat med, redan den 16 december, så skolbesök på Flores uteblir. Vi kommer att besöka en del byar under resan och där hoppas vi att det går att få till interaktion mellan barnen ändå. 

Måltider under resan
Frukost ingår under hela samt helpension när ni bor på båt i Komodo nationalpark. Vi har även lagt in en nyårsmiddag samt ytterligare några måltider som ingår i resans pris.

Viktigt om pass och visum
Sedan 10 juni 2015 undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar. Det är inte möjligt att förlänga vistelsen eller omföra den viseringsfria tiden till annan kategori visum eller tillstånd.

Kravet för att kunna erhålla en viseringsfri vistelse är följande:

  • Att resenären har ett ordinarie pass med minst 6 månaders kvarvarande giltighetstid vid inresan till Indonesien.

  • Att resenären kan uppvisa en utresebiljett ur Indonesien.


Om resenären inte uppfyller dessa krav riskerar han/hon att inte släppas in i landet. Resenär med provisoriskt pass kan inte erhålla undantaget för visum.

För information klicka på länkarna nedan för:

Kontaktlista


Återstår bara att önska er en riktigt fin resa!

Med vänlig hälsning,

Elin Ishihara


Deltagarinformation                              Publicerat 2018-10-23

Hej,

Nu är det cirka två månader kvar till resan Jullov i Indonesien. Nedan finner ni en preliminär resplan, praktiska tips samt flyg- & deltagarinformation. Resan är idag bokad med 8 personer. Förhoppningsvis tillkommer det några till innan avresan.

Cirka 10 dagar innan avresan publicerar vi en kontaktlista med hotellen ni kommer att bo på, samt att vi med vanlig post skickar ut era e-tickets för flyget och en karta över Indonesien.   

Färdledare för er resa blir André Möller. André har hyst ett stort intresse för Indonesien sedan mitten av 90-talet, då han besökte landet för första gången. Han har bott, studerat och rest omkring i arkipelagen i omkring fem år sammanlagt. André har en doktorsexamen i religionshistoria med inriktning på samtida indonesisk islam från Lunds universitet, och behärskar indonesiska i tal och skrift. André är författare till de enda svensk-indonesiska lexikonen som publicerats, och skriver regelbundet språkkrönikor i Indonesiens största dagstidning. Till vardags arbetar han som konsult inom byggbranschen i Malmö. 

André har publicerat en utmärkt indonesisk parlör som går att beställa direkt från honom på följande länk: www.penerbit.manggis.se

Pass och visum
Sedan 10 juni 2015 undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar. Det är inte möjligt att förlänga vistelsen eller omföra den viseringsfria tiden till annan kategori visum eller tillstånd.

Kravet för att kunna erhålla en viseringsfri vistelse är följande:

  • Att resenären har ett ordinarie pass med minst sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresan till Indonesien.
  • Att resenären kan uppvisa en utresebiljett ur Indonesien.

Om resenären inte uppfyller dessa krav riskerar han/hon att inte släppas in i landet. Resenär med provisoriskt pass kan inte erhålla undantaget för visum. 

För information klicka på länkarna nedan för:

Praktiska tips
Resplan
Deltagarlista & flygtider

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra flygbokningar, beställning av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera Mina Sidor och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss tidigare.

1. Logga in på  Mina sidor, klicka här  Använd din e-postadress (den får du från oss på mail)  samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4-siffriga bokningsnummer som nu syns. Fyll INTE i under fakturauppgifter.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den mailadress som du fick denna information på, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna meddela oss så hjälper vi till.

Med vänlig hälsning

Elin Ishihara, elin@varldensresor.se