Konst i Sydkorea och Japan

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se

Resan lägger tonvikt på konsten och arkitektur i två av Asiens mest intressanta länder. Vi besöker Asiens mest välrenommerade konsthändelse, de oerhört uppmärksammade konstöarna i det Japanska inlandshavet samt Asiens största filmfestival i Busan. Detta blir två av huvudattraktionerna i denna omfattande resa. Resan tar avstamp i Seoul med besök på det vackra bergsmuseet SAN, gallerivandring och Zaha Hadids Designmuseum. En annan höjdpunkt blir när vi bor tradionellt en natt i klanbyn Hahoe. Snabbåten tar oss från den häftiga staden Busan till Fukuoka och vidare till Takamatsu och konstön Naoshima där vi utforskar Tadao Andos olka fantastiska muséer samt bor på museihotellet Benesse. Under fyra dagar ska vi besöka fyra öar och njuta vi av den unika blandningen av natur, konst och arkitektur. Vi tar oss vidare till nya spännande museer designade av Shigeru Ban och Hiroshi Sugimoto i närheten av Mt Fuji. Vi avrundar resan med några dagar i Tokyo. Vi bor bra och reser bekvämt med snabbtågen i Japan och egen buss i Sydkorea. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 SAN Museum, Hahoe
 5. Dag 6 Geongju, Busan
 6. Dag 7 Busan
 7. Dag 8 Busan
 8. Dag 9 Takamatsu
 9. Dag 10 Ogijima och Takamatsu
 10. Dag 11 Teshima och Naoshima
 11. Dag 12 Naoshima
 12. Dag 13 Inujima och Shizuoka
 13. Dag 14 Fujinomiya, Enaoura och Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Tokyo
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 59 800 kr
Enkelrumstillägg: 8 700 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
 • Svävare mellan Busan och Fukuoka
 • Svensk färdledare 
 • Frukost alla dagar samt sex middagar
 • Alla transporter med båt, tåg, tunnelbana och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt på koreanskt gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza, Museet för samtidskonst och Arario i Seoul, Museum SAN i Wonju, inträde till klanbyn Hahoe, templet Bulgak-sa i Gyeongju, föreställning under Busans filmfestival och Busan Museum of Art i Busan. Japan: Besök på konstöarna Ogijima, Naoshima, Teshima och Inujima inkluderar bland annat Seirensho, Teshima Museum, Benesse, Tadao Ando Museum och Chichu Museum m fl, Ritsurinträdgården i Takamatsu, Enoura Observatorium och Fuji Heritage Center vid Mt Fuji, samt ytterligare två utställningar i Tokyo 
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea, Japan, Seoul och Tokyo
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Vad som var det bästa med resan? Allting! Svårt att plocka ut något särskilt bäst. Museet Chi Chu förstås, båtfärderna mellan öarna. Variationen i programmet var väldigt bra och jag kunde ta till mig i lagom bitar.
  Cecilia Wingårdh, resenär oktober 2022

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se