Konst i Sydkorea och Japan 1 okt

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Resan har förlagts till en tid när tre stora kulturhändelser äger rum. Asiens mest välrenommerade konsthändelse, Gwangjubiennalen, hamnstaden Yokohamas konsttriennal samt Asiens största filmfestival i Busan blir tre av huvudattraktionerna i vår nya konstsatsning till Sydkorea och Japan. Resan tar avstamp i Seoul med besök på det vackra bergsmuseet SAN, gallerivandring och Zaha Hadids Designmuseum. Vi flyger till Tokyo och ser nya konstsatsningar där innan vi tar oss vidare till nya spännande museer designade av Shigeru Ban och Hiroshi Sugimoto i närheten av Mt Fuji. Vi bor två nätter på Tadao Andos fantastiska museihotell på konstön Naoshima och en natt på Ryokan med heta källor i Arima.  

Vi bor bra och reser bekvämt med snabbtågen i Sydkorea och Japan. Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor och japanolog, har lett konstresor till Japan under tio års tid och leder även denna resa. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 SAN Museum, Seoul
 4. Dag 5 Gwangju
 5. Dag 6 Gwangju, Busan
 6. Dag 7 Busan
 7. Dag 8 Busan
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Tokyo
 10. Dag 11 Yokohama, Tokyo
 11. Dag 12 Enoura, Fujinomiya, Okayama
 12. Dag 13 Naoshima
 13. Dag 14 Teshima, Naoshima
 14. Dag 15 Arima Onsen
 15. Dag 16 Osaka
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 52 800 kr
Enkelrumstillägg: 6 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Flyg mellan Busan och Tokyo
 • Svensk färdledare (Jörgen Fredriksson)
 • Frukost alla dagar samt sex middagar
 • Alla transporter med båt, tåg, tunnelbana och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt på japanskt gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza och Museet för samtidskonst i Seoul, Museum SAN i Wonju, inträde till biennalen i Gwangju, föreställning under Busans filmfestival, Busan Museum of Art. Japan: Teshima Museum, Chichu Museum samt flera andra museer på Teshima och Naoshima, Enoura Observatorium och Fuji Heritage Center vid Mt Fuji, inträde till Yokohama triennalen, Tokyo Digital Art Museum samt ytterligare någon utställning i Tokyo och någon utställning i Osaka.  
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea, Japan, Seoul och Tokyo
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se