Konst i Sydkorea och Japan 2021

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Resan har förlagts till en tid när flera stora kulturhändelser äger rum. En av de mest spännande nya triennalerna på vackra Notohalvön vid Japanska havet samt Asiens största filmfestival i Busan blir två av huvudattraktionerna i vår nya konstsatsning till Sydkorea och Japan. Resan tar avstamp i Seoul med besök på det vackra bergsmuseet SAN, gallerivandring och Zaha Hadids Designmuseum. Med buss tar vi oss till klanbyn Hahoe och den gamla huvudstaden Gyeongju. Vi tar snabbåten från Busan till Fukuoka och bor två nätter på Tadao Andos fantastiska museihotell på konstön Naoshima. Vi ser nya konstsatsningar där innan vi tar oss vidare till nya spännande museer designade av Shigeru Ban och Hiroshi Sugimoto i närheten av Mt Fuji. Dagar i Kanazawa och Tokyo avrundar resan. Vi bor bra och reser bekvämt med buss i Sydkorea och snabbtågen i Japan. 

Resans ciceron 2021 blir uppskattade Pele Siljedahl som lett massor av resor för Världens Resor med inslag av konst både i Sydkorea och Japan. Pele talar helt obehindrat japanska och bra koreanska efter många års vistelse i bägge länderna.  

Redan nu finns resplanen för 2022 års resa Konst i Sydkorea och Japan som har en annan resplan. Den ser ni här

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 Seoul
 4. Dag 5 SAN Museum, Hahoe
 5. Dag 6 Gyeongju, Busan
 6. Dag 7 Busan
 7. Dag 8 Okayama
 8. Dag 9 Naoshima
 9. Dag 10 Teshima, Naoshima
 10. Dag 11 Fujinomiya
 11. Dag 12 Enoura, Kanazawa
 12. Dag 13 Kanazawa
 13. Dag 14 Noto triennalen och Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Tokyo
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 54 800 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Snabbåt mellan Busan och Fukuoka
 • Svensk färdledare 
 • Frukost alla dagar samt sex middagar eller luncher
 • Alla transporter med båt, tåg, tunnelbana och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt på traditionellt hanok i Sydkorea och ryokan, gästgiveri med heta källor i Japan. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza och Museet för samtidskonst i Seoul, Museum SAN i Wonju, Hahoe by, Tumuli och Bulgak-sa i Gyeongju, föreställning under Busans filmfestival och Busan Museum of Art. Japan: Teshima Museum, Chichu Museum samt flera andra museer på Teshima och Naoshima, Enoura Observatorium och Fuji Heritage Center vid Mt Fuji, Kenroku-en, Museum of 21th Contemporary Art Museum samt D T Suzuki Museum i Kanazawa, inträde till triennalen på Noto halvön och Tokyo Digital Art Museum samt ytterligare någon utställning i Tokyo och någon utställning i Osaka.  
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea, Japan, Seoul och Tokyo
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se