Konst i Sydkorea och Japan 2022

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Resan går när tre stora kulturhändelser sker i Sydkorea och Japan. Vi besöker Asiens mest välrenommerade konsthändelse, Gwangjubiennalen, den oerhört uppmärksammade konsttriennalen Setouchi i det Japanska inlandshavet samt Asiens största filmfestival i Busan. Detta blir tre av huvudattraktionerna i vår konstsatsning till Sydkorea och Japan. Resan tar avstamp i Seoul med besök på det vackra bergsmuseet SAN, gallerivandring och Zaha Hadids Designmuseum. Snabbåten tar oss från den häftiga staden Busan till Fukuoka och vidare till Takamatsu och konstön Naoshima där vi bor två nätter på Tadao Andos fantastiska museihotell. Under fyra dagar ska vi besöka sex öar och njuta vi av den unika blandningen av natur, konst och arkitektur. Vi tar oss vidare till nya spännande museer designade av Shigeru Ban och Hiroshi Sugimoto i närheten av Mt Fuji. Vi avrundar resan med några dagar i Tokyo. Vi bor bra och reser bekvämt med snabbtågen i Sydkorea och Japan. 

Klicka dig vidare här så svarar vi på de vanligaste frågorna kring resevillkor och hur vi reser säkert under corona.

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Seoul
 3. Dag 4 SAN Museum, Seoul
 4. Dag 5 Gwangju
 5. Dag 6 Gwangju, Busan
 6. Dag 7 Busan
 7. Dag 8 Busan
 8. Dag 9 Takamatsu
 9. Dag 10 Öarna Takamijima och Honjima
 10. Dag 11 Öarna Ogijima och Naoshima
 11. Dag 12 Naoshima
 12. Dag 13 Teshima, Inujima och Shizuoka
 13. Dag 14 Fujinomiya, Enaoura och Tokyo
 14. Dag 15 Tokyo
 15. Dag 16 Tokyo
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 56 800 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Svävare mellan Busan och Fukuoka
 • Svensk färdledare (Jörgen Fredriksson)
 • Frukost alla dagar samt sex middagar
 • Alla transporter med båt, tåg, tunnelbana och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt på japanskt gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza och Museet för samtidskonst i Seoul, Museum SAN i Wonju, inträde till biennalen i Gwangju, föreställning under Busans filmfestival, Busan Museum of Art. Japan: Triennalpass på Setouchi Art Fest och alla inträden till all konst på Takamijima, Honjima, Ogijima, Naoshima, Inujima och Naoshima, inkluderar bland annat Seirensho, Teshima Museum, Benesse, Tadao Ando Museum och Chichu Museum m fl, Enoura Observatorium och Fuji Heritage Center vid Mt Fuji, Tokyo Digital Art Museum samt ytterligare någon utställning i Tokyo 
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea, Japan, Seoul och Tokyo
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Merparten av denna tid har han studerat, jobbat och rest i Asien. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Han har även rest mycket i övriga Asien, Sydamerika och Afrika. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett djupt intresse för konst och har under senare år lett konstresor i Sverige, Tyskland, Italien, Brasilien, Sydkorea och Japan.  

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se