Konst i Sydkorea och Japan 29 sep 2022

Länder som besöks

Typ av resa

17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se
Flygresan är klimatkompenserad

Resan går när två stora kulturhändelser sker i Sydkorea och Japan. Vi besöker Asiens mest välrenommerade konsthändelse, den oerhört uppmärksammade konsttriennalen Setouchi i det Japanska inlandshavet samt Asiens största filmfestival i Busan. Detta blir två av huvudattraktionerna i vår konstsatsning till Sydkorea och Japan. Resan börjar med triennalen med besök i Takamatsu och konstön Naoshima där vi bor två nätter på Tadao Andos fantastiska museihotell. Under fyra dagar ska vi besöka sex öar och njuta vi av den unika blandningen av natur, konst och arkitektur. Vi tar oss vidare till nya spännande museer designade av Shigeru Ban och Hiroshi Sugimoto i närheten av Mt Fuji. Vi avrundar vistelsen i Japan med några dagar i Tokyo. Flyg från Tokyo tar oss till Busan och filmfestivalen. Med buss tar vi oss via gamla huvudstaden Gyeongju och klanbyn Hahoe till Seoul. Besök på det vackra bergsmuseet SAN, gallerivandring och Zaha Hadids Designmuseum blir några av många höjdpunkter. 

Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Takamatsu
 2. Dag 3 Öarna Takamijima och Honjima
 3. Dag 4 Öarna Ogijima och Naoshima
 4. Dag 5 Teshima och Inujima
 5. Dag 6 Naoshima - Shizuoka
 6. Dag 7 Fujinomiya och Tokyo
 7. Dag 8 Tokyo
 8. Dag 9 Tokyo
 9. Dag 10 Flyg till Busan
 10. Dag 11 Busan
 11. Dag 12 Busan
 12. Dag 13 Hahoe
 13. Dag 14 SAN Museum, Seoul
 14. Dag 15 Seoul
 15. Dag 16 Seoul
 16. Dag 17 Hemresa
Datum:
Resans pris: 56 800 kr
Enkelrumstillägg: 7 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt/miljöskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pristillägg.
 • Flyg mellan Tokyo och Busan
 • Svensk färdledare (Jörgen Fredriksson)
 • Frukost alla dagar samt sex middagar eller luncher
 • Alla transporter med båt, tåg, tunnelbana och hyrd buss
 • Del i dubbelrum på hotell och en natt på koreanskt gästgiveri. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) 
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Japan: Triennalpass på Setouchi Art Fest och alla inträden till all konst på Takamijima, Honjima, Ogijima, Naoshima, Inujima och Naoshima, inkluderar bland annat Seirensho, Teshima Museum, Benesse, Tadao Ando Museum och Chichu Museum m fl, Enoura Observatorium och Fuji Heritage Center vid Mt Fuji, två utställningar i Tokyo. Sydkorea: Leeum Samsung Museum, Dongdaemun Design Plaza och Museet för samtidskonst i Seoul, Museum SAN i Wonju, Bulgak-sa i Gyeongju, föreställning under Busans filmfestival, Busan Museum of Art.  
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea, Japan, Seoul och Tokyo
 • All dricks

Vad ingår inte i resans pris:

 • Måltider som ej nämns ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Jörgen Fredriksson

  Jörgen har ägnat sig åt Asien de senaste 35 åren. Är både sinolog och japanolog och har studerat kinesiska i Kina vid flera olika universitet samt modern japansk litteratur vid två universitet i Japan. Delägare i Världens Resor. Jörgen har också ett stort intresse för konst och leder många av våra konstresor.

Kontaktperson

 • Jörgen Fredriksson Produktionsansvarig, grundare

  Jörgen har ägnat sig åt Asien sedan mitten av 80-talet. Sinolog och japanolog. Studerat i Kina vid flera universitet samt modern japansk litteratur vid universitet i Japan. Första resan till Asien gick med Transsibiriska järnvägen 1986. Det har med tiden blivit mängder av resor i övriga Asien - tre månader vardera i Sydkorea, Vietnam, Burma och Tibet samt långa vistelser i Indien, Nepal, Mongoliet, Nordkorea, Taiwan, Uzbekistan, Kambodja, Laos samt på senare tid även gjort många resor till Afrika och Sydamerika. Jörgen har lett närmare 80 resor genom åren. Resandet är lika självklart som det starka kulturintresset. Fotograferar också gärna.

  jorgen@varldensresor.se
17 dagar

Kommande avgångar

Visa alla datum
Jag vill bli kontaktad
Stäng

Fråga oss om resan

08-669 55 25 info@varldensresor.se