Kulturresa till Sydkorea 2

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

På denna resa lägger vi fokus på de enorma kultursatsningar Sydkorea gjort på senare  år. Världens främsta arkitekter har bjudits in till att skapa konstmuseer av världsklass. Zaha Hadids Design Plaza i Seoul markerar vilken stormakt man blivit inom mode och design. Populärkulturens framfart har vi sett både i framgången med Gangnam Style och alla koreanska filmer som kommit på senare år. Vi uppmärksammar detta med att gå på en föreställning av icke verbal teater som även det nått stora internationella framgångar.

Men Sydkorea är samtidigt ett land som håller hårt på traditionerna, vilket vi ser i den gamla huvudstaden Gyeongju och när vi bor traditionellt i byn Hahoe. Även köket har sin särart och vi kommer att få lära oss allt om de starka inlagda grönsakerna kimchi och det grillade köttet, bulgogi. Vår resa börjar och slutar i jättestaden Seoul. Vi ska däremellan se det vulkaniska drömlandskapet på Jeju, gå på världens häftigaste fiskmarknad i Busan, cykla mellan kulturarven i Gyeongju och besöka SAN, Tadao Andos fantastiska museum i bergen utanför Wonju.

Resfakta och pris

 1. Dag 1 Flyg till Seoul
 2. Dag 2 Seoul
 3. Dag 3 Seoul
 4. Dag 4 Seoul - DMZ - Seoul
 5. Dag 5 Ön Jeju
 6. Dag 6 Ön Jeju
 7. Dag 7 Ön Jeju - Busan
 8. Dag 8 Busan
 9. Dag 9 Busan - Gyeongju
 10. Dag 10 Gyeongju - Hahoe
 11. Dag 11 Wonju - Seoul
 12. Dag 12 Seoul
 13. Dag 13 Hemresa
Datum:
Resans pris: 36 500 kr
Pris utan prenumeration: 38 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Antal deltagare: 12-20

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
 • Svensk färdledare 
 • Frukost alla dagar samt halvpension
 • Alla transporter med flyg, hyrd buss och lokala färdmedel 
 • Del i dubbelrum på hotell av god turiststandard och en natt på ett historiskt hotell i Hahoe. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Leeum Samsung Museum, palatset Gyeongbokgung, Dongdaemun Design Plaza, föreställning med icke-verbal teater i Seoul, utflykt till JSA, Tadao Andos Genus Loci samt tre olika vulkaninträden på Jejuön, Gamcheon och Moderna Konstmuseet i Busan, Bulgaksa, Seokguramgrottan, Tumuliparken i Gyeongju, Mask Museum Hahoe, SAN Museum och mycket mer
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider som ej nämns ovan, dryck
 • Statlig svensk miljöskatt

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Deltagare berättar

 • Besöket på Museum SAN. Leeum Samsung-museet. Stor variation på intryck, som gav en mångsidig bild av landet. Synnerligen trevlig, kunnig och välorganiserad färdledare (Mikael Hellström). Felfri! Håll hårt i honom.
  Pär Kanulf, resenär 17 april 2017
 • Allt var intressant, helheten. Gruppen var "liten" och "ung". Guiden förstås, det var lärorikt med Ida (Kymmer) och roligt.
  Karin Beckman, resenär 13 april 2017
 • Gillade Seoul mycket, blandningen av ultramodernt/skrapor och gamla låghuskvarter som bevarats. Fick mycket intressant och "förmerande"/fördjupande information genom Idas genuina kunskaper om kulturen/folket/sedvänjor/historia/politik mm. Gav mycket mervärde åt upplevelser på plats att ha den förförståelsen. Uppskattade mycket Idas "öppna" förhållningssätt och förmåga att inte välja sida utan ge oss "bred" information från olika "läger", bredda och nyansera företeelser mm. Resenär 2018
  Resenär 2018
 • Sydkorea är så väldigt tryggt, rent och ordentligt att resa runt i. Bilparken är ny, luften oväntat ren och frisk. Resan i April var i en vädermässigt mycket bra period! Sydkorea är en blandning av berg och större städer med mycket bra infrastruktur, allt samlat på en storlek av Island. Resan hade en bra mix av historia och nutiden, storstad och land, Jejus lugn med Seouls brus, modernitet med tradition och vår reseledare Ida gjorde allt för att vi skulle få uppleva Sydkoreas olika ansikten. Ida förhöll sig också neutral i sitt historieberättande, påminde oss om propagandan när det behövdes och att vi bara får en sida av historien berättad. Personligen älskade jag våra samtal om det moderna Sydkorea; den feministiska rörelsen, de yngre generationernas strävan, framtidsvisionerna, homogeniteten, måttligheten, konfucianismens påverkan på samhället och den stora kulturella förändringen som skett på bara de senaste 10 åren, alternativen för Sydkorea mm. Ida tolkade och berättade också om "sitt" Sydkorea genom sitt skandinaviska filter, vilket jag fann mycket givande och gav många intressanta reflektioner. Jeju Islands kändes speciellt och det var underbart att äntligen få ha besökt denna ö! Marie Lundgren, resenär april 2018
  Marie Lundgren, resenär april 2018

Färdledare

Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.

 • Ida Kymmer

  Ida Kymmer har magisterexamen i Freds- och konfliktvetenskap och har jobbat som journalist, kompositör och drivit en egen reklambyrå i Seoul. Ida har bott i Bosnien-Herzegovina, Tyskland, Japan och Sydkorea. Hon är nu baserad i Warszawa men spenderar stora delar av året i Paris och Kapstaden. 

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se