Kulturresa till Sydkorea 2022

Länder som besöks

Typ av resa

Flygresan är klimatkompenserad

Sydkorea blir alltmer uppmärksammat och det är lätt att förstå varför. På senare år har flera av världens främsta arkitekter fått utrymme att synas här, vilket vi ser när vi besöker Zaha Hadids Design Plaza i Seoul, Tadao Andos fantastiska SAN Museum i bergen i Wonju samt COOP Himmelblaus makalösa filmpalats i Busan. Vi är på plats och ser en föreställning när Asiens främsta filmfestival äger rum just här. På senare år har sydkoreansk kultur nått omvärlden på ett sätt som aldrig tidigare. Filmen Parasit vann Oscar för bästa film, Squid Game blev den mest sedda tv-serien någonsin och inom popmusiken har både Gangnamn Style och BTS vunnit världens gunst. Vår resa börjar i Busan och slutar i Seoul med dess fina palats, utsökta konstmuseer och roliga marknader. Besök vid den nordkoreanska gränsen, den gamla huvudstaden Gyeongju och bo en natt i traditionella hem den gamla klanbyn Hahoe blir andra höjdpunkter. Sydkorea välkomnar med stor vänlighet, vacker natur, ett eget spännande kök och ett beundransvärt kulturutbud.  
Resfakta och pris

 1. Dag 1-2 Flyg till Seoul
 2. Dag 3 Tåg till Busan
 3. Dag 4 Busan
 4. Dag 5 Busan
 5. Dag 6 Gyeongju
 6. Dag 7 Hahoe
 7. Dag 8 SAN Museum - Seoul
 8. Dag 9 Seoul
 9. Dag 10 Seoul - DMZ - Seoul
 10. Dag 11 Seoul
 11. Dag 12-13 Seoul och Hemresa
Datum:
Resans pris: 35 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Antal deltagare: 16-24

Allt detta ingår:

 • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm
 • Svensk färdledare 
 • Frukost alla dagar samt halvpension med lunch eller middag varje dag
 • Alla transporter med tåg, hyrd buss och lokala färdmedel
 • Del i dubbelrum på hotell av god turiststandard (4*)och en natt på ett historiskt hotell* i Hahoe. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan). Natten i Hahoe går det ej att få enkelrum.  
 • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Gamcheon, Lee U-fans museum och en föreställning under Busans Filmfestival i Busan, Bulgak-sa, Seokguramgrottan, Nationalmuseet och Tumuliparken i Gyeongju, klanbyn Hahoe, SAN Museum i Wonju, Leeum Samsung Museum och palatset Gyeongbokgung i Seoul, utflykt till JSA
 • Skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea

  *På hotellet i Hahoe finns inte privat dusch och toalett på rummen.

  Vad ingår inte i resans pris?
 • Måltider ej inkluderade ovan, dryck

Resplan

Visa hela resplanen
Visa alla bilder

Resväg

Kontaktperson

 • Elin Ishihara Reseproducent

  Elin är halvjapanska och har varit i Japan oräkneliga gånger sedan barnsben tillsammans med familjen, genom studier och arbete - och tröttnar aldrig! Har kombinerat studier i Japan med arbete på en karaokebar, och på universitetet blev det förutom journalistik också en Japaninriktning på Östasienlinjen. Halkade in i resesvängen 2004, och på Världens Resor får Elin producera resor till favoritresmålet som fortfarande är Japan. Kulturen, människorna, maten, kontrasterna, estetiken, vänligheten… det finns mycket att älska med detta land! Elin producerar även resor till bl.a. Indonesien, Nord- & Sydkorea, Tyskland, Schweiz, Sverige och Norge. 

  elin@varldensresor.se