Pamir Highway

Avgång 2019-06-16
Hemkomst 2019-06-30

Hej,

På den här sidan finns det information kring just den resa och avgång du är bokad på. När vi har publicerat information kommer du att få ett mail om detta, så att du kan gå in och ta del av innehållet. Praktiska tips, restider mm publiceras ca två månader före avresa.


Avreseinformation                          Publicerat 2019-06-04

 

Hej!

Resan längs Pamir Highway närmar sig. Idag postar vi din e-flygbiljett, ditt visum till Tadjikistan, bagagetaggar samt en karta över Tadjikistan och Kirgizistan.

Flyg och incheckning
Vi flyger med Turkish Airlines på denna resa. Det är teoretiskt möjligt att checka-in on-line men flygbolaget garanterar inte att det fungerar vid gruppbokning vilket är just fallet med vår resa. Det är betydligt mer effektivt att satsa på att komma till flygplatsen i god tid för incheckning över disk. Incheckningen sker på respektive flygplats senast två timmar innan avgång. Checka in ditt bagage till Dusjanbe. Packa dina viktigaste tillhörigheter så som mediciner etc i handbagaget (frivikt 8 kg). Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening.

Färdledaren Johnny Friskilä möter du på flygplatsen i Stockholm-Arlanda, vid utgången mot Istanbul ca 20 minuter före avresa. Johnny har med sig en Världens Resors skylt. Ni som flyger från andra orter möter Johnny och resesällskapet på Istanbuls flygplats, ca 20 min före avgång mot Dusjanbe.

Anslutning Oslo på hemresan den 30 juni
Tyvärr, har Turkish Airlines ställt in eftermiddagsflyget mellan Istanbul och Oslo och vi var tvungna att ordna ett anslutningsflyg med SAS mellan Stockholm och Oslo. Du som flyger hem till Oslo den 30 juni ska först till Stockholm för att ansluta till Oslo och du får två elektroniska flygbiljetter.

Väder och kläder
Under resan kommer temperaturen kraftigt att variera beroende på höjden. Glöm inte att packa varma kläder för dagarna 7-11.

Myggmedel
Glöm inte att packa myggmedel! Det finns insekter under våren och sommaren på högre höjder; på vissa ställen som ligger över 3000 m finns det gräs och många sjöar och trots att det inte är direkt myggvänlig miljö kan myggor förekomma. De försvinner med höjden.

Klicka på länken nedan för information om:

Kontaktlista

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex väder, tranportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.

Återstår att önska trevlig resa,
Anna Mnatsakanova

*På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Deltagarinformation                       Publicerat 2019-04-23

Hej,

Resan längs Pamir Highway närmar sig. Resan är idag fulltecknad och ni är 14 deltagare. Nedan finner ni resplan, praktiska tips, kontaktlista med hotell samt flygtider och deltagarinformation. Cirka 10 dagar innan avresa skickas den elektroniska flygbiljetten tillsammans med det elektroniska visumet. 

Färdledare för resan blir Johnny Friskilä

Till vardags är Johnny frilansskribent och översättare. Johnny är norrman men bosatt i Stockholm sedan 2002. Han talar ryska, har en magisteruppsats i rysk kulturhistoria och har läst centralasienkunskap. Några av favoritresorna har gått till Iran och Afghanistan, Kaukasus, Centralasien och de båda Koreorna. Kameran följer alltid med på resan!

Slutbetalning och personuppgifter inför resan
Det är viktigt att vi får in alla resenärers korrekta person- och passuppgifter snarast. Får vi inte in korrekta uppgifter har vi svårt att göra beställningar av olika aktiviteter, restaurangbokningar m.m. Vänligen se till att uppdatera ”Mina Sidor” och fyll i personuppgifter. Det gäller även er som rest med oss sedan tidigare.

1.Logga in på Mina sidor, klicka här. Använd e-postadressen som angavs vid bokning samt lösenord*.

2.Klicka sedan på ditt 4 alt 5-siffriga bokningsnummer som nu syns.

3.Redigera personuppgifter för alla resenärer på samma bokning, glöm ej spara uppdateringar (obs: alla förnamn enligt passet).

4.Skapa faktura. Du kan välja att betala direkt med kort på webben eller till bankgiro.

*Har du inget lösenord klickar du på texten som säger: ”Klicka här om ni glömt ditt lösenord”. Då kan du skapa ett lösenord och komma åt din resa, det är viktigt att du använder den e-postadress som angavs vid bokning, annars hittar du inte din resa.

Har ni några problem får ni gärna kontakta oss så hjälper vi till.

Pass och visum
Visum krävs för inresa till Tadjikistan, och det krävs ytterligare ett inresetillstånd till Badakhshan-regionen – gränsområden mot Afghanistan. Världens Resor tar hand om detta.

För att ansöka om elektroniskt visum behöver vi skannade kopior av era pass, i färg och högupplösta. Passkopiorna måste vi ha in senast 30 maj, skicka de till: info@varldensresor.se.

Det går även bra att posta en papperskopia till Världens Resor, vi gör i ordning den digitala kopian. Se till att den är av bra kvalité och i färg.

Passet måste vara giltigt minst tre månader efter avslutad resa och ha minst två tomma blad.

Öppna dokumenten nedan för information om:

Flygtider och deltagarlista Uppdaterad 2019-04-24

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

Kontrollera noga att ditt namn i flyg- och deltagarlistan överensstämmer med ditt pass samt att rätt avreseort är angivet enligt era önskemål. Kontakta oss snart som möjligt om något inte stämmer.

*En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan p.g.a. omständigheter som t.ex. väder, transportförändringar eller dylikt. Förändringar kan också ske p.g.a. spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.*

Med vänlig hälsning,
Anna Mnatsakanova